“Φαντάσματα” οι τουρίστες στην Χαλκιδική – Στον πάτο οι κρατήσεις των καταλυμάτων

Κοινοποίηση:
xalkidiki

Τεράστια ζημιά έχει προκαλέσει στον τουρισμό της Χαλκιδικής η απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να κλείσει τα σύνορα με την Σερβία, με τις κρατήσεις σε δωμάτια να βρίσκονται σε ιδιαίτερα χαμηλά επίπεδα. Α

πό την άλλη οι τέσσερις δήμαρχοι της περιοχής εμφανίζονται προβληματισμένοι για την απουσία ενός Covid-ξενοδοχείου.

«Κανονικά θα έπρεπε κάθε πόδι να έχει και το δικό του Covid ξενοδοχείο προκειμένου να γίνει σωστή διαχείριση» είπε στο ethnos.gr ο δήμαρχος Σιθωνίας Κυπαρίσσης Ντέμπλας, προσθέτοντας ότι μετά και το κλείσιμο των συνόρων για τους Σέρβους υπάρχει αναστάτωση στην αγορά της Χαλκιδικής. «Ναι σε Covid ξενοδοχείο αλλά όχι στην καρδιά της Χαλκιδικής» τάσσεται η δήμαρχος Κασσάνδρας Αναστασία Χαλκιά. «Δεν είναι σωστό και λογικό ένας δήμος να υποδεχτεί όλα τα κρούσματα. Το θέμα είναι ψυχολογικό για αυτό και προτείνω να μετατραπεί σε Covid ένα ξενοδοχείο απομακρυσμένο στη Χαλκιδική. Δεν είμαι όμως δική μας αρμοδιότητα η διαχείριση αυτού του ζητήματος. Εκφράζω μια πολιτική μόνο θέση» σχολίασε η δήμαρχος Κασσάνδρας μετά και την αιφνίδια άρνηση του ξενοδόχου που είχε επιλεγεί για να υποδέχεται τα επιβεβαιωμένα κρούσματα.

Σύμφωνα με την κ. Χαλκιά η μετατροπή του 3% των κλινών των εν λειτουργία ξενοδοχείων σε δωμάτια καραντίνας για τις περιπτώσεις επιβεβαιωμένων κρουσμάτων είναι χειρότερο μέτρο γιατί όλα τα ξενοδοχεία πλέον έχουν και πτέρυγα Covid. Η κίνηση στο πρώτο πόδι είναι υποτονική ενώ αρκετοί ξενοδόχοι κάνουν και δεύτερες σκέψεις, για πρόωρο τερματισμό της σεζόν αν δεν αλλάξει κάτι. Σπασμένη είναι η κίνηση και στο δήμο Προποντίδας αν και έχει ανοίξει το 90% των ξενοδοχείων. Το ποσοστό πληρότητας κυμαίνεται από 20% με 30%. «Καλό θα ήταν να υπάρχει ένα ξενοδοχείο στην περιοχή που να το γνωρίζουν οι τουρίστες οι οποίοι εντοπίζονται θετικοί στον ιό και να μην δημιουργείται σύγχυση» είπε ο Δήμαρχος Νέα Προποντίαδας Μανώλης Καρράς.

«Έπρεπε να ληφθεί μέριμνα από την κεντρική διοίκηση για να υπάρξει ένα Covid- ξενοδοχείο. Ωστόσο αυτοί που έχουν αποφασίσει να κάνουν διακοπές θα κάνουν και δεν θα επηρεαστούν από αυτήν την εξέλιξη» τόνισε από την πλευρά του ο δήμαρχος Αριστοτέλη Στυλιανός Βαλιάνος. Η κίνηση στο τρίτο πόδι της Χαλκιδικής είναι πεσμένη κατά 80% σε σχέση με πέρς ενώ μετά και το στοπ στου Σέρβους μεγάλα συγκροτήματα τα οποία ήταν προγραμματισμένα να ανοίξουν στις 15 Ιουλίου τελικά δεν θα λειτουργήσουν φέτος.

«Τοπικά locκ down αν δεν ληφθούν άμεσα μέτρα»

Μέχρι στιγμής τουλάχιστον 100.000 ξένοι τουρίστες από τα Βαλκάνια έχουν περάσει τα ελληνοβουλγαρικά σύνορα στον Προμαχώνα ενώ σε δειγματοληπτικό τεστ υποβλήθηκε μόλις ένα 10%. «Αυτό από μόνο του λέει πολλά» είπε ο πρώην πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενοικιαζόμενων Δωματίων Χαλκιδικής, Χρήστος Χαρδαλής και πρόσθεσε: Αυτό από μόνο του λέει πολλά. Έπρεπε όσοι περνούν τα ελληνο-βουλγαρικά σύνορα να υποβάλλονται σε τεστ.

Σε αντίθετη περίπτωση να απαγορεύεται η είσοδος. Δεν έχουμε κάποιο πρόβλημα με τους Βαλκάνιους. Ίσα, ίσα μας έχουν στηρίξει όλα αυτά χρόνια. Αλλά πρέπει να δούμε πιο σοβαρά το ζήτημα διασποράς του ιού. Εκτιμώ αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση θα φέρει lock down και σε τουριστικές περιοχές. Μην εκπλαγείτε αν δείτε να μπαίνουν σε καραντίνα περιοχές όπως η Εύβοια ή η Χαλκιδική, όπως έγινε και στην Ξάνθη» Ο ίδιος εκτιμά ότι το 3% των ξενοδοχείων θα δημιουργήσει περισσότερα προβλήματα παρά θα λύσει «Πάνω από όλα είναι η υγεία μας Και ο μέσος όρος πληρότητας των καταλυμάτων κυμαίνεται στο 20%. Δεν θα ρθει η καταστροφή αν η πληρότητα πέσει στο 10% λόγω των αυξημένων μέτρων προστασίας. Ο Βούτσιτς θέτει το Βελιγράδι σε lockdown και μεις ανοίξαμε τα σύνορα στους Σέρβους» κατέληξε.

Αυξημένοι έλεγχοι στον Προμαχώνα μετά τα κρούσματα

Την ίδια ώρα στην αύξηση και την επέκταση των δειγματοληπτικών τεστ σε όλους τους τουρίστες – επισκέπτες ανεξαρτήτως της χώρας προέλευσης, που μπαίνουν στη χώρα μας από το συνοριακό φυλάκιο του Προμαχώνα, προχωρούν τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ σε μια προσπάθεια να ελέγξουν στο μέγιστο δυνατό βαθμό την μετάδοση και διασπορά του κορονοϊού. Σύμφωνα με τα στελέχη του αστυνομικού τμήματος Προμαχώνα οι έλεγχοι που πραγματοποιούνται φτάνουν πλέον στο 90% των επισκεπτών που εισέρχονται στην Ελλάδα, αν και τα τελευταία 24ωρα η κίνηση των διερχόμενων αυτοκίνητων είναι ιδιαιτέρα μικρή σε σύγκριση με τις προηγούμενες μέρες. Ωστόσο, η εκτίμηση των αστυνομικών αρχών του Προμαχώνα είναι από την Παρασκευή η κίνηση των αυτοκινήτων αναμένεται να αυξηθεί λόγω του Σαββατοκύριακου και σύμφωνα με τα νέα δεδομένα θα γίνονται δειγματοληπτικοί έλεγχοι που θα καλύπτουν σχεδόν το σύνολο των επισκεπτών που θα μπαίνουν στη χώρα.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

5 Σχόλια

  1. Απατεώνες Χαλκιδικιώτες κονομάνε εκατομμύρια μαύρα εδώ και χρόνια !!! Αγράμματοι τσομπάνηδες που χρεώνουν τις τρώγλες τους χρυσάφι !!! Να πάτε να κόψετε το λαιμό σας !!!!

  2. AYTA TA TΩΡΙΝΑ ΦΑΝΤΑΣΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ ΜΕ ΛΕΦΤΑ.
    ΘΑ ΑΝΑΦΕΡΩ ΔΥΟ ΠΡΑΓΜΑΤΑ.
    ΕΝΑ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΠΩΣ ΜΟΥ ΤΟ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕ ΙΔΙΚΤΗΤΗΣ ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΑΦΟΡΟΥΣΕ ΤΟ ΠΟΣΟ ΠΟΥ ΕΙΣΕΠΡΣΤΕ, ΠΕΡΙ ΤΑ 75.000 € ΤΗ ΣΕΖΟΝ ΑΠΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΊΟ ΤΗΣ ΣΕΡΒΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΣΟ ΠΟΥ ΔΗΛΩΝΕ 15.000 € ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙ ΤΟ ΠΟΣΟ ΠΟΥ ΕΦΑΓΕ ΩΣ ΠΙΣΤΟΛΗ ΚΑΠΟΙΑ ΧΡΟΝΙΑ.
    ΔΕΥΤΕΡΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΑ Ο ΙΔΙΟ ΠΡΙΝ 15 ΜΕΡΕΣ ΣΕ ΕΠΑΓΓΕΛΑΜΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΕ ΠΕΡΙΧΗ ΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΧΡΕΩΝΕ ΕΝΑ ΠΡΟΪΟΝ 1.80 ΕΩΣ ΠΕΡΥΣΙ ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ ΒΡΕΘΗΚΕ ΣΤΑ 2.10 ΓΙΤΙ ΑΡΓΗΣΑΝ ΝΑ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΟΠΩΣ ΜΟΥ ΕΙΠΑΝ………..

Leave a Response