Υπέγραψε ή όχι η Εισαγγελέας της ΕΥΠ Βασιλική Βλάχου τις παρακολουθήσεις Ανδρουλάκη – Κουκάκη;

Κοινοποίηση:
ευπ1

Στην Εισαγγελέα Εφετών Βασιλική Βλάχου, που εποπτεύει την ΕΥΠ, φέρεται να πετάει το μπαλάκι η Κυβέρνηση, γιά την παγίδευση του κινητού του Προέδρου του ΚΙΝΑΛ – ΠΑΣΟΚ Νίκου Ανδρουλάκη, καθώς από κυβερνητικές πηγές ακούστηκε ότι, «η διαδικασία των επισυνδέσεων για να είναι νόμιμη, δεν είναι απλή. Απαιτείται εισαγγελική έγκριση για την παρακολούθηση, η οποία προφανώς υπήρξε».
Εννοούν δηλαδή οι κυβερνητικές πηγές ότι, η παρακολούθηση έγινε κατόπιν αδείας του αρμοδίου εισαγγελέως.

Ενώ και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Οικονόμου, σε δηλώσεις του, για την παρακολούθηση του δημοσιογράφου Θανάση Κουκάκη, αρχικά ισχυρίστηκε ότι η παρακολούθηση του έγινε από ιδιώτες ενώ στη συνέχεια, μόλις αποκαλύφθηκε η παρακολούθηση από την ΕΥΠ ανασκεύασε, λέγοντας ότι «η κυβέρνηση δεν θα μπορούσε να γνωρίζει διότι αυτό θα ήταν προβληματικό», προσθέτοντας ότι το βάρος της απόφασης και της τεκμηρίωσης την έχει η εισαγγελέας της ΕΥΠ!

Δηλαδή η Εισαγγελέας της ΕΥΠ Βασιλική Βλάχου, έχει υπογράψει και εγκρίνει την παρακολούθηση Ν.Ανδρουλάκη και του Θ.Κουκάκη;

Σύμφωνα με πληροφορίες από ανώτατες δικαστικές πηγές, η κ. Βλάχου αναμένεται να κληθεί και να καταθέσει στην τριπλή έρευνα, που διενεργείται από τους Εισαγγελείς Πρωτοδικών: Κώστα Σπυρόπουλο, που διερευνά τα καταγγελλόμενα στη μηνυτήρια αναφορά Ανδρουλάκη, Αντώνη Ελευθεριάνο και Γιώργο Νούλη, που διερευνούν την παρακολούθηση του κινητού Κουκάκη.
Θα πρέπει δηλαδή η Εισαγγελέας ΕΥΠ, να αποδείξει με έγγραφα εάν όντως είχε δώσει έγκριση, γιά τις παρακολουθήσεις των κινητών τηλεφώνων.

Διαφορετικά η υπόθεση θα αποκτήσει «σκληρό» ποινικό χαρακτήρα, γιατί τα αδικήματα, που αφορούν υποκλοπές, είναι κακουργήματα, που επισύρουν πολυετείς ποινές κάθειρξης.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. Μόλις είδα τα ονόματα των επίορκων εισαγγελέων Κώστα Σπυρόπουλο, Αντώνη Ελευθεριάνο και Γιώργο Νούλη, αμέσως πάνε για ΚΟΥΚΟΥΛΩΜΑ. Η Χρυσικού με την Παπαγεωργακοπούλου λείπουν από την λίστα.

    Χίο να επικοινωνήσεις με τον συνάδελφο να απαιτήσει την εξαίρεση την εισαγγελέων. Πιο συστημικά λαμόγια δεν υπάρχουν.

Comments are closed.