Φόρμουλα Ένα: Το έκαναν κι αυτό οι Ferrari – Συγκρούστηκαν Λεκλέρκ-Φέτελ και εγκατέλειψαν

Κοινοποίηση:
720_729520_f55c8a10ee-aff6606d30e5d17a

Σε άλλο επίπεδο πέρασε πλέον το θέατρο του παραλόγου που παρακολουθούμε στη Ferrari. Το προηγούμενο Σαββατοκύριακο είχαμε την απογοητευτική εμφάνιση του Σεμπάστιαν Φέτελ και την απολύτως συγκυριακή δεύτερη θέση του Σαρλ Λεκλέρκ, όμως στις κατατακτήριες δοκιμές του δεύτερου Γκραν Πρι της Αυστρίας αποδείχθηκε η αδυναμία της κόκκινης ομάδας να κρατήσει επαφή με τις Mercedes και Red Bull. Μάλιστα βρέθηκε καθαρά πίσω και από τις McLaren και Renault, που ανήκουν στις ομάδες δεύτερης δυναμικότητας.

Όποιος πίστευε ότι οι δύο Ferrari θα μπορούσαν να κάνουν έναν υποφερτό αγώνα, απογοητεύθηκε πολύ γρήγορα καθώς τα δύο κόκκινα μονοθέσια συγκρούστηκαν μεταξύ τους ήδη στον πρώτο γύρο του σημερινού Γκραν Πρι! Ο Φέτελ εγκατέλειψε αμέσως, ο Λεκλέρκ υποχρεώθηκε να το κάνει λίγο αργότερα και επανήλθε στα πιτ, αφού η ζημιά στο αυτοκίνητό του ήταν σοβαρή και δεν του άφηνε περιθώρια να συνεχίσει. Ετσι είχαμε μία επανάληψη του ίδιου σκηνικού, όπως στο Γκραν Πρι Βραζιλίας με σύγκρουση μεταξύ των δύο Ferrari και ταυτόχρονη εγκατάλειψή τους.

Από την εικόνα που μεταδόθηκε στην τηλεόραση φαίνεται ότι για τη σύγκρουση ευθύνεται ο Λεκλέρκ, που προσπάθησε να περάσει τον Φέτελ από την εσωτερική της στροφής όπου δεν υπήρχε κανονικά χώρος γι’ αυτόν.

Ο Γερμανός οδηγός της Ferrari, δεν θέλησε να απαντήσει ευθέως στο ερώτημα ποιος έφταιγε, δήλωσε ωστόσο ότι «αυτή τη φορά βρίσκεται κατ’ εξαίρεση η πλειοψηφία των ειδικών με το μέρος μου». Ο Φέτελ συμπλήρωσε επίσης ότι είχε μία κακή εκκίνηση, όμως ετοιμαζόταν να περάσει στην αντεπίθεση και τόνισε ότι νιώθει πίκρα για το συμβάν.

Ο Σαρλ Λεκλέρκ παραδέχθηκε λίγο αργότερα την ευθύνη του. «Ήταν αποκλειστικά δική μου ευθύνη, δεν έφταιγε σε τίποτα ο Σεμπ. Λυπάμαι πολύ γι αυτόν». Ο Μονεγάσκος τόνισε ότι ήταν υποχρεωμένος να ρισκάρει πολύ επειδή το αυτοκίνητό του υστερεί σε δύναμη και υπογράμμισε ότι αυτό πρέπει να αλλάξει σύντομα.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

2 Σχόλια

  1. ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ ΜΟΝΟ ΕΝΑΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΠΕΙ ΣΤΑ ΒΕΛΗ ΣΦΗΝΑ, ΟΔΗΓΩΝΤΑΣ ΦΕΡΡΑΡΙ.Ο ΡΙΚΙΑΡΝΤΟ…………ΟΙ ΑΛΛΟ ΔΥΟ ΕΙΝΑΙΛΟΥΖΕΡ, Ο ΕΝΑΣ ΤΕΛΕΙΩΜΕΝΟΣ ΚΑΙ Ο ΑΛΛΟΣ ΑΠΛΑ ΔΕ ΜΠΟΡΕΙ…..ΚΑΛΟΣ ΑΛΛΑ ΜΕΧΡΙ ΕΚΕΙ.ΚΑΛΟΣ, ΟΧΙ ΓΙΑ ΠΡΩΤΟΣ……..ΚΑΙ ΘΑ ΕΠΑΙΡΝΑ ΣΤΗ ΦΕΡΡΑΡΙ ΓΙΑ ΔΕΥΤΕΡΟ ΤΟ ΡΑΣΣΕΛ………

  2. ΛΟΥΖΕΡ ΚΑΙ ΟΙ 2………..Ο ΕΝΑ Σ ΤΕΛΕΙΩΜΕΝΟΣ ΚΑ Ο ΑΛΛΟΣ ΚΑΛΟΣ, ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΓΙΑ ΠΡΩΤΟΣ ΕΝ ΠΕΙΘΕΙ…..ΑΝ ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ ΜΕ ΤΗ ΜΕΡΣΕΝΤΕΣ, ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ ΜΟΝΟ ΕΝΑΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΟΝΤΡΑΡΕΙ ΟΔΗΓΩΝΤΑΣ ΦΕΡΡΑΡΙ…….Ο ΡΙΚΙΑΡΝΤΟ…….

Leave a Response