Φρέντι Μέρκιουρι: “Δεν θα γίνω ένας ροκ σταρ. Θα γίνω ένας θρύλος”

Κοινοποίηση:
1

«Δεν θα γίνω ένας ροκ σταρ. Θα γίνω ένας θρύλος» είχε πει κάποτε. Και έγινε. Παρόλο που τις τελευταίες του στιγμές είχε εκφράσει τον φόβο ότι ο κόσμος θα τον ξεχάσει.

Στις 24 Νοεμβρίου του 1991, ο Φρεντι Μέρκιουρι, ο εμβληματικός frontman τoυ συγκροτήματος Queen, φεύγει από τη ζωή αφήνοντας πίσω του ένα τεράστιο έργο, τραγούδια αναλλοίωτα στο χρόνο, αλλά και ένα δυσαναπλήρωτο κενό.

Το θρυλικό “The show must go on” που κυκλοφόρησε το 1991 ίσως ήταν ο τρόπος να αποχαιρετήσει τα εκατομμύρια θαυμαστών του. Ο χαρισματικός τραγουδιστής συνεχίζει να εμπνέει τους καλλιτέχνες και τους μουσικούς με την έντονη προσωπικότητα του πάνω στην σκηνή και το εκκεντρικό του στυλ. Με την ταινία “Bohemian Rhapsody”, με πρωταγωνιστή τον Ραμί Μάλεκ, ο οποίος και κέρδισε το Όσκαρ ‘Α Ανδρικού ρόλου, η καθημερινή ζωή του αστέρα δεν έχει ποτέ γίνει τόσο δημοφιλής.

Η ταινία παρακολουθεί την κατακόρυφη άνοδο του συγκροτήματος με τα εμβληματικά τραγούδια και τον επαναστατικό ήχο, την παρ′ ολίγον διάλυση τους, καθώς εκτροχιάζεται ο τρόπος ζωής του Μέρκιουρι, μέχρι τη θριαμβευτική επιστροφή τους την παραμονή του Live Aid, όταν ο Μέρκιουρι, αντιμέτωπος με μια θανατηφόρα ασθένεια, οδηγεί τη μπάντα σε μια από τις πλέον ιστορικές ζωντανές εμφανίσεις της ροκ μουσικής.

Ο θάνατός του κινητοποίησε την παγκόσμια κοινή γνώμη και άρχισε εκστρατεία ενημέρωσης με υποψιασμένους πλέον τους πολίτες, που μέχρι τότε έδειχναν αδιαφορία για τις συμβουλές των γιατρών.

Δείτε μερικές σπάνιες και οικείες φωτογραφίες του αγαπημένου Φρέντι:

1 2 3 4 5 6 7 9

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

2 Σχόλια

  1. Ένα τεράστιο ταλέντο ,στο χώρο της μουσικής ,που έσβησε τόσο άδοξα !

Comments are closed.