Χάπι Merck για κορονοϊό: Θα έλθει και στην Ελλάδα; Τι είπε η Γκάγκα – Πού φθάνει η τιμή των φαρμάκων

Κοινοποίηση:
scscscs

«Θα δούμε αν μπορούμε να κάνουμε μόνοι μας εισαγωγή φαρμάκων» δήλωσε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας για το χάπι της Merck κατά του κορονοϊού.
Στο φάρμακο της Merck για τον κορονοϊό αναφέρθηκε, σήμερα, η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα.
Σημειώνεται ότι η φαρμακευτική εταιρεία Merck τις προηγούμενες ημέρες υπέβαλε αίτηση για έγκριση του φαρμάκου molnupiravir (μολνουπιραβίρη) από τις αμερικανικές Αρχές.
Ερωτηθείσα σχετικώς, η κυρία Γκάγκα δήλωσε μιλώντας στον ΣΚΑΪ: «Προχωράμε και ελέγχουμε πώς μπορούμε να πάρουμε παραγγελίες, έχουμε ήδη κάνει εκδήλωση ενδιαφέροντος με τη συνολική -για όλη την Ευρώπη- αγορά των φαρμάκων, θα δούμε και αν μπορούμε να κάνουμε μόνοι μας εισαγωγή φαρμάκων» ανακοίνωσε η υπουργός.

Εντούτοις, η ίδια σημείωσε ότι τα νέα φάρμακα βρίσκονται σε περιορισμένες ποσότητες, ενώ έκανε μνεία και στο κόστος τους, υπενθυμίζοντας τη λύση του εμβολίου.

«Όλα αυτά τα καινούργια φάρμακα είναι σε περιορισμένες ποσότητες» σημείωσε.
«Φυσικά θα τα βάλουμε, και φυσικά θα τα πληρώσουμε, αλλά να θυμίσω ότι το εμβόλιο κάνει 15 ευρώ, και προστατεύει το μεγαλύτερο μέρος του κόσμου. Τα φάρμακα ξεκινάνε από πιθανώς 600 – 2.000 ευρώ, αυτά τα πληρώνουμε όλοι, θα τα δώσουμε φυσικά, θα προλάβουμε ζωές όσο τα έχουμε, γιατί η παραγωγή είναι η περιορισμένη» ανέφερε ακόμα.
«Άρα καλύτερα να προλάβουμε, παρά να προσπαθήσουμε να θεραπεύσουμε» παρατήρησε.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: