Φρίκη! 11χρονη έπεσε θύμα βιασμού από τον 65χρονο σύντροφο της γιαγιάς της και έμεινε έγκυος

Κοινοποίηση:
viasmos

Ένα κορίτσι 11 χρονών γέννησε το παιδί του βιαστή της, στις 23 εβδομάδες κυήσεως, σε νοσοκομείο στη βόρεια επαρχία της Αργεντινής.

Την είδηση γνωστοποίησε στο facebook οργάνωση προάσπισης ανθρωπίνων δικαιωμάτων τονίζοντας ότι για δύο μήνες το κορίτσι βασανιζόταν και αναγκάστηκε να γεννήσει. Το υπουργείο Υγείας της Αργεντινής έδωσε την άδεια να γίνει έκτρωση αν και η τοπική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι θα μπλοκάρει την απόφαση, καθώς στη χώρα η άμβλωση είναι παράνομη και μπορεί να γίνει μόνο έπειτα από ειδική άδεια και αν συντρέχουν σοβαροί λόγοι υγείας ή λόγω βιασμού. Ωστόσο, το κορίτσι γέννησε μία ημέρα μετά την απόφαση του υπουργείου Υγείας.

Πίσω από αυτό το περιστατικό αποκαλύφθηκε η φρίκη που βίωσε το παιδί, το οποίο έπεσε θύμα βιασμού από τον 65χρονο σύντροφο της γιαγιάς του. Η εγκυμοσύνη έγινε αντιληπτή στις 23 Ιανουαρίου όταν η 11χρονη παραπονέθηκε για πόνους στο στομάχι και όταν την πήγαν στο νοσοκομείο οι γιατροί έκπληκτοι διαπίστωσαν την εγκυμοσύνη. Τότε το κορίτσι αποκάλυψε τη φρίκη που είχε βιώσει, λέγοντας ότι ο Ελισέο Βίκτορ Αμάγια την είχε απειλήσει ότι αν μιλήσει θα τη σκοτώσει. Ο άνδρας συνελήφθη και κρατείται.

Η μικρή ζήτησε να της κάνουν έκτρωση και η μητέρα της απηύθυνε έκκληση στις Αρχές να τους δώσουν την άδεια για να γίνει αυτό. Ωστόσο, δεν πρόλαβαν καθώς το βρέφος βιαζόταν να έρθει στον κόσμο. Της το πήραν με καισαρική και το τοποθέτησαν σε θερμοκοιτίδα. Ζυγίζει μόλις 600 γραμμάρια, σύμφωνα με το Pagina 12.

Άλλες οργανώσεις που μάχονται τις εκτρώσεις τόνισαν ότι δεν θα επέτρεπαν να γίνει άμβλωση και θα διαμαρτύρονταν στην είσοδο του νοσοκομείου όπου νοσηλεύεται το παιδί.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: