Υπερ-δηλητηριώδες φίδι δάγκωσε 3χρονη στην αυλή: Την έσωσε η γρήγορη αντίδραση της γιαγιάς [BINTEO]

Κοινοποίηση:
FIDI

Αυτή είναι η τρομαχτική στιγμή που ένα τρίχρονο κοριτσάκι δέχεται το δάγκωμα ενός δηλητηριώδους φιδιού.
Η μικρούλα Λούτσια Κάρνα έπαιζε αμέριμνη στην αυλή της γιαγιάς της στο Μαντούρα της δυτικής Αυστραλίας, όταν ξαφνικά πάτησε ένα δηλητηριώδες φίδι Dugite.

«Γιαγιά, φίδι!» ακούγεται να φωνάζει ο αδερφός της μικρούλας, με τη γυναίκα να τρέχει και να παίρνει αγκαλιά το 3χρονο κοριτσάκι και να το μεταφέρει μέσα στο σπίτι.

Η γιαγιά πήρε την κρίσιμη απόφαση να δέσει το πόδι της μικρής και να την κρατήσει εντελώς ακίνητη, μέχρι να φτάσει το ασθενοφόρο και να τη μεταφέρει στο νοσοκομείο.

Και είναι, ίσως, αυτές οι ταχύτατες πρώτες βοήθειες από την ψύχραιμη γιαγιά, που έσωσαν τη ζωή του παιδιού, από το δάγκωμα του φιδιού, καθώς το δηλητήριο του φιδιού Dugite θεωρείται από τα πιο θανάσιμα στον κόσμο.

«Αυτό που μας είπαν στο νοσοκομείο ήταν ότι οι ενέργειες της γιαγιάς αμέσως μετά ήταν που έκαναν τη μεγάλη διαφορά» σχολίασε η μητέρα του 3χρονου κοριτσιού, μιλώντας στο ABC.

«Ο σκοπός του ελαστικού επιδέσμου είναι να προσπαθήσει  να καθυστερήσει την εξάπλωση του δηλητηρίου στην κυκλοφορία του αίματος και να εμποδίσει την καρδιακή ανακοπή» σχολίασε ο Στέφεν Γκρέιντζερ, ο γιατρός που φρόντισε τη μικρούλα στα επείγοντα του νοσοκομείου, σύμφωνα με τη βρετανική ταμπλόιντ, Daily Mail.

Δείτε το βίντεο:

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: