«Φούρνος» η χώρα για όλο τον Ιούλιο – Καύσωνας διαρκείας κρατά τον υδράργυρο πάνω από 38 βαθμούς

Κοινοποίηση:
kairos-zesti-kafsonas

Αφόρητη είναι ζέστη των τελευταίων ημερών στη χώρα μας και όπως προειδοποιούν οι μετεωρολόγοι οι υψηλές θερμοκρασίες θα παραμείνουν για μεγάλο χρονικό διάστημα, ακόμα και μέχρι τις αρχές του Αυγούστου.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του MEGA Γιάννη Καλλιάνο, ο υδράργυρος καθημερινά θα φτάνει τους 38-41 βαθμούς Κελσίου στις περισσότερες περιοχές της χώρας, τουλάχιστον μέχρι τις 22 Ιουλίου.

Δεν αποκλείεται όπως λέει ο κ. Καλλιάνος, αυτές οι θερμοκρασίες να διατηρηθούν μέχρι τις πρώτες μέρες του Αυγούστου, δημιούργωντας επικίνδυνες συνθήκες για τους πολίτες.

«Χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή τις επόμενες ημέρες», προειδοποιεί ο μετεωρολόγος του MEGA.

«Δεν θυμάμαι κάποιο καλοκαίρι με σχεδόν ένα μήνα με θερμοκρασίες από 38 ως 41 βαθμούς, για τις περισσότερες περιοχές της χώρας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο ίδιος.

Παράλληλα, εγκυμονεί και μεγάλος κίνδυνος πυρκαγία καθώς θα συνεχιστούν να πνέουν μελτέμια σε υψηλές εντάσεις.

42 βαθμούς έδειξε το θερμόμετρο στη Ζαχάρω

Ψυχραιμία και υπομονή συνιστά από την πλευρά του ο μετεωρολόγος του ANT1, Τάσος Αρνιακός καθώς όπως τόνισε η θερμοκρασία δεν θα παρουσιάσει σημαντικές μεταβολές τις επόμενες ημέρες, παραμένοντας στα ύψη.

Σήμερα Τετάρτη 10 Ιουλίου, η ζέστη ήταν ασφυκτική και σε ορισμένες περιοχές όπως στη Ζαχάρω ο υδράργυρος ξεπέρασε τους 40 βαθμούς Κελσίου.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

Leave a Response