Φάμελλος για εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ: “Δεν είναι εμπιστοσύνη να κάνουμε κάθε 5 μήνες εκλογές για πρόεδρο”

Κοινοποίηση:
famellos_0

«Με αίσθημα ευθύνης και έντονο προβληματισμό παίρνω τον λόγο στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ» τόνισε από το βήμα του συνεδρίου ο επικεφαλής της Κοινοβουελυτικής Ομάδας του κόμματος Σωκράτης Φάμελλος

«Από τη μια, γιατί το συνέδριο οφείλει να λάβει σοβαρές αποφάσεις για το μέλλον της κοινωνίας και από την άλλη γιατί οι εξελίξεις πυροδοτούν μία νέα κρίση στο κόμμα μας. Θέλω να ευχαριστήσω το κόμμα για την τιμή να αναλάβω πρόεδρος της ΚΟ σε μία κρίσιμη συγκυρία» είπε στην αρχή της ομιλίας του ο κ. Φάμελλος

«Αυτό το δύσκολο 8μηνο ως κοινοβουλευτική ομάδα υπηρετήσαμε την προσπάθεια να υπάρχει αξιωματική αντιπολίτεση από την πρώτη στιγμή. Να αποδείξουμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να έχει ενιαία φωνη. Και αυτό επειδή το πετύχαμε στην δύσκολη στιγμή των αποχωρήσεων, είναι κάτι που έχει μείνει κληρονομία και πρέπει να το αξιοποιήσουμε και σήμερα» υπογράμμισε.

«Δεν είναι όλα δεδομένα, όσα ήρθαν με πολύ κόπο. Το κριτήριό μας ήταν πάντα τα συμφέροντα της κοινωνίας και η ενότητα του κόμματος.»

«Τέθηκε ένα ερώτημα, η επιβίωση του ΣΥΡΙΖΑ και η αναγκαιότητα του κόμματος για την κοινωνία, όχι για τις δικές μας καρέκλες και ακόμα το συνέδριο δεν έχει δώσει απάντηση»

«Και αυτοκριτική έχει γίνει και ανάλυση των λαθών» πρόσθεσε.

«Υπάρχει και πρόταση προοδευτικής διεξόδου. Όμως αντί να συζητάμε το νέο σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ έχουμε μία νέα εσωκομματική συζήτηση. Ε΄ξω στην κοινωνία όμως ο κ. Μητσοτάκης διευρύνει τις ανισότητες και έχει βάλει στο μάτι δημόσια κοινωνικά αγαθά όπως υγεία και παιδεία».

Ο κ. Φάμελλος μιλώντας για τα ζητήματα που αντιμετωπίζει η κοινωνία, σημείωσε:

Όπου πήγα στην Ελλάδα αυτό που είπαν, «σοβαρευτείτε, θέλουμε έναν ΣΥΡΙΖΑ».

«Θέλουμε να μεταφέρουμε την εμπιστοσύνη στον κόσμο. Δεν είναι εμπιστοσύνη να κάνουμε κάθε πέντε μήνες εκλογές για πρόεδρο» τόνισε ο κ. Φάμελλος, δείχνοντας με ευθύ τρόπο την αντίθεσή του στις νέες εσωκομματικές εκλογές με τους σύνεδρους να χειροκροτούν.

«Είμαστε έτοιμοι να υπηρετήσουμε τις αξίες της κοινωνίας μας; Δεν συζητήσαμε για την πολιτική ουσία, θα μας πάει πίσω αυτή η διαδικασία» δήλωσε.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: