Φλέγεται η Μινεάπολη: Νύχτες οργής! Νέες συγκρούσεις για την δολοφονία του George Floyd

Κοινοποίηση:
Protesters gather around after setting fire to the entrance of a police station as demonstrations continue after a white police officer was caught on a bystander's video pressing his knee into the neck of African-American man George Floyd, who later died at a hospital, in Minneapolis, Minnesota, U.S., May 28, 2020. REUTERS/Carlos Barria

Νύχτες οργής φαίνεται πως έχουν διαδεχτεί την δολοφονία του Αφροαμερικανού George Floyd από αστυνομικούς στην Μινεάπολη, που έχει προκαλέσει παγκόσμιο σάλο.

Για ένα ακόμα βράδυ οι δρόμοι της Μινεάπολης έγιναν πεδίο μάχης, με οδοφράγματα, συγκρούσεις με την αστυνομία και φωτιά σε κτίρια.

Μάλιστα ένα από αυτά τα κτίρια ήταν και αστυνομικό τμήμα της πόλης, όπου διαδηλωτές έβαλαν φωτιά στην είσοδό του.

Οι εικόνες που διαρκώς μεταδίδονται από την περιοχή, δείχνουν τα πράγματα να μην έχουν… καμία διάθεση να ηρεμήσουν.

Δείτε LIVE τα όσα γίνονται

Νέες εικόνες

Το βίντεο της σύλληψης του George Floyd, το οποίο τράβηξε περαστικός, δείχνει έναν αστυνομικό να τον ακινητοποιεί στο έδαφος και να κρατά επί αρκετά λεπτά το γόνατό του πάνω στον λαιμό του.

Ο Floyd ακούγεται να λέει: “δεν μπορώ να αναπνεύσω”, όμως ο λευκός αστυνομικός του απαντά να παραμείνει ήρεμος. Ένας δεύτερος αστυνομικός κρατά σε απόσταση τους περαστικούς που έχουν αρχίσει να συγκεντρώνονται στο σημείο, ενώ ο Floyd παύει να κινείται και μοιάζει να έχει χάσει τις αισθήσεις του.

Εξάλλου νέα βίντεο φαίνεται να διαψεύδουν τους ισχυρισμούς της αστυνομίας ότι ο George Floyd, που κατηγορείται ότι προσπάθησε να περάσει για αληθινό ένα πλαστό χαρτονόμισμα των 20 δολαρίων, αντιστάθηκε στη σύλληψη.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

Leave a Response