ΦΡΙΚΗ! ΟΜΑΔΙΚΟΙ ΤΑΦΟΙ ΣΤΗ ΓΑΖΑ ΜΕ ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ ΕΚΤΕΛΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΒΑΣΑΝΙΣΤΗΡΙΩΝ ΣΕ ΣΟΡΟΥΣ – ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΑΜΕΤΟΧΗ Η ΔΙΕΘΝΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΤΗΝ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΩΝ

Κοινοποίηση:
gaza-bodies-1024x683-1

Πάνω από 500 σοροί έχουν βρεθεί κοντά σε νοσοκομεία με ενδείξεις εκτελέσεων και βασανιστηρίων. Εκθετο το Ισραήλ, ανεξάρτητη έρευνα ζητούν ΟΗΕ και ΕΕ

Σε βάθος τριών μέτρων κάτω από το έδαφος αποκαλύφθηκε –και επιβεβαιώθηκε– με τον πλέον τραγικό τρόπο ο εφιάλτης που βιώνουν οι κάτοικοι του παλαιστινιακού θύλακα της Λωρίδας της Γάζας εδώ και επτά μήνες. Από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα οι ομαδικοί τάφοι αποτελούν το αποκορύφωμα της φρίκης του πολέμου, με χαρακτηριστικά παραδείγματα τη Ρουάντα, την Κύπρο, το Μεξικό κ.ά. Με την αποκάλυψη αυτού που εκλαμβάνεται ως ο μεγαλύτερος ομαδικός τάφος στην ιστορία της Λωρίδας της Γάζας, καθώς και άλλων μικρότερων, προκύπτουν σοβαρότατα ερωτήματα σχετικά με τα εγκλήματα πολέμου που φέρεται να έχουν διαπραχθεί σε βάρος του παλαιστινιακού λαού σε απάντηση της πολύνεκρης επίθεσης της Χαμάς εναντίον αμάχων στο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου 2023.

Τη στιγμή που το Ισραήλ κατηγορείται για γενοκτονία στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης (ΔΠΔ) εμπειρογνώμονες του ΟΗΕ που κατόπιν καταγγελιών πραγματοποίησαν έρευνα για ομαδικούς τάφους κοντά σε νοσοκομεία της Γάζας έκαναν λόγο για «τρομακτικές φρικαλεότητες». Επιβεβαιώνοντας τους φόβους, ανέφεραν ότι εντοπίστηκαν εκατοντάδες πτώματα, ενώ δεν απέκλεισαν το ενδεχόμενο βασανιστηρίων.

Μέχρι στιγμής έχουν εκταφεί περισσότερα από 500 πτώματα από επτά ομαδικούς τάφους που βρέθηκαν σε νοσοκομεία της Γάζας από τον Απρίλιο. Εκατοντάδες σοροί έχουν ανακαλυφθεί κοντά στο νοσοκομείο Νάσερ, την κύρια ιατρική μονάδα στην κεντρική Γάζα αφότου τα ισραηλινά στρατεύματα αποχώρησαν από την πόλη Χαν Γιουνίς. Δεκάδες πτώματα εντοπίστηκαν επίσης στο νοσοκομείο Αλ Σίφα στη βόρεια Γάζα, που έχει αποτελέσει στόχο επιχειρήσεων των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων (IDF). Οι περισσότεροι από τους νεκρούς ήταν παιδιά, γυναίκες, ασθενείς και υγειονομικό προσωπικό, σύμφωνα με δημοσιογράφους στη Γάζα και τον ανταποκριτή του Al Jazeera Χάνι Μαχμούντ.

Εως και αφαίρεση οργάνων
Καθώς οι πολιορκημένοι Παλαιστίνιοι δεν έχουν ασφαλή πρόσβαση σε κατάλληλους χώρους ταφής, ορισμένοι αναγκάστηκαν να θάψουν τους νεκρούς τους πρόχειρα, όπου είχαν τη δυνατότητα. Ωστόσο πολλοί θάνατοι παραπέμπουν σε εκτελέσεις και βασανισμό. Τις υποψίες τροφοδότησε η ύπαρξη τραυμάτων από πυροβολισμούς στα πτώματα, που υπαινίσσονται πιθανές εκτελέσεις στο πεδίο, αλλά και η χρήση μη τυποποιημένων ταφικών σαβάνων για την κάλυψη των νεκρών. Σε κάποιες περιπτώσεις αναφέρθηκε ότι ορισμένοι από τους νεκρούς μπορεί ακόμη και να είχαν θαφτεί ζωντανοί.

Μάλιστα Παλαιστίνιοι αναφέρουν ότι ξέθαψαν πτώματα τα οποία είχαν καλυμμένα μάτια ενώ τα πόδια και τα χέρια τους ήταν δεμένα πίσω από την πλάτη. Ορισμένοι φορούσαν νοσοκομειακή ρόμπα και είχαν σημάδια χειρουργικών τομών που έρχονται σε αντίθεση με τις τοπικές ιατρικές πρακτικές, γεγονός που αυξάνει τις ανησυχίες για επεμβάσεις αφαίρεσης οργάνων. Οπως υποστήριξε δε η δημοσιογράφος Μπισάν Οουντά από τη Γάζα, μερικά από τα πτώματα που βρέθηκαν στους ομαδικούς τάφους στο νοσοκομείο Νάσερ δεν είχαν όργανα και δέρμα ή είχαν αποκεφαλιστεί.

Αυξάνεται η πίεση
Μετά την ανακάλυψη των ομαδικών τάφων στη Γάζα αυξάνεται η διεθνής πίεση στο Ισραήλ, ενώ ζητείται ανεξάρτητη έρευνα για τα εγκλήματα πολέμου στην περιοχή. Οι εμπειρογνώμονες του ΟΗΕ δήλωσαν ότι η κυβέρνηση Νετανιάχου αποτυγχάνει συνεχώς να διεξαγάγει αμερόληπτη και αποτελεσματική έρευνα για τα αναφερόμενα εγκλήματα. Τα Ηνωμένα Εθνη, η Ευρωπαϊκή Ενωση και οι παλαιστινιακές αρχές έχουν ζητήσει να διεξαχθεί ανεξάρτητη έρευνα για τους ομαδικούς τάφους.

Από την πλευρά του το Ισραήλ ανακοίνωσε ότι οι ισχυρισμοί των παλαιστινιακών αρχών, ότι δηλαδή ισραηλινά στρατεύματα έθαψαν τα πτώματα, είναι «αβάσιμοι και αστήρικτοι». Το μόνο που παραδέχεται είναι ότι οι IDF έσκαψαν προϋπάρχοντες τάφους αναζητώντας Ισραηλινούς ομήρους. Εν τω μεταξύ, η κυβέρνηση Μπάιντεν φαίνεται να νίπτει τας χείρας της, σημειώνοντας ότι εμπιστεύεται το Ισραήλ για να… ερευνήσει τις δικές του υποθέσεις. Αμερικανοί αξιωματούχοι ζήτησαν από τη χώρα να εξετάσει «ενδελεχώς και με διαφάνεια» τις αναφορές για τους ομαδικούς τάφους, ωστόσο αρνήθηκαν να ζητήσουν ανεξάρτητη έρευνα.

Το Ισραήλ, ωστόσο, βάσει των προσωρινών μέτρων που εξέδωσε σε βάρος του το ΔΠΔ στις 26 Ιανουαρίου, οφείλει να λάβει «αποτελεσματικά μέτρα για να διασφαλίσει τη διατήρηση των αποδεικτικών στοιχείων για εγκλήματα στη Γάζα και να αποτρέψει την καταστροφή τους». Αυτό περιλαμβάνει τη μη παρεμπόδιση της πρόσβασης των διεθνών αποστολών και φορέων, που αναλαμβάνουν να βοηθήσουν στη διατήρηση των αποδεικτικών στοιχείων. Την ώρα όμως που συνεχίζεται η σφαγή των αμάχων στη Γάζα οι IDF όχι μόνο εισέβαλαν στη Ράφα, όπου είχαν βρει καταφύγιο οι εκτοπισμένοι, αλλά κατέλαβαν και το συνοριακό πέρασμα της Ράφα που ενώνει τη νότια Γάζα με την Αίγυπτο, από όπου έφτανε η ανθρωπιστική βοήθεια στους Παλαιστίνιους που λιμοκτονούν.

«Οι χώροι μαζικής ταφής είναι πιθανές σκηνές εγκλήματος που προσφέρουν ζωτικής σημασίας πληροφορίες και ιατροδικαστικά στοιχεία. Πρέπει να προστατεύονται έως ότου οι επαγγελματίες ιατροδικαστές μπορέσουν να πραγματοποιήσουν με ασφάλεια επαρκείς εκταφές και ακριβή ταυτοποίηση των νεκρών.

Η απουσία ιατροδικαστών και ο αποδεκατισμός του ιατρικού τομέα της Γάζας ως αποτέλεσμα του πολέμου και του σκληρού αποκλεισμού από το Ισραήλ, μαζί με την έλλειψη διαθεσιμότητας των απαραίτητων πόρων για την αναγνώριση των σορών, όπως το τεστ DNA, αποτελούν τεράστια εμπόδια για την ταυτοποίηση των θυμάτων» υποστήριξε η Ερικα Γκεβάρα Ρόσας, ανώτερη διευθύντρια Ερευνας της Διεθνούς Αμνηστίας.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

21 Σχόλια

 1. Τους ξεθαψαν απο 3 μετρα βαθος και οι σακκοι γυαλιζουν απο καθαριοτητα και τα σχοινια είναι καταλευκα;
  Ουτε ιχνος ρυπαροτητας; Και καλα οι σακκοι, εριξαν νερό και τους ξεπλυναν αν και γυρω είναι ολοστεγνα, τα σχοινιά; Και τετοια αλφαδιά!!!! Ο ενας με ταξη διπλα στον αλλον.

 2. Αν τα κάνανε αυτά οι Παλαιστίνιοι,θα είχε βουήξει όλος ο πλανήτης,τώρα είναι απλά Τετάρτη

 3. Τα φιλαρακια της κουλας οι εβραιοι και τα νεοελληνακια τηςν.τ.π. γαμησι θελετε ολοι σας

 4. Εσεις στα σχολια που το παιζετε Ελληνες αντε να κανετε ενα τεστ DNA για να δειτε οτι Αψυχα Σκατοοντα σαν εσας δεν εχουν καμμια σχεση με το Ελληνικο Φωτεινο DNA . Σκοταδιστες , Ιουδαιολαγνοι , Προδοτες , Απατριδες , Ανιστοριτοι , Τουρκογυφτοι , Ναζιστες θα φατε καλα οταν ανεβει Ελληνικη Κυβερνηση στην Ελλαδα .

   1. Ποιος τους εφερε στην Ελλαδα ; Ξυπνησαν μια μερα κ ηρθαν ή κατι Ιουδαικες ΜΚΟ της Νεας Ταξης με τους οποιους συνεργαζεται κ το Καθεστως Μαφιας Μητσοτακη ; Ξερεις ποσα σκανε στους Ιουδαιους για να τους φερουν εδω ;;; Την Ελλαδα ποιος την κατεστρεψε , ο Παλαιστηνιος ή ο Ιουδαιος ; Ξυπνα κ βαλε το μυαλο σου σε λειτουργια . Μεγαλυτερος Εχθρος της Ελλαδας απο τους Ιουδαιους ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ! Μετα ερχονται οι Τουρκοι .

  1. Ελλας =ορθοδοξία. ΔΙΑΒΑΣΕ ΛΙΓΟ ΙΣΤΟΡΙΑ ΒΛΗΜΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΓΡΑΨΕ ΠΑΝΥΒΛΑΚΑ ΑΛΒΑΝΟΣΠΟΡΕ

   1. Αρα λατρευεις τους Σταυρωτες του Χριστου ρε καυμενε ; Λατρευεις τα Ιουδαικα Καθαρματα που φτυνουν την Ορθοδοξια , βομβαρδισαν την Αρχαιοτερη Ορθοδοξη Εκκλησια της περιοχης , προωθουν οτι Σατανιστικη Ανωμαλια υπαρχει κ εφηυραν την Νεα Ταξη ;;; Εκτος αν γουσταρεις την πισω πορτα …. Ποια ιστορια να διαβασω ρε πανηλιθιε ;;; Τους Φιλισταιους τους γνωριζεις ;; Οι προγονοι των Παλαιστινιων ρε Τουρκογυφτε ξερεις ποιοι ειναι ;; Επισης ποτε σε πειραξαν οι Παλαιστινιοι οταν την ιδια ωρα οι Σταυρωτες του Χριστου εχουν παρει την Ελλαδα κ μας εχουν κανει δουλους ;; Που να ξερεις ρε Οικουμενιστη Αιρετικε που πιανεις κ την Ορθοδοξια στο κωλοστομα σου γελοιε .

    1. Ρε βλαμμένε πρωτον μαθε να διαβάζεις τι γράφει ο καθένας και δες σε ποιον απάντησα. Στο 1ο μήνυμα απάντησα που μας λεει ιουδαιολάγνους. Ξυπνα ρεεεεεεε

 5. Τον Πούτιν δεν τον καίγεται καρφάκι για κανένα. Μόνο για το τομάρι του νοιάζεται, ούτε καν για τους Ρώσους.

 6. οταν οι ισλαμο-καφροι την επεσαν στα παιδια στο Nova παρτυ και τα βιαζαν, τα βασανιζαν, τα ακρωτηριαζαν και τα σκοτωναν θα επρεπε να ηταν πολοι χαζοι οτι οι Ισραηλινοι θα τους αφηναν ετσι, μπραβο στο Ισραηλ καντε τους αλοιφη

  1. Καλα ρε προβατο , το πιο στημενο γεγονος του Πλανητη καθεσαι κ πιστευεις ; Πιστευεις στα αληθεια οτι η Χαμας αποφασισε ενα πρωι παει να παρει το Ισραηλ ;;; χαχαχαχα ρε τι προβατο εισαι εσυ ρε ;; Το 90% ηδη εχει καταρριφθει αλλα αν ενημερωνεσαι απο τα ΜΜΕ του Ιουδαισταν με το ονομα Ελλαδα τοτε τι να σου πω . Μεσσιανιστες Ιουδαιοι του Νενταχιτλερ το οργανωσαν μαζι με τους Φιλελοναζι των ΗΠΑ .

 7. Έχουμε με άλλους ομαδικούς τάφους να ασχοληθούμε εμείς οι Έλληνες,με αυτούς που δεν έχουν βρεθεί ακόμα στην Κύπρο,τους ομαδικούς τάφους των αγνοουμένων από την τουρκική εισβολή.Υπουκος και αναδρος επιτέθηκαν στο Ισραήλ,σειρά έχει η Τουρκία,θα φάει καλά από το Ισραήλ

 8. Οι πλείστοι όσοι αργηγοί των κρατών και οι αρχηγοί των τρομοκρατικών οργανώσεων είναι βαριά ψυχοπαθείς, άπληστοι και σατανάδες.. Χωρίς αυτούς, οι λαοί, ο κόσμος θα ζούσε εν ειρήνει, πιο όμορφα, πιο ευτυχισμένα με καλύτερα οικονομικά δεδομένα.Θα ξυπνήσει όμως ποτέ ο κόσμος;

 9. Παντα βασει του…διεθνους δικαιου! Μπαγλαμαδες σιωνιστες και σαψαλο των ΗΠΑ! Ο κ.Πουτιν απλα παρακολουθει επειδη εχει μπολικα απ αυτα τα καθηκια στη χωρα του? Μαλλον!

  1. Ναι δεν του φτάνει του Πούτιν ο δικός του πόλεμος θα μπλέξει και με τους Παλαιστίνιους

   1. Φιλε μου οπως εχουμε Ελληνες Μουσουλμανους ετσι εχουν κ αυτοι Ρωσους Μουσουλμανους αλλα που να το καταλαβει αυτος ο πορωμενος Μητσοτακουλης ;;; Τα Ελληνικα ΜΜΕ τους εχουν κανει ολους Χιτλερ για να στηριξουν τη λαθος πλευρα της ιστοριας του Καθεστωτος κ την τσεπη τους . Οι Ολιγαρχες εχουν γινει Ζαμπλουτοι ( εμεις πληρωνουμε τα ΜΜΕ αν δεν το εχει καταλαβει ακομα , ΜΜΕ Ολιγαρχων που δεν ξερουν τι εχουν πληρωνονται απο τους Φορους των φτωχων Ελληνων ) κ το Παραμυθι καλα κρατει . Καμμια ελπιδα .

Leave a Response