Φουλ επίθεση Τραμπ κατά ΠΟΥ: “Είναι πολύ κινεζο…”

Κοινοποίηση:
ntonalnt_tramp

Με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας τα έβαλε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, τον οποίο κατηγόρησε πως είναι χαλαρός με την Κίνα.

Παράλληλα ο Τραμπ ούτε λίγο ούτε πολύ κατηγόρησε τον ΠΟΥ πως εκδίδει κακές συστάσεις κατά τη διάρκεια της πανδημίας του νέου κορονοϊού. «Ο ΠΟΥ πραγματικά τα έκανε μαντάρα», έγραψε ο Τραμπ σε ένα tweet.

«Για κάποιο λόγο, αν και χρηματοδοτείται σε μεγάλο βαθμό από τις ΗΠΑ, είναι όμως πολύ κινεζο-κεντρικός. Θα το εξετάσουμε αυτό. Ευτυχώς, απέρριψα τις συστάσεις τους να κρατήσουμε ανοικτά τα σύνορα στην Κίνα. Γιατί μας έδωσαν μια τόσο εσφαλμένη σύσταση;».

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας δεν έχει απαντήσει ακόμη στις επιθέσεις του Ντόναλντ Τραμπ. Στις 31 Ιανουαρίου, ο ΠΟΥ συνέστησε στις χώρες να κρατήσουν ανοικτά τα σύνορά τους παρά την επιδημία, αν και σημείωνε ότι τα κράτη έχουν το δικαίωμα να λαμβάνουν μέτρα στην προσπάθειά τους να προστατεύσουν τους πολίτες τους. Την ίδια ημέρα, η διοίκηση Τραμπ ανακοίνωσε περιορισμούς στα ταξίδια από την Κίνα.

Αμερικανοί συντηρητικοί ασκούν ολοένα και δριμύτερη κριτική στον ΠΟΥ, υποστηρίζοντας ότι στηρίχθηκε σε εσφαλμένα στοιχεία από την Κίνα σχετικά με την επιδημία του νέου κορονοϊού.

Την περασμένη εβδομάδα, ο Ρεπουμπλικανός γερουσιαστής Μάρκο Ρούμπιο ζήτησε την παραίτηση του διευθυντή του ΠΟΥ Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους, με το επιχείρημα ότι «επέτρεψε στο Πεκίνο να χρησιμοποιήσει τον ΠΟΥ για να παραπλανήσει τη διεθνή κοινότητα».

πηγή:AΠΕ-ΜΠΕ

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

3 Σχόλια

  1. Αν το ψάξετε θα εκπλαγείτε ! Αυτός ο πονηρούλης ο ιός είναι ξαδελφάκι της ραδιενέργειας !

  2. Ο. ΟΗΕ. δεν ειναι μπουρδελο?
    Η. Ευρωπαικη ενωση δεν ειναι μπουρδελο?
    To. NATO. δεν ειναι μπουρδελο?
    Που ειναι οταν υποφερουν τα κρατη που ειναι οταν υποφερουν οι. Λαοι?
    ΓΙΑΥΤΟ. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΙΣΧΥΡΟ ΚΡΑΤΟΣ. ΕΛΛΗΝΙΚΟ ..ΜΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΝΑ ΤΙΜΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ..οχι με τσουτσεκια που να υπηρετουν ξενα συμφεροντα……ΑΛΗΤΕΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΔΙΩΞΤΕ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΑΙΟΥΣ. ΚΑΙ ΑΝ ΕΧΕΤΕ ΑΝΑΣΤΗΜΑ ΒΟΗΘΗΣΤΕ ΤΟΝ ΛΑΟ ΒΟΗΘΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ

Comments are closed.