ΦΑΓΩΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΣΤΟ ΕΡΕΙΠΙΟ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ!!! Συνάντηση Κασσελάκη-Φίλη την Τρίτη για ΑΝΑΚΩΧΗ ενόψει εκλογών

Κοινοποίηση:
kasselakis-m

Σε φορτισμένο πολιτικά κλίμα στην Κουμουνδούρου, μετά τις αντιδράσεις της λεγόμενης «Αριστερής πτέρυγας» που βλέπει πίσω από την εκλογή της νέας ηγεσίας τη μετάλλαξη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και την απομάκρυνσή του από το χώρο της Αριστεράς θα πραγματοποιηθεί συνάντηση του προέδρου του κόμματος Στέφανου Κασσελάκη με τον Νίκο Φίλη, εκ των στελεχών που αντιδρούν έντονα, μετά τις εσωκομματικές κάλπες.

Η συνάντηση του νέου επικεφαλής της Κουμουνδούρου με τον πρώην υπουργό και εκ των στελεχών που πρωτοστάτησαν σε αρνητικές τοποθετήσεις κατά της νέας ηγεσίας, αν και πολυαναμενόμενη, δεν φαίνεται να κομίζει συγκλίσεις. Μπορεί όμως να εκφραστεί «καταλλαγή» ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών.

Το ραντεβού πραγματοποιείται μια ημέρα μετά την περιοδεία του Στέφανου Κασσελάκη στις πληγείσες από τις πλημμύρες περιοχές του Θεσσαλικού κάμπου και μια ανάσα μετά τη διαδικτυακή συνάντηση (σαββατοκύριακο 29-30 Σεπτεμβρίου 2023) στελεχών της Ομπρέλας (τάση που εκπροσωπεί την λεγόμενη αριστερή εσωκομματική αντιπολίτευση) και ορισμένων μελών που ψήφισαν την Εφη Αχτσιόγλου και τον Ευκλείδη Τσακαλώτο.

Η «αριστερή πτέρυγα» μελετά τις επόμενες κινήσεις της, με στελέχη της να κοιτούν ήδη προς την έξοδο. Αλλωστε, κατά τη διαδικτυακή σύσκεψή της η πλειονότητα όσων τοποθετήθηκαν εξέφρασαν τη διάθεση να αποχωρήσουν… χθες από την Κουμουνδούρου. Ωστόσο, η ανταλλαγή απόψεων έθεσε τα πολιτικά επίδικα – αποφάσεις δεν λαμβάνονται εν θερμώ, αν και οι επόμενες κινήσεις δεν αναμένεται να προφτάσουν να μετατραπούν σε… εν ψυχρώ χρονικά. Κρίσιμο ορόσημο είναι η σύγκληση της Πολιτικής Γραμματείας και της Κεντρικής Επιτροπής, με το αίτημα για συνέδριο, όπως έχει αποφασιστεί από τα συλλογικά όργανα, να παραμένει. Πάντως, λόγω των αυτοδιοικητικών εκλογών όπου μετέχουν μέλη, στελέχη και φίλοι του (όλου) ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σε διάφορα σχήματα φαίνεται να προτάσσεται μια προσωρινή «ανακωχή» που δεν θα διαρκέσει για πολύ, ούτε θα σημαίνει αφωνία ως προς την κριτική. Μετά τη διεξαγωγή των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών, θα ακουστούν πιο ηχηρά τα… όργανα.
Η προσπάθεια των στελεχών που μετείχαν στην πανελλαδική διαδικτυακή σύσκεψη της κομματικής αντιπολίτευσης είναι να συντονιστούν και με μέλη και στελέχη που κινούνται γύρω από την Εφη Αχτσιόγλου, αλλά και να συσπειρωθούν άνθρωποι που στις εσωκομματικές εκλογές για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ τοποθετήθηκαν με την ψήφο τους στο 44%. Μια εσωκομματική κρίση που βαθαίνει μέρα με τη μέρα εξελίσσεται στην Κουμουνδούρου, καθώς στελέχη και μέλη που διαφωνούν με την ανάδειξη του Στέφανου Κασσελάκη στην προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ–ΠΣ επιμένουν στις αντιδράσεις τους. Οι αποχωρήσεις –όχι μαζικές προσώρας– και οι εμπρηστικές τοποθετήσεις στελεχών της αριστερής αντιπολίτευσης προοιωνίζουν αργά ή γρήγορα, κατά κύμα ή συντεταγμένα, την εκδήλωση φυγόκεντρων τάσεων(…).
Δύο ζητήματα τίθενται ως casus belli για την εσωκομματική αντιπολίτευση: η σύγκληση συνεδρίου και η συζήτηση για τα αίτια της εκλογικής ήττας. Πάντως, όποια διαδικασία κι αν ακολουθηθεί, οι αποχωρήσεις δεν θα σταματήσουν, αν και μπορεί να καθυστερήσουν ή να φρεναριστούν.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: