Υπογράφηκε η αμυντική συμφωνία Ελλάδας-ΗΠΑ από τον Νίκο Δένδια και τον Άντονι Μπλίνκεν

Κοινοποίηση:
dendias_blinken_yt_1410_2-1536x928

Ώρα… υπογραφών για την αμυντική συμφωνία μεταξύ της χώρας μας και της υπερδύναμης που λέγεται Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής.
Κι αυτό έγινε αμέσως μετά τις κοινές δηλώσεις των υπουργών Εξωτερικών της Ελλάδας και των ΗΠΑ, Νίκου Δένδια και Άντονι Μπλίνκεν αντίστοιχα, κατά τις οποίες οι δύο άνδρες μίλησαν για την σημασία της συγκεκριμένης πενταετούς συμφωνίας μεταξύ των δύο χωρών, με το κλίμα μεταξύ τους να είναι εγκάρδιο.

Αμυντική συμφωνίαΜπλίνκεν: «Πυλώνας σταθερότητας στην ανατολική Μεσόγειο η Ελλάδα»

Ο Αμερικανός ΥΠΕΞ τόνισε παίρνοντας πρώτος τον λόγο: «Ενδυναμώνουμε την ελληνοαμερικανική συνεργασία σήμερα. Η χώρα μας είναι ευγνωμονούσα στην Ελλάδα. Είστε ένας αξιόπιστος σύμμαχος ιδιαίτερα στο θέμα του Αφγανιστάν».

Υπογράμμισε ακόμη πως «η Ελλάδα είναι πυλώνας σταθερότητας στην Ανατολική Μεσόγειο», ενώ προανήγγειλε την συνδρομή των ΗΠΑ την επομένη των φυσικών καταστροφών που οφείλονται στην κλιματική αλλαγή.

Δείτε την εικόνα από τις δηλώσεις και τις υπογραφές για την αμυντική συμφωνία όπως μεταδόθηκε ζωντανά

Τι προβλέπει η αμυντική συμφωνία Ελλάδας – ΗΠΑ

Η νέα συμφωνία προβλέπει την επέκταση της αμερικανικής παρουσίας σε τέσσερις νέες κομβικές τοποθεσίες στη χώρα μας. Τοποθεσίες που -όπως τονίζουν κυβερνητικοί παράγοντες- έχουν «τεράστια σημασία για τη χώρα μας»…

Σύμφωνα με πληροφορίες, ένα από αυτά τα σημεία βρίσκεται κοντά στα χερσαία σύνορα με την Τουρκία, και οι «βάσεις» θα τελούν υπό ελληνικό έλεγχο, ενώ θα χρησιμοποιούνται τόσο από αμερικανικές, όσο και από ελληνικές δυνάμεις.

Η Συμφωνία μεταξύ άλλων θα περιλαμβάνει την αμοιβαία προστασία εδαφικής ακεραιότητας και κυριαρχίας, ενώ θα προβλέπει μεγάλα αμερικανικά κονδύλια που θα εκσυγχρονίσουν τις υφιστάμενες βάσεις προς όφελος και των δύο πλευρών.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

3 Σχόλια

  1. Κι αλλες συμφωνιες με αυτα τα ρεμαλια τους πουστοαμερικανους, καραγκιοζηδες τι υπογραφετε παλι θα τους κανετε τα χατιρια, παλι στηνεστε στα 4 χωρις η χωρα να κερδισει ενα πατριοτ,ενα f-35 εστω μια σφαιρα, μια κορβετα, ξεφτιλισμενοι δουλοι τους μονο δινετε χωρις να παιρνετε ειδικα απ’αυτα τα ρεμαλια που σε πουλανε το αλλο λεπτο για τα συμφεροντα τους.Κανονικα πρεπει να διωξετε ολες τις αμερικανικες βασεις που υπαρχουν οχι να υπογραφετε κι αλλες ψευτοσυμφωνιες μαζι τους γιατι μονο συμφωνιες δεν ειναι αυτες, η χωρα δεν κερδιζει τιποτα.Εξω οι κωλοβασεις στα τσακιδια.Κι διακοπη καθε επαφης μαζι τους.

  2. τοσα πολλα καθρευτακια μας εδωσαν..
    θα γεμισουν παλι την Ελλαδα , με πορνεια , ναρκωτικα , εγκληματικοτητα, λαθρεμποριο αφορολογητο προιοντων απο τις βασεις των δολοφωνων.. και θα υπονομευουν τον στρατο μας σε καθε ευκαιρια, γιατι ποτε δεν τιμωρηθηκαν για οποια πουστια και να μας εκαναν… Μονο στην περιοδο που τους σκοτωναν οι τρομοκρατες κουμποθηκαν λιγο τα παρατησαν ολα στην υπηρωτικη Ελλαδα και μαζευτικαν στην κρητη απο οπου συνεχιζαν τις πουστιες τους εναντιων των εθνικων μας συμφεροντων… που ακουστικε να πουλουν οπλα στους Τουκομογγολους δολοφωνους, να καταλαμβανουν την μιση κυπρο με Αμερικανικα οπλο και να διατηρουντε στο νησι.. και οι κολοΑμερικανοι να κανουν εμπαρκο οπλων στο θυμα, την Κυπρο… Εξω απο την Ελλαδα. μακρια και αγαπημενοι. οσο ποιο μακρια γινετε…..

  3. τοσα πολλα καθρευτακια μας εδωσαν..
    θα γεμισουν παλι την Ελλαδα , με πορνεια , ναρκωτικα , εγκληματικοτητα, λαθρεμποριο αφορολογητο προιοντων απο τις βασεις των δολοφωνων.. και θα υπονομευουν τον στρατο μας σε καθε ευκαιρια, γιατι ποτε δεν τιμωρηθηκαν για οποια πουστια και να μας εκαναν… Μονο στην περιοδο που τους σκοτωναν οι τρομοκρατες κουμποθηκαν λιγο τα παρατησαν ολα στην υπηρωτικη Ελλαδα και μαζευτικαν στην κρητη απο οπου συνεχιζαν τις πουστιες τους εναντιων των εθνικων μας συμφεροντων… που ακουστικε να πουλουν οπλα στους Τουκομογγολους δολοφωνους, να καταλαμβανουν την μιση κυπρο με Αμερικανικα οπλο και να διατηρουντε στο νησι.. και οι κολοΑμερικανοι να κανουν εμπαρκο οπλων στο θυμα, την Κυπρο… Εξω απο την Ελλαδα. μακρια και αγαπημενοι. οσο ποιο μακρια γινετε..

Comments are closed.