Χάος στο Bakhmut, οι Ουκρανοί χάνουν 500 ημερησίως

Κοινοποίηση:
ΟΥΚΡΑΝΙΑ

Το Bakhmut, το φρούριο όπως το αποκαλούν οι Ουκρανοί, έχει καταρρεύσει, το 78% της πόλης έχει καταληφθεί από τους Wagner και τους ρώσους ενώ όπως αναφέρουν πηγές η ολοκληρωτική περικύκλωση είναι θέμα ημερών.
Ο Ουκρανός Πρόεδρος Zelensky ανέφερε ότι εάν η Ουκρανία χάσει το Bakhmut μπορεί να δεχθεί μεγάλη πίεση από την Δύση αλλά και από τους Ουκρανούς πολίτες για συμβιβασμό με την Ρωσία…
Εν τω μεταξύ πρώην αξιωματούχος της CIA των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών ανέφερε ότι οι ΗΠΑ πρέπει να πιέσουν την Ουκρανία να εγκαταλείψει τις αξιώσεις της για την Κριμαία και το Donbass….

CIA: Ο Zelensky πρέπει να δεχθεί εδαφικές παραχωρήσεις

Οι ΗΠΑ πρέπει να πουν ευθέως στον Ουκρανό Πρόεδρο Zelensky ότι η Ουκρανία θα πρέπει τελικά να δεχτεί εδαφικές παραχωρήσεις, δήλωσε ο πρώην επικεφαλής του Αντιτρομοκρατικού Κέντρου της CIA, Robert Grenier.
Ήδη ο Zelensky παραδέχεται ότι οι άνθρωποι του έχουν κουραστεί από τις συγκρούσεις.
«Η στιγμή πλησιάζει γρήγορα όταν ένας ανώτερος εκπρόσωπος της κυβέρνησης Biden θα χρειαστεί να ξεκινήσει έναν παρόμοιο σκληρό, ρεαλιστικό διάλογο με τον Zelensky», ανέφερε το The Hill, προσθέτοντας ότι αν και ο πρόεδρος των ΗΠΑ είναι «ένας σπουδαίος φίλος» της Ουκρανίας «η ικανότητά του να εκπληρώνει τις σιωπηρές και ρητές υποσχέσεις του για υποστήριξη στην Ουκρανία «όσο χρειαστεί» είναι πιθανό να περιοριστεί στο εγγύς μέλλον».

«Ο Zelensky πρέπει οδηγηθεί σε διαπραγματεύσεις, που πιθανόν να περιλαμβάνουν εδαφικές παραχωρήσεις για την Κριμαία και το Donbass», είπε ο πρώην αξιωματούχος της CIA.

Κατά τη γνώμη του εμπειρογνώμονα, η ουκρανική σύγκρουση δεν απειλεί την εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ, και ως εκ τούτου η πλήρης άμυνα κάθε ίντσας της ουκρανικής επικράτειας δεν βρίσκεται στη λίστα των ζωτικών συμφερόντων της Δύσης.

«Τώρα είναι η ώρα για να υπάρξουν διαπραγματεύσεις με την Ουκρανία, το ΝΑΤΟ και ναι, την Ρωσία».
Προειδοποίησε ότι είναι σημαντικό για το ΝΑΤΟ να κάνει την Ουκρανία ένα απόρθητο φρούριο για να αποτρέψει τη Ρωσία στο μέλλον, αλλά η Δύση δεν χρειάζεται ολόκληρη την Ουκρανία για αυτόν τον σκοπό.
Η Ρωσία έχει επανειλημμένα τονίσει ότι οι περιοχές Kherson, Zaporozhye, Donetsk και Lugansk, καθώς και η χερσόνησος της Κριμαίας, αποτελούν αναπόσπαστα μέρη της Ρωσίας.
Κάποια στιγμή στο μέλλον, αυτές οι περιοχές θα απελευθερωθούν πλήρως από τη Ρωσία και αυτό θα είναι μια πικρή πραγματικότητα για την Ουκρανία και τη Δύση να το αποδεχτούν.

Δεν είναι υπερβολή – Orban: Κοντά ο Γ’ Παγκόσμιος πόλεμος

Δεν είναι υπερβολή, είναι κοντά ένας νέος παγκόσμιος πόλεμος λόγω της σύγκρουσης στην Ουκρανία υποστηρίζει ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας, Victor Orban, αναφερόμενος μεταξύ άλλων στη συνεχή προμήθεια του Κιέβου με οπλικά συστήματα από τη Δύση.
«Η Δύση στέλνει όλο και πιο ισχυρά οπλικά συστήματα στην Ουκρανία για να συνεχίσει τις στρατιωτικές της επιχειρήσεις εναντίον της Ρωσίας.
Ως εκ τούτου ο Γ’ Παγκόσμιος Πόλεμος δεν είναι πλέον κάποιο είδος «λογοτεχνικής» υπερβολής.
Τώρα αυτός είναι ένας πραγματικός κίνδυνος» υπογράμμισε ο Ούγγρος πρωθυπουργός
Όπως είπε ο Orban, ήδη οι Ευρωπαίοι ηγέτες μιλούν για το εάν τα κράτη – μέλη της ΕΕ θα πρέπει να στείλουν κάποια ειρηνευτικά στρατεύματα
«Αυτό θα είναι ένα ακόμα πέρασμα… κόκκινης γραμμής» επισημαίνει ο Orban.

Υπερτιμημένα τα Leopard, δεν είναι θαυματουργά

Λίγες εβδομάδες πριν από την πολυαναμενόμενη αντεπίθεση των Ουκρανών, από την οποία εκτιμάται ότι θα κριθεί σε πολύ μεγάλο βαθμό η εξέλιξη του πολέμου με τη Ρωσία, αποτυπώνεται η πικρή αλήθεια για τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις.
Σε δηλώσεις του στην ηλεκτρονική έκδοση czdefence.cz ο απόστρατος Τσέχος στρατηγός Jiri Shedivy υποστηρίζεται ότι τα γερμανικά άρματα μάχης Leopard που δίνονται στην Ουκρανία είναι υπερτιμημένα, και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να θεωρηθούν ως θαυματουργά όπλα.

Το Bakhmut θα πέσει…

Από την πλευρά του, ο αξιωματικός πληροφοριών του Σώματος Πεζοναυτών των ΗΠΑ Scott Ritter είπε πρόσφατα ότι ο ουκρανικός στρατός θα χάσει το Artyomovsk (Bakhmut), κάτι που με τη σειρά του θα οδηγήσει στην ήττα της χώρας και στην πτώση του Zelensky.
Υποστήριξε ότι ο Zelensky έχει ακόμα την ευκαιρία να αποφύγει περαιτέρω καταστροφή εάν αποφασίσει να ακολουθήσει το σχέδιο που προτείνει η Κίνα.
Ο πρώην αξιωματικός των μυστικών υπηρεσιών είπε ότι εάν ο Zelensky ακολουθούσε το ειρηνευτικό σχέδιο της Κίνας, η Ουκρανία θα επιβίωνε ως έθνος, ο στρατός της θα διατηρηθεί και θα κρατήσει ανοιχτή την πόρτα για ένταξη στην ΕΕ.
Το Artyomovsk ή στα Ουκρανικά Bakhmut, έχει γίνει σκηνή αιματηρών μαχών λόγω της σημασίας της για τον εφοδιασμό των ουκρανικών στρατευμάτων στην περιοχή Donbass.
Όταν η πόλη καταληφθεί από τις ρωσικές δυνάμεις, μεγάλες εκτάσεις στο Donbass θα είναι ο επόμενος στόχος.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: