Φώφη Γεννηματά: “Η εργασία είναι στο στόχαστρο της κυβέρνησης Μητσοτάκη”

Κοινοποίηση:
Φώφη Γεννηματά

Δριμεία κριτική στην κυβέρνηση για τη διαχείριση των εργασιών δικαιωμάτων ασκεί η Φώφη Γεννηματά στη δήλωση της για την Εργατική Πρωτομαγιά.

Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής κατηγορεί τη Νέα Δημοκρατία ότι μαζί με τις συντηρητικές δυνάμεις ότι εκμεταλλεύονται την πανδημία για να ακυρώσουν αγώνες και δικαιώματα που είναι ταυτισμένα με την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και την κοινωνική κινητικότητα
«Μισή δουλειά, μισός μισθός, ωράριο-λάστιχο, απλήρωτες υπερωρίες, τηλεργασία χωρίς κανόνες, συνθέτουν νέες μορφές απασχόλησης, που θα διευρύνουν τις ανισότητες, θα βάλουν στο περιθώριο τη νέα γενιά και θα φτωχοποιήσουν ακόμη περισσότερους», συνεχίζει η Φώφη Γεννηματά και προσθέτει:
«Η πολυπόθητη όμως επανεκκίνηση της οικονομίας δεν μπορεί να στηριχθεί στα ερείπια των μικρομεσαίων, στις ουρές της ανεργίας ή τους μισθούς της φτώχειας. Χρειαζόμαστε δουλειές που ανταμείβουν, αξιοποιούν τη γνώση και τις δεξιότητες, ενσωματώνουν την καινοτομία και αυξάνουν την παραγωγικότητα της οικονομίας. Για να αποκτήσει βάσεις η επανεκκίνηση, να μεγαλώσει η πίτα της ανάκαμψης και να ωφεληθούν όλοι.

Γι’ αυτό σήμερα δεν τιμούμε απλά τους αγώνες των εργαζομένων. Με τα δεδομένα συνεχώς να επιδεινώνονται, είμαστε δίπλα τους και αγωνιζόμαστε για να αποφύγουμε το οδυνηρό πισωγύρισμα σε περιόδους και καταστάσεις που η ιστορία άφησε πίσω της. Εμείς, το Κίνημα Αλλαγής, ως Σοσιαλιστές και Δημοκράτες, θεμελιωτές του κοινωνικού κράτους και αυθεντικοί εκφραστές της κοινωνικής προόδου αγωνιζόμαστε στην Ελλάδα και την Ευρώπη για να γίνει ξανά η εργασία διαβατήριο για την ατομική και συλλογική ευημερία».

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

3 Σχόλια

  1. Η σίγουρη συνταγή επιτυχίας είναι η εγγραφή στίς Νεολαίες Κομμάτων . Ακόμη καί άν τό Κόμμα πού επέλεξες δέν έλθει στήν εξουσία οί Συνδικαλες φρόντισαν γιά εσένα . Μέ τήν Συμφωνία τής Ομοσπονδίας τών Τραπεζουπαλληλων ΟΤΟΕ, με τήν Ενωση τών Τραπεζών τήν περίοδο τού ΜΑΖΙ ΤΑ ΦΑΓΑΜΕ οί συνδικαλιστές εξασφαλισαν πολλά προνόμια καί απολαμβάνουν απολαβές καί προαγωγές χωρίς νά εργάζονται . Μπορούν νά φθάσουν μέχρι τόν βαθμό τών Διευθυντών καί παράλληλα άν τούς κάτσει καί κανένα Υπουργείο δέν θά έλεγαν όχι ! Γιά τήν συμμετοχή στίς απεργίες δέν κόβεται ο μισθός τους, όπως τών κορόιδων πού τούς εκλέγουν . Οι αγώνες πάντα δικαιώνονται !

  2. Πες μας γιά τήν καθόλου δουλειά στήν Εθνική Τράπεζα καί απολαβές τών Συνδικαλιστων της !

  3. Ναι άμα ανέβεις εσύ στην εξουσία θα τα φτιάξεις όλα 😆Ε ρε δούλεμα που νομίζουν ότι τρώμε.

Leave a Response