Φωτιά στη Βαρυμπόμπη: Έξι πολίτες και ένας πυροσβέστης μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο

Κοινοποίηση:
varympompi_1

Στο Σισμανόγλειο Νοσοκομείο έξι πολίτες και ένας πυροσβέστης, με αναπνευστικά προβλήματα, λόγω της μεγάλης φωτιάς στη Βαρυμπόμπη.

Το ΕΚΑΒ έχει αυξήσει τον αριθμο των οχημάτων και των πληρωμάτων στην περιοχή, καθως ανεβαίνει το επίπεδο συναγερμού για τη διαχείριση της καταστροφικής πυρκαγιας στη Βαρυμπόμπη.

Πλέον βρίσκονται εννέα ασθενοφόρα, μια κινητή ιατρική μοναδα και μια μηχανη.

Τι συστήνει για την προστασία των πολιτών η  Ένωση Πνευμονολόγων Ελλάδας

Σε εφημερία τεθηκαν τα νοσοκομεία ΚΑΤ, Σισμανόγλειο και Γεννηματάς.Η Ένωση Πνευμονολόγων Ελλάδας λόγω της πυρκαγιάς που βρίσκεται σε εξέλιξη αυτή τη στιγμή στην περιοχή της Βαρυμπόπης επιθυμεί να ενημερώσει τους πολίτες να απομακρυνθούν άμεσα για την προστασία ή εφόσον αυτό δεν είναι εφικτό, να παραμείνουν σε δροσερούς ή εσωτερικούς κλιματιζόμενους χώρους με τα παράθυρα και τις πόρτες κλειστά.

Παράλληλα, κρίνεται σκόπιμο να αποφεύγονται οι άσκοπες μετακινήσεις. Αν μετακινήστε με αυτοκίνητο εντός της συγκεκριμένης περιοχής, παράκληση τα παράθυρα να παραμένουν κλειστά και να τίθεται σε λειτουργία η ανακύκλωση αέρα καμπίνας.

Συστήνεται στους ασθενείς με χρόνια αναπνευστικά προβλήματα όπως η Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια (ΧΑΠ) και το βρογχικό άσθμα να βρίσκονται σε συνεχή επαφή με τον γιατρό τους και να λαμβάνουν την αγωγή τους συστηματικά σύμφωνα με τις οδηγίες του. Συμπτώματα όπως η δυσκολία στην αναπνοή, ο βήχας ή η αποβολή πτυέλων θα πρέπει να αναφέρονται άμεσα στον θεράποντα πνευμονολόγο. Θερμή παράκληση για αποφυγή αλόγιστης χρήσης ηλεκτρικού ρεύματος έτσι ώστε να μην υπάρχει πιθανότητα διακοπών σε αναπνευστικούς ασθενείς που απαιτούν συνεχή λήψη οξυγονοθεραπείας.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

Leave a Response