Φιλανθρωπική εκδήλωση στο «Περιβόλι του Αγίου Λαζάρου» : 17/10 ο Άγιος Λάζαρος και ο μικρός του φίλος Σάββας

Κοινοποίηση:
image0

Εορταστική φιλανθρωπική εκδήλωση ο Άγιος Λάζαρος και ο μικρός του φίλος Σάββας, επί της εορτής της Ανακομιδής των Ιερών Λειψάνων του Αγίου και Δικαίου Φίλου του Χριστού Λαζάρου του Τετραημέρου

Παρασκευή 15/10 αγρυπνία στον ιερό ναό αγίου Λαζάρου Δρομολαξιάς

Κυριακή 17/10 από τις 11 το πρωί μέχρι τις 11 το βράδυ θα πραγματοποιηθεί φιλανθρωπική εκδήλωση με πλούσιες δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους για την ενίσχυση του ταμείου του κέντρου ΑΜΕΑ Αγίου Λαζάρου και του παιδοογκολογικού τμήματος του μακάριου νοσοκομείου.

Παρουσιαστές οι Χριστίνα Δημητρίου και Μάριος Πρίαμος

Την μουσική επιμέλεια θα έχει η παραδοσιακή βραδιά με Μιχάλη Χατζημιχαήλ και Άντρη Καραντώνη.

Τραγούδι από Κωνσταντίνα, Λούκα Γιώρκα, Φανή Ιωάννου και η μικρή Νεφέλη.

Εσύ να είσαι μόνο εκεί, όλοι μαζί να γίνουμε ένα και αρωγοί σε αυτό το ακούραστο ταξίδι που ονομάζετε προσφέρω, ανταποδίδω, προωθώ

Μέγας χορηγός Δήμος Δρομολαξιάς Μενεου

Βρείτε το πλούσιο πρόγραμμα της εκδήλωσης στην σελίδα του Περιβολιού του Αγίου Λαζάρου στο Facebook

 

image1

 

ΟΜΙΛΙΑ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΔΙΑΣΚΕΨΗΣ

Αγαπητοί φίλοι ,

Σας καλημερίζω και σας καλωσορίζω στη σημερινή δημοσιογραφική διάσκεψη για την εκδήλωση στο περιβόλι του αγίου Λαζάρου .

Ο επιστάτης στο περιβόλι του ΑΓΙΟΥ ΛΑΖΑΡΟΥ - Λάζαρος Φιλίππου
Ο επιστάτης στο περιβόλι του ΑΓΙΟΥ ΛΑΖΑΡΟΥ – Λάζαρος Φιλίππου

Ευχαριστώ , υποκλίνομαι και δοξάζω τον Τριαδικό μας Θεό, την Υπεραγία Θεοτόκο και Μητέρα του Φωτός και τον Άγιο Λάζαρο που αξιώνουν την μετριότητα μου σήμερα, να παρουσιάζω  το πολύμορφο φεστιβάλ  αγάπης ,συνένωσης, συνεργασίας και προσφοράς, που θα διενεργηθεί με την βοήθεια του Θεού, στις 17 Οκτωβρίου και μέρα Κυριακή στην εκκλησία του αγίου Λαζάρου στην Δρομολαξιά .

image2

Ευκαιρία γι’ αυτή την ενέργεια μας δίνεται από την εορτή για την ανακομιδή των ιερών Λειψάνων του Αγίου και Δικαίου Φίλου του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού , Λαζάρου του τετραημέρου, Θαυματουργού και Πολιούχου της Πόλης μας .

Πανηγυρίζει ο ναός μας και προσπαθούμε μέσον της διακονίας ως προς τον συνάνθρωπο, να ενισχύσουμε την χαρά και δόξα του Αγίου Λαζάρου.

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ: Η πρέσβειρα φωτός της εκκλησίας του Αγίου Λαζάρου.
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ: Η πρέσβειρα φωτός της εκκλησίας του Αγίου Λαζάρου.

 

Έχουμε ως όραμα και κουλτούρα, να εναντιωνόμαστε σε οποιασδήποτε προσωπικής κερδοσκοπίας άλλου είδους εμπορική πραξη  στην κατα την διάρκεια της πανηγυρις στην  αυλή του ναού.

image9

Εισάγομαι με την φώτιση του Αγίου,  αλλά και τις ευλογίες του πανιερωτάτου μητροπολίτη μας, ΚΚ Νεκταρίου ένα πρωτότυπο και μοναδικό τρόπο διεξαγωγής αυτής της πανήγυρις, που εφαρμόζεται μόνο στο περιβόλι του Αγίου Λαζάρου ανά την υφήλιο .

Σ αυτή την πρότυπη και πρωτοποριακή πανήγυρι διεξάγεται φιλανθρωπική ενέργεια, με στόχο να διοχετεύσει όλα τα κέρδη σε ιδρύματα και  νοσοκομεία.

 

Απαγορεύεται η διακίνησή/χρηση μετρητών και όλοι οι συμμετέχοντες , είναι εθελοντές και επιχειρηματίες επώνυμοι, που αντί για χορηγίες, προσφέρουν :

Α)  τις δωρεάν υπηρεσίες τους ή

Β) τα προϊόντα τους προς πώληση

με ολόκληρο το κέρδος να μπαίνει στο ταμείο του ιδρύματος.

 

Προτιμούμε , προτείνουμε και επιμένουμε  στον διαδραστικό τρόπο συμμετοχής , αφού με την επιτόπια  παρουσία των εταιρειών προσδίδεται δυναμική και κύρος στην διοργάνωση επιφέροντας πολλαπλή και ποιοτική προσέλευση κόσμου.
image3

Φέτος , ή /ονομάζεται αυτό το γεγονός( ή /εχει την ονομασία) (ή/  εχει τον τίτλο): «Ο Άγιος Λάζαρος και ο Μικρός του Φίλος Σάββας» εις μνημόσυνο και προς τιμή του μικρού τετράχρονου μας φίλου Σάββα Σάββα .

Ένα τετράχρονο παιδάκι που ταξίδεψε τόσο νωρίς στην αιώνια αγκαλιά του Θεού Πατέρα μας , που όλοι έχουν να μιλούν με θαυμαστό τρόπο για όλα τα ευφάνταστα που έπραττε προσπερνώντας την ηλικία του. θα μας μιλήσει σε λίγο πιο αναλυτικά εκ μέρους της οικογένειας , ο πατέρας του μικρού Σάββα, κος Κώστας Σάββα, που όσο ήταν σε αυτή την ζωή, θαύμαζε και αγαπούσε τον Τετραήμερο Φίλο του Χριστού και Φίλο του, Άγιο  Λάζαρο .

Αγαπούσε τόσο πολύ τον Άγιο Λάζαρο και επισκεπτόταν τακτικά ,τις εκκλησίες του Αγίου Λαζάρου και στον τάφο του Αγίου και στο περιβόλι. ‘Όπου συναντιόντουσαν, ο τετράχρονος με τον τετραήμερο.

 

Όλα τα προαναφερόμενα τελούνται υπό την υψηλή αιγίδα της αυτής εξοχότητας της προέδρου της βουλής των αντιπροσώπων  Κας Αννίτας Δημητρίου  και τις ευλογίες του Πανιερωτάτου Μητροπολίτη Κιτίου ΚΚ Νεκταρίου. Παρουσία Υπουργών ,Προεδρων κομματων και πολιτικων παραταξεων, Αρχηγού του Στρατού Αντιστράτηγου Δημόκριτου Ζερβάκη ,την χορηγία του Δημάρχου Κύπρου Ανδρονίκου από το ταμείο του Δημαρχείου Δρομολαξιάς, Βουλευτών , άλλων Δημάρχων, Δημοτικών Συμβουλών, Εθνικής Φρουράς , του κρατικού Καναλιού ΡΙΚ, ιερέων , επιχειρηματιών και πλήθος κόσμου.

 

Αυτή την χρόνια, ο στόχος είναι να μαζευτούν τριάντα χιλιάδες ευρώ προς ενίσχυση του ταμείου του Κέντρου ΑΜΕΑ Αγίου Λαζάρου.

image5

Μετά από παράκληση της οικογένειας του μικρού ΄Σάββα, μερίδιο των εσόδων θα δοθεί στο παιδογκολογικό τμήμα του Μακαρίου Νοσοκομείου Λευκωσίας και περίπου πέντε χιλιάδες θα διατεθούν προς αγορά πόρτας για το παιδιατρικό τμήμα Νέου Νοσοκομείου Λάρνακας.

Χώροι όπου πέρασε ο μικρός μας Σάββας,και παντοτε  προσευχόμαστε ΚΑΝΕΝΑ παιδάκι να μην περνά , που τελούν υπό την προστασία του Αγίου Λαζάρου και της μητρόπολής Κιτίου.

Εκτενέστερα για τα πιο πάνω θα αναφερθούν οι δύο γιατροί, κος Αντρέας Νεοφύτου Διευθυντής του ΠΑΙΔΟΓΚΟΛΟΓΙΚΟΥ τμήματος Μακαρίου Νοσοκομιου και κος Αδάμος Χατζηπαναγής  διευθυντής του παιδιατρικού νοσοκομείου Λάρνακας.

image4

Μέσα από τις πιο πάνω ενέργειες ελεημοσύνης, αγάπης, διακονίας, ψυχαγωγίας και χαράς αναδύονται και εμπράκτως εφαρμόζονται ιδεώδη, υπηρετούνται ιδανικά και αξίες, αποστέλλονται  με αμεσότητα και ειλικρίνεια πολλαπλά μηνύματά.

Ποια είναι αυτά :

Α) Η Δόξα και η Χαρά του Αγίου Λαζάρου αυξάνεται όταν στην μέρα της εορτής Του, όλοι μαζί ενωμένοι με αγάπη διακονούμε τον ελάχιστο αδελφό.

Δουλεύουμε με ένα στόχο σύσσωμοι, να ενισχύσουμε το ταμείο του Κέντρου ΑΜΕΑ  Αγίου Λαζάρου. Γιατί η ‘ορθοδοξία’ είναι πρώτα ορθοπραξία.

 

Β) Προώθησε την αγάπη ξεπληρώνοντας την σε ένα άγνωστο σε σένα.

Στα αγγλικά PAY IT FORWARD. Η αγάπη έχει νόημα όταν γίνεται με ανιδιοτέλεια . Μόνον μια πράξη καθορίζει επακριβώς την αγάπη , η θυσία . Μόνο όποιος είναι έτοιμος να θυσιαστεί για τον πλησίον του δηλώνει την αληθινή του αγάπη, όπως αυτή υποδεικνύεται από τον Ίδιο τον Κύριο και Θεό μας Ιησού Χριστό.(πρωτος ο Χριστος θυσιαστηκε για ολοκληρο το ανθρωπινο γενος με σταυρικο θάνατο)

Γ) Όταν μαζί μας μπορούν , γιατί όχι με σένα ? (Αυτά τα παιδιά που η κοινωνία τα έχει περιθωριοποιημένα και τα θεωρεί βάρος) εμείς θα αποδείξουμε πόσο λάθος έχει. Θα δείτε αυτούς τους αγγέλους του Θεού , να συμμετέχουν σε ζωντανή παράσταση με επαγγελματίες μπαλαρίνες ,με δασκάλες χορού , οπού η πειθαρχία στους ρόλους τους δεν θα έχει τίποτα να ζηλέψει από επαγγελματίες ηθοποιούς, ερμηνευτές.

Χρειάζεται η ανίχνευση των ταλέντων αυτών των μωρών , η κατηγοριοποίηση των ικανοτήτων τους και μόνον τότε διαφαίνεται που και σε πιο πόστο είναι ωφέλιμοι και παραγωγικοί. Διάφοροι οργανισμοί μπορούν να προσλαμβάνουν από ένα παιδάκι από αυτά ,έστω προσωρινά ,για ελάχιστο χρονικό διάστημα ,αλλά μέσον αυτής της ενέργειας το εύρος της ελεημοσύνης τους θα είναι τεράστιο και ανυπολόγιστο. Σκεφτείτε πόσο βάρος θα φύγει από τη βασανισμένη ψυχή αυτών των γονιών, μόνο με την ιδέα  ότι το παιδί τους είναι σε μια εργασία. Αναλογιστείτε την χαρά αυτού του άτομο που θα νιώθει αποδεχτό και χρήσιμο.

image6

image8

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: