Υπόθεση Λιγνάδη: «Σεβασμό και ευαισθησία στα θύματα» ζητά ο δικηγόρος του 25χρονου

Κοινοποίηση:
lignadis_keli_tripoli

Ο συνήγορος του 25χρονου που έχει καταθέσει μήνυση στον Δημήτρη Λιγνάδη, Γιάννης Βλάχος τονίζει σε δήλωση του πως “σε μία υπόθεση τεράστιας κοινωνικής σημασίας έχουμε υποχρέωση να ενεργούμε με ψυχραιμία και σύνεση, και να συνεισφέρουμε στην αναζήτηση της αλήθειας, με σεβασμό και ευαισθησία για τα θύματα”.

Παράλληλα, επισημαίνει ότι οι δικηγόροι έχουν υποχρέωση να συνδράμουν στη εύρυθμη λειτουργία της Δικαιοσύνης, σεβόμενοι τις δικαστικές διαδικασίες και αποφάσεις.

Η δήλωσή του:

“Η Δικαιοσύνη και οι ευσυνείδητοι λειτουργοί της είναι ταγμένοι να προασπίζονται το Νόμο και τα δικαιώματα όλων των διαδίκων χωρίς διακρίσεις. Από τη πλευρά μας οι συνήγοροι έχουμε υποχρέωση να συνδράμουμε στην εύρυθμη λειτουργία της, σεβόμενοι τις δικαστικές διαδικασίες και αποφάσεις. Εξευτελισμός του θεσμικού μας ρόλου υποβαθμίζει το λειτούργημά μας, πρωτίστως, όμως, βλάπτει την εντολή που αναλάβαμε και υπηρετούμε. Σε μία υπόθεση τεράστιας κοινωνικής σημασίας έχουμε υποχρέωση να ενεργούμε με ψυχραιμία και σύνεση, και να συνεισφέρουμε στην αναζήτηση της αλήθειας, με σεβασμό και ευαισθησία για τα θύματα”.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

Leave a Response