Φορολογικές δηλώσεις: Έρχεται παράταση -Τα σχέδια για τις δόσεις

Κοινοποίηση:
ΑΦΟΡ

Μπορεί ο ρυθμός υποβολής των φορολογικών δηλώσεων εισοδημάτων 2019 να ανεβαίνει, πλησιάζοντας στην αρχικά προσδιορισμένη λήξη της προθεσμίας (30 Ιουνίου), όμως η υστέρηση σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο είναι σημαντική, καθιστώντας πολύ πιθανή έως βέβαιη την παράταση.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της ΑΑΔΕ μέχρι την Παρασκευή  είχαν υποβληθεί 1.331.199 φορολογικές δηλώσεις, 625.334 λιγότερες (πάνω από 30%) από το αντίστοιχο διάστημα του 2019.

Επίσης, σύμφωνα με το sofokleousin.gr, το οικονομικό επιτελείο σχεδιάζει την αύξηση των δόσεων για την καταβολή του φόρου εισοδήματος, καθώς τον Σεπτέμβριο νοικοκυριά και επιχειρήσεις θα αντιμετωπίσουν σωρευμένες υποχρεώσεις πληρωμών, λόγω των αναστολών που έχουν δοθεί.

Ένα από τα σενάρια που βρίσκονται στο τραπέζι είναι να σπάσουν οι τρεις διμηνιαίες δόσεις που ισχύουν σήμερα για την πληρωμή των φόρων σε 6 ή 8 μηνιαίες.

Για τις μέχρι τώρα υποβληθείσες φορολογικές δηλώσεις, προκύπτουν, σύμφωνα με δημοσίευμα της «Καθημερινής», τα ακόλουθα στοιχεία:

 • Το 27,76% των φορολογουμένων καλείται να πληρώσει επιπλέον φόρο για τα εισοδήματα που απέκτησε το προηγούμενο έτος. Συγκεκριμένα, για 509.069 φορολογουμένους το αποτέλεσμα της εκκαθάρισης είναι χρεωστικό, με το συνολικό ποσό του φόρου να ανέρχεται σε 269,37 εκατ. ευρώ. Ο μέσος φόρος για τις δηλώσεις αυτές ανέρχεται στα 529 ευρώ. Οι φορολογούμενοι με χρεωστικό σημείωμα καλούνται, σύμφωνα με τα ισχύοντα, να πληρώσουν τον φόρο σε τρεις ίσες διμηνιαίες δόσεις, εκ των οποίων η πρώτη λήγει στις 31 Ιουλίου, η δεύτερη στις 30 Σεπτεμβρίου και η τρίτη στις 30 Νοεμβρίου.
 • Το 57,79% των φορολογουμένων δεν πληρώνει επιπλέον φόρο στο ελληνικό Δημόσιο.
 • Για το 14,27% των φορολογουμένων ή 261.613 φυσικά πρόσωπα προέκυψε επιστροφή φόρου που κατά μέσον όρο φθάνει τα 249 ευρώ. Συνολικά το ποσό που θα επιστρέψει ή θα συμψηφίσει το Δημόσιο με άλλες οφειλές των φορολογουμένων ανέρχεται σε 65,25 εκατ. ευρώ.
ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

2 Σχόλια

 1. FROM KATHY GEORGIADOU/ATHENS

  καλο απογευμα,
  ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΚΑΝΗ ΕΚΠΤΩΣΗ 5 ΕΩς 8 % ΣΤΑ ΕΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΑ ΕΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΗΘΕΛΕ ΝΑ
  ΠΛΗΡΩΣΗ ΤΟ ΦΟΡΟ ΤΟΥ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΙΟΥΛΙΟΥ 2020 ΟΛΟΝ ΜΑΖΙ
  ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΞΕΤΑΖΕΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ???? ΤΙ ΔΕΝ ΤΟΝ ΣΥΜΦΕΡΕΙ ????

 2. ΤΗΝ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΠΟΥ ΘΑ ΤΗΝ ΒΡΟΥΝΕ , ΜΕ ΟΛΑ ΚΛΕΙΣΤΑ ΓΙΑ (3) ΜΗΝΕΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΑΝΟΙΞΑΝΕ ΤΙ ΚΑΝΟΥΝΕ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ Ο ΤΣΙΡΟΣ ΣΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ 90 % ΚΑΤΩ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ , ΔΩΣΟΥΝΕ ΔΕΝ ΔΩΣΟΥΝΕ ΠΑΡΑΤΑΣΗ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥΣ ΕΧΕΙ ΓΡΑΜΜΕΝΟΥΣ , ΣΠΥΡΑΝΕ ΘΥΕΛΕΣ ΑΣ ΘΕΡΙΣΟΥΝΕ ΑΝΕΜΟΥΣ ΤΩΡΑ , & ΠΟΥΣΕ ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝΕ ΟΛΟΙ ΔΗΛΩΣΗΣ ΦΕΤΟΣ & ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΕ ΝΑ ΕΙΣΠΡΑΞΟΥΝΕ ΟΠΩΣ ΤΑ ΥΠΟΛΟΓΙΖΑΝ ΑΣ ΔΙΝΑΝΕ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝΕ ΤΩΡΑ =ΤΙΠΟΤΑ , ΠΛΗΡΕΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΑΠΑΛΑΓΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ , ΝΑ ΓΙΝΟΥΝΕ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΦΕΤΟΣ ΓΙΟΚ…

Leave a Response