ΧΡΗΣΙΜΟΤΑΤΟ… Πρώην ληστές συμβουλεύουν πώς δεν θα σας κλέψουν τα Χριστούγεννα…!!

Κοινοποίηση:
DIARIXI-LISTEIA-630x340

Τα Χριστούγεννα είναι η εποχή που οι διαρρήκτες… αλωνίζουν.

Εκμεταλλεύονται τα λάθη που κάνουν οι ιδιοκτήτες σπιτιών και τελικά αντί να τα κρατήσουν ασφαλή, τα αφήνουν εκτεθειμένα.

Πρώην διαρρήκτες από όλο τον κόσμο αποκάλυψαν αυτά τα λάθη και έδωσαν χρήσιμες συμβουλές, προκειμένου τις φετινές γιορτές οι πολίτες να κρατήσουν τα σπίτια τους ασφαλή.

Η διαδικασία έγινε μέσω Reddit και περισσότεροι από 13.000 άνθρωποι συμμετείχαν στη σχετική συζήτηση.

Η πρώτη συμβουλή που δόθηκε είναι ο φωτισμός.

Καλό είναι, όσοι θέλετε να φύγετε για τις γιορτές, να επενδύσετε σε φωτισμό τύπου LED έτσι ώστε το σπίτι σας να είναι πάντα φωταγωγημένο και έτσι να μην καταλάβει κανείς ότι απουσιάζετε.

Ένας άλλος πρώην ληστής ανέφερε ότι δεν πρέπει ποτέ να αφήνετε εκτεθειμένες συσκευασίες από αντικείμενα που αγοράσατε στα σκουπίδια σας.

Αν για παράδειγμα αγοράσετε μία τηλεόραση και πετάξετε την κούτα στα σκουπίδια, τότε αμέσως γίνεστε στόχος.

Ακόμη μία βασική συμβουλή που μοιράστηκαν με το κοινό οι διαρρήκτες, είναι να μην ξεχνάτε ποτέ ξεκλείδωτη την αποθήκη σας.

Όσο καλά κλειδωμένο και αν είναι το σπίτι της, σε περίπτωση που η αποθήκη σας είναι ανοιχτή, τότε σίγουρα οι επίδοξοι ληστές θα βρουν κάποιο εργαλείο για να παραβιάσουν και την πόρτα του σπιτιού σας.

Το προφανές υπέδειξε κάποιος άλλος στα σχόλιά του, λέγοντας ότι δεν πρέπει ποτέ να αφήνετε έξτρα κλειδιά κοντά στην εξώπορτα του σπιτιού σας.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: