“Φονια! Όλοι είστε φονιάδες”! Ένταση στη δίκη για το φονικό στον Μυλοπόταμο

Κοινοποίηση:
mylopotamo

Ένταση επικράτησε σήμερα στην αίθουσα του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Χανίων, όπου εκδικάζεται η υπόθεση ανθρωποκτονίας του Κώστα Χαριτάκη, ανήμερα του Αγίου Πνεύματος το 2022 στο χωριό Αργουλιός του Μυλοποτάμου Ρεθύμνου.

Μόλις ολοκληρώθηκε η εξέταση της μητέρας του κατηγορουμένου, η μητέρα του θύματος ξέσπασε σε φωνές, εντός της δικαστικής αίθουσας, φωνάζοντας “Φονιά, όλοι είσαστε φονιάδες”.

Οι αστυνομικές δυνάμεις οδήγησαν τη μητέρα του Κ. Χαριτακη και την αδερφή του εκτός αίθουσας με συγγενείς να προσπαθούν να την ηρεμήσουν.

Κατά τη σημερινή ακροαματική διαδικασία εξετάστηκαν μαρτυρες και απο την πλευρά υποστήριξης κατηγορίας και απο την πλευρά της υπεράσπισης.

Μητέρα θύματος: “Ήταν έγκλημα μελετημένο”
Η μητέρα του θύματος υποστήριξε ότι στο παρελθόν ο κατηγορούμενος συνέχεια προκαλούσε προβλήματα στην οικογένεια “Λένε ότι ο γιος μου ήταν τραμπούκος αλλά τους είδαμε κι αυτούς, προκαλούσαν φασαρίες ώστε κατάφεραν τελικά αυτό που θέλανε. Ήταν έγκλημα μελετημένο και εκεινη τη μέρα να μην το έκαναν θα το έκαναν άλλη μέρα” ισχυρίστηκε η μητέρα.

Για τη μέρα της ανθρωποκτονίας η μητέρα ανέφερε οτι δε φώναξε ο γιος της σκόπιμα τον 45χρονο να τον κεράσει την ημέρα του μνημοσύνου του πατέρα του κατηγορούμενου. “Εκείνη τη μέρα όλους όσους πέρασαν από το σπίτι ο γιος μου, λόγω γιορτής, τους φώναζε για να τους κεράσει. Ηταν στο σπιτι του, στην αυλή του, δεν πήγε πουθενά σκοπίμως να καλέσει σε κέρασμα.”

Σύζυγος θύματος: “Κανείς δεν έχει ζητήσει συγγνώμη”
“Λιποθύμησα μόλις το έμαθα. Δεν μπορούσα να πιστέψω αυτό που έκανε ο φονιάς. Μας απειλούσαν συνέχεια. Υπήρχαν διάφορα προβλήματα από παλιά, κτηματικά κ.ά. Προκαλούσαν τον άνδρα μου συνέχεια. Πέρασα μια άθλια εγκυμοσύνη γιατί είχαν συνέχεια προβλήματα και φασαρίες” υποστήριξε κατά τη δική της εξέταση η σύζυγος του θύματος.

Η ίδια υποστήριξε οτι στην περιοχή αποκαλούν την οικογένεια του κατηγορούμενου και τον ίδιο “τραμπούκους”. Επανέλαβε επίσης ότι κανεις από την άλλη πλευρά δεν τους έχει ζητήσει μέχρι σήμερα συγγνώμη.

Αδερφή θύματος: “Μας ρήμαξε”
Εμφανώς φορτισμένη συναισθηματικά, η αδερφή του θύματος ανέφερε: “Μας κατέστρεψε, μας ρήμαξε. Ρήμαξε την ψυχή της μάνας μου, του πατέρα μου, άφησε ένα κοπέλι χωρίς πατέρα”

Η αδερφή του θύματος υποστήριξε οτι υπήρχαν πολλά προβλήματα από παλιά. Οπως η ίδια ισχυρίστηκε “Προσπαθήσαμε να συμβιβάσουμε τα πράγματα στις δύο οικογένειες. Ο αδερφός μου, επειδή έμενε στο χωριό βοήθησε τον ίδιο τον φονιά με τα πρόβατά του, όταν ο φονιάς ειχε πρόβλημα υγείας. Είχε ο αδερφός μου φιλότιμο και ανθρωπιά” ισχυρίστηκε η αδερφή του Κώστα Χαριτάκη.

Μητέρα κατηγορουμένου: Ο Χαριτάκης έβρισε εμένα και τον μακαρίτη τον άνδρα μου
Η μητέρα του κατηγορούμενου περιέγραψε ότι εκείνη τη μέρα άκουσε φωτιές, βρισιές και βλαστήμιες. Πήγε να δει τι συμβαίνει και είδε ότι είχε γίνει μεγάλος καβγάς. Η μητέρα του 45χρονου ανέφερε στο δικαστήριο ότι το θύμα, ο Κ. Χαριτάκης την καθύβρισε με πολύ χυδαίο τρόπο και εκείνη και τον μακαρίτη τον σύζυγό της. Όπως υποστήριξε η μάρτυρας, την ώρα που εκείνη έφευγε κλαίγοντας μετά τις ύβρεις που δέχτηκε, την είδε ο κατηγορούμενος γιος της που βρισκόταν στο αυτοκίνητό του και στη συνέχεια ακολούθησε η ανθρωποκτονία.

Η μητέρα του κατηγορουμένου υποστήριξε επίσης: “Δεν περίμενα ότι ο γιος μου θα κάνει αυτό το πράγμα. Δεν είναι άνθρωπος του καβγά” ισχυρίστηκε.

Σύζυγος κατηγορουμένου: “Δεν ήταν ικανός ο άντρας μου για κάτι τέτοιο – Περιστατικό που τον έβγαλε εκτός εαυτού”
Η σύζυγος του κατηγορουμένου κατά την εξέτασή της, υποστήριξε ότι: “Όταν πέθανε ο πατέρας του συζύγου μου ήταν πάρα πολύ καταβεβλημένος. Δεν τον είχα ικανό ποτέ να κάνει κάτι τέτοιο. Υπήρξε περιστατικό που τον έβγαλε εκτός εαυτού, το ότι ο Κ..Χαριτάκης έβριζε τα κόκαλα του πατέρα του και τη μητέρα του”

Επιπλέον η σύζυγος του 45χρονου ανέφερε οτι “Η κατάσταση μετά τα Χριστούγεννα ειχε ξεφύγει. Ο θανών ήταν πολύ επικίνδυνος. Κάθε μέρα ήμασταν στην αστυνομία και ζητούσαμε να κάνει κάτι.”

Να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια της δίκης, κατά την εξέταση όλων των μαρτύρων, έγινε αναφορά σε περιστατικά,.επιθέσεις, εντάσεις και προκλήσεις, προερχόμενες και από τις δύο πλευρές κατά το παρελθόν.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: