ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ! Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΘΥΜΗΘΗΚΕ ΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΚΑΙΟ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΕΙΣΒΟΛΗΣ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ! ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΟΥΛΤΑΝΟ ΓΙΑ ΚΥΠΡΟ, ΙΜΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΕΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΑΡΜΕΝΙΩΝ!

Κοινοποίηση:
_erdogan-agkyra

Ο Ερντογάν θυμήθηκε το… διεθνές δίκαιο μόνο για την περίπτωση του Ισραήλ

Ζήτησε από τον Γκουτέρες να λογοδοτήσει το Ισραήλ για εγκλήματα πολέμου στη Γάζα, αλλά τα δικά του εγκλήματα τα «ξέχασε»

Απερίγραπτο το θράσος του Ταγίπ Ερντογάν, που όποτε τον βολεύει θυμάται το διεθνές δίκαιο και το επικαλείται. Ειδικά δε αυτό το διάστημα που παριστάνει τον… παγκόσμιο ειρηνοποιό.

Έτσι αυτή τη φορά ζήτησε από τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες το Ισραήλ να λογοδοτήσει στα διεθνή δικαστήρια για τα εγκλήματα πολέμου που διαπράχθηκαν στη Γάζα.

Οι δυο άντρες επικοινώνησαν τηλεφωνικά πριν την αυριανή συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ με θέμα τη Γάζα.

Ο Ερντογάν, σύμφωνα με το γραφείο του, είπε στον Γκουτέρες ότι «το Ισραήλ συνεχίζει να καταπατά ξεδιάντροπα το διεθνές δίκαιο, τους νόμους του πολέμου και το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο κοιτάζοντας στα μάτια τη διεθνή κοινότητα»! Ότι επικαλείται ο Ερντογάν «τους νόμους του πολέμου», πραγματικά μας ξεπερνάει!

Στη συνάντηση της Νέας Υόρκης θα παραστεί και ο υπουργός Εξωτερικών Χακάν Φιντάν, που είναι μέρος ομάδας επαφής μουσουλμανικών χωρών που διεξάγει συνομιλίες με τους δυτικούς ομολόγους τους για την κατάσταση στη Γάζα.

Πάντως ο Ερντογάν φαίνεται να πάσχει από αμνησία όσων αφορά τα εγκλήματα της χώρας του, που δεν αναγνωρίζει διαχρονικά η Τουρκία.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

11 Σχόλια

  1. οι διεθνεις συνομωτες ειναι απλα συνομωτες. επιβουλευονται τα δικαια των λαων.οσον αφορα την ΚΥΠΡΟ διαφοροι ελεεινοι συνομωτες με διαφορετικους ΡΟΛΟΥΣ καταπατουν τα δικαια του κυπριακου λαου.ο ΤΟΥΡΚΟΣ εισεβαλε σκοτωσε βιασε εκτοπισε ΚΑΙ ΚΑΤΕΧΕΙ τα ιερα χωματα της κυπρου. οι υπολοιποι πραγματικα ελεεινοι συναινουν.ΟΜΩΣ εχει ο καιρος γυρισματα ΚΑΙ για αυτους ΟΛΟΥΣ τους τιποτενιους.

  2. σκυλος που γαβγιζει δεν δαγκωνει ρε… ξυπνατε… ουδε μια απειλη απο τον σουλτανο… μονο τηλεοπτικα

  3. ΕΥΓΕ ΕΡΤ@Ι……Καλα ΜΑΣ κανεις…..αφου ΔΕΝ ΒΡΙΣΚΕΙΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ….. Οι Βαζελινες που θα μας πωλήσεις…, θα μας κανεις κανα σκόντο ,ή ,να βάλουμε ελαιόλαδο,….τι πρωτιμας;;;;;

  4. Η σχέση της Τουρκίας με την Χαμάς είναι ένα άλλο στοιχείο που αξίζει να ερευνηθεί. Η κυβέρνηση του Ερντογάν έχει υποστηρίξει την Χαμάς σε διάφορα επίπεδα – διπλωματικά, οικονομικά και ακόμα και στρατιωτικά. Έχει παίξει έναν κρίσιμο ρόλο στη διεθνή αναγνώριση του Χαμάς και έχει παράσχει στην ομάδα πόρους και ασφαλές καταφύγιο. Αυτή η υποστήριξη κινείται κυρίως από την επιθυμία του Ερντογάν να ενδυναμώσει τον ηγετικό του ρόλο στον αραβικό κόσμο και να εκμεταλλευθεί περαιτέρω τις διχόνοιες ανάμεσα στους αραβικούς εθνικούς σχηματισμούς.
    Πέρα ​​από αυτούς τους παράγοντες, υπάρχουν τρεις ακόμα λόγοι που βοηθούν στην εξήγηση της συμμετοχής του Ερντογάν στην περιοχή της Μέσης Ανατολής και της σύγκρουσης στην Παλαιστίνη:
    1_Ιστορικές σκέψεις: Ως διάδοχος κράτος της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, η Τουρκία έχει βαθιές ιστορικές σχέσεις με τη Μέση Ανατολή και τους Άραβες. Αυτές οι συνδέσεις έχουν επηρεάσει τις εξωτερικές πολιτικές αποφάσεις της Τουρκίας, με τον Ερντογάν να επιδιώκει την επανακαθιέρωση της επιρροής της Άγκυρας σε αυτό το πρώην αυτοκρατορικό έδαφος ενισχύοντας τις σχέσεις με διάφορους Μέσης Ανατολής παράγοντες.
    2_Ιδεολογικός προσανατολισμός: Οι πολιτικές του Ερντογάν καθοδηγούνται συχνά από την ισλαμική πολιτική ιδεολογία του και την επιθυμία του να αντιμετωπίσει τις σεκουλαριστικές δυνάμεις εντός της ίδιας της Τουρκίας. Αυτή η οπτική γωνία επιτρέπει στον Ερντογάν να θέσει τον εαυτό του ως υπερασπιστή των μουσουλμανικών συμφερόντων στην παγκόσμια σκηνή, ενώ ενισχύει την εσωτερική του εξουσία στους συντηρητικούς ψηφοφόρους.
    3_Εθνική ασφάλεια: Οι Κουρδικές ένοπλες ομάδες που δρουν στην περιοχή αντιπροσωπεύουν σημαντικό κίνδυνο για την Τουρκία λόγω των αποσχιστικών επιθυμιών τους εντός της νοτιοανατολικής Τουρκίας. Ο Ερντογάν εξετάζει τις περιφερειακές εξελίξεις ως έναν τρόπο αντιμετώπισης αυτής της απειλής μέσω της συμμετοχής διάφορων παραγόντων και της χρήσης στρατηγικών που μπορούν να αποσταθεροποιήσουν πιθανούς αντιπάλους ή να τους αποκλείσουν από την κρίσιμη υποστήριξη, εξασφαλίζοντας έτσι ότι δεν θα συνεργαστούν ή θα ενισχύσουν Κούρδικα κομμάτια που αντιτίθενται στην Τουρκία.

  5. Ο/Η Γιατί είναι ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ ΠΑΙΧΤΗΣ στη διεθνη διπλωματία.. λέει:

    Ένας από τους βασικούς παράγοντες πίσω από το ενδιαφέρον του Ερντογάν για την παλαιστινιακή σύγκρουση είναι η φιλοδοξία του να παίξει έναν πρωταγωνιστικό ρόλο στον αραβικό κόσμο. Ο Ερντογάν παρουσιάζεται ως προστάτης των μουσουλμανικών δικαιωμάτων και συμφερόντων και η δημόσια υποστήριξή του για τους Παλαιστίνιους έχει βοηθήσει στην ενίσχυση αυτής της εικόνας σε μεγάλο μέρος του αραβικού πληθυσμού. πολλοί άραβες πλέον θεωρούν τον Ερντογάν ως τον ήρωά τους,που προωθεί εκκλήσεις για δικαιοσύνη στη σύγκρουση Ισραήλ-Παλαιστίνη και κριτικάροντας τις δυτικές δυνάμεις για την αντιμετώπιση τους.
    Η περιοχή της Μέσης Ανατολής αποτελεί επίσης μια εργαλείο πλούτου για την Τουρκία. Με τεράστιους ενεργειακούς πόρους όπως το φυσικό αέριο και το πετρέλαιο, οι μεγάλες δυνάμεις ανταγωνίζονται διαρκώς για επιρροή στην περιοχή. Ως μία από τα φιλοδοξίες της, η Τουρκία επιδιώκει να εκμεταλλευτεί αυτήν την πηγή πλούτου, τοποθετώντας τον εαυτό της ως έναν κύριο συνεργάτη για την εκμετάλλευση αυτών των πόρων. Εξελίξεις όπως Ο αγωγός Ανατολικής Μεσογείου Αερίου έχουν ωθήσει την Τουρκία να επεκτείνει περαιτέρω την επιρροή της, ανταγωνιζόμενη με άλλους περιφερειακούς παίκτες για την εξασφάλιση πρόσβασης σε ορυκτά καύσιμα που μπορούν να βοηθήσουν στην ανάπτυξη της οικονομίας της.
    Στο πλαίσιο αυτής της φιλοδοξίας, η Τουρκία έχει εμπλακεί σε αρκετές ενέργειες με αμφιλεγόμενη νομιμότητα. Ορισμένες πηγές έχουν υποδείξει την ύπαρξη διαδικασιών πλυσίματος χρήματος μεταξύ προσφύγων, μη κυβερνητικών οργανώσεων (ΜΚΟ) και τουρκικών αρχών. Οι συνδέσεις του Ερντογάν με το Ιράν και οι συνεργασίες του στον Οργανισμό Συνεργασίας Σανγκάη επιδεικνύουν περαιτέρω τις φιλοδοξίες του να συνεργαστεί με περιφερειακές δυνάμεις σε όλη την ανατολική Ευρώπη και την Ασία, κρατώντας ανοιχτές τις επιλογές του για πιθανές μελλοντικές πολιτικές ενέργειες.

  6. Εκεί που τους ”παραδέχομαι” τους δικούς μας
    είναι στα διαβήματα που τους στέλνουν 😂 🤣😂 🤣

  7. ΤΡΑΒΕΛΙΑΡΗ ΣΟΥΛΤΑΝΙΝΑ!!!! ΠΕΣ ΤΑ ΑΥΤΑ ΜΕΤΑ ΤΑ ΜΕΣΑΝΥΧΤΑ ΠΟΥ ΦΟΡΑΣ ΤΟ ΣΤΡΙΓΚΑΚΙ ΤΟ ΣΟΥΤΙΕΝ ΚΑΙ ΤΙΣ ΖΑΡΤΙΕΡΕΣ ΕΚΕΙ ΣΤΟ ΠΑΛΑΤΙ ΚΑΙ ΣΟΥ ΞΗΓΙΟΥΝΤΑΙ ΜΑΝΙΚΙΑ ΟΙ ΒΑΡΒΑΤΟΤΡΑΒΕΛΕΣ ΔΟΥΛΕΣ ΤΟΥ ΠΑΛΑΤΙΟΥ ΣΟΥ!!!!!!!!!! ΞΕΦΩΝΗΜΕΝΗ!!!!!

  8. Ο ΣΟΥΛΤΑΝΟΣ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ ΣΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΑΚΗ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ Η ΟΠΟΙΑ ΓΕΝΝΟΚΤΟΝΗΣΕ 100 ΜΕ 300 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΑΜΑΧΟΥΣ ΑΦΡΙΚΑΝΟΥΣ ΚΑΙ ΑΙΓΥΠΤΙΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΟΡΕΙΑ ΑΦΡΙΚΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΕΣΤΗΣΕ ΑΡΑΒΕΣ ΕΚΕΙ….
    ΕΝΟΣ ΚΕΜΑΛ ΣΚΑΤΑΤΟΥΡΚ ΠΟΥ ΓΕΝΝΟΚΤΟΝΗΣΕ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΡΜΕΝΙΟΥΣ ΑΣΣΥΡΙΟΥΣ ΚΑΙ ΠΟΛΛΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ….
    ΕΝΟΣ ΣΟΥΛΤΑΝΟΥ ΠΟΥ ΗΓΕΙΤΕ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΤΖΙΧΑΝΤ ΕΚΤΟΣ ΝΟΤΙΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΣΙΑΣ ΔΗΛΑΔΗ ΤΗΣ ΤΖΙΧΑΝΤ ΚΑΙ ΤΩΝ ΓΕΝΝΟΚΤΟΝΙΩΝ ΠΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΣΤΗ ΑΦΡΙΚΗ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ…..
    ΚΤΗΝΟΣ ΠΟΥ ΔΙΑΤΑΣΕΙ ΤΗΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΤΖΙΧΑΝΤ ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ ΤΩΝ ΣΑΟΥΔΩΝ ΣΕ ΜΕΓΑΛΟ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ…..
    ΜΙΤ Η ΟΠΟΙΑ ΗΓΕΙΤΑΙ ΤΗΣ ΙΣΛΑΜΙΚΗΣ ΕΙΣΒΟΛΗΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ!!!!!
    ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΙΣΤΟΡΙΑ, ΑΛΛΑ ΠΟΙΝΙΚΟ ΜΗΤΡΩΟ, ΜΕΧΡΙ ΤΩΝ ΗΜΕΡΩΝ ΜΑΣ ΜΕ ΝΕΑ ΓΕΝΝΟΚΤΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΑΡΜΕΝΙΑ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΙΡΑΚ…..
    ΕΝΟΣ ΣΟΥΛΤΑΝΟΥ ΠΟΥ ΟΡΓΑΝΩΣΕ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΕ ΤΟ ΙΣΛΑΜΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΛΚΑΙΝΤΑ…. ΕΝΟΣ ΣΟΥΛΤΑΝΟΥ ΕΞΕΧΩΝ ΜΕΛΟΥΣ ΤΗΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΑΔΕΛΦΟΙ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ….. ΕΝΟΣ ΣΟΥΛΤΑΝΟΥ ΠΟΥ ΚΛΕΙΝΕΙ ΤΟ ΜΑΤΙ ΤΟΥ ΚΑΙ ΣΚΑΝΕ ΜΠΟΜΠΕΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΣΚΟΤΩΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΒΙΑΖΟΝΤΑΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΝΘΡΩΠΟΙ….
    ΣΥΝΟΜΗΛΗΣΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΜΕ ΕΝΑ ΤΕΤΟΙΟ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗ ΔΙΟΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΚΑΙ ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΝΟΧΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΑΣ, ΚΑΙ ΤΩΝ “ΣΥΜΜΑΧΩΝ”, ΤΕΛΕΙ ΑΥΤΑ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ….. ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΕΙΣΤΕ ΒΟΥΤΗΓΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΚΑΙ ΣΕ ΟΣΑ ΑΛΛΑ ΕΙΣΤΕ ΒΟΥΤΗΓΜΕΝΟΙ…. ΤΑ ΠΑΙΡΝΕΤΕ ΑΠΟ ΣΑΟΥΔΕΣ ΣΚΑΤΑΡ ΜΕΣΩ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΚΑΙ ΞΕΠΟΥΛΑΤΕ ΤΟΥΣ ΓΗΓΕΝΕΙΣ!!!!
    ΚΑΙ ΜΗ ΞΕΧΝΑΜΕ ΤΗ ΓΕΝΝΟΚΤΟΝΙΑ ΣΤΗ ΚΥΠΡΟ!!!!!!

  9. Και ποιος να του το θυμισει; μηπως ο δικος μας ο φλουφλης που θα συναντηθει μαζι του?
    Αλλα και ολοι οι αλλοι δυτικοι που ξερουν αλλα ποτε δεν μιλανε;

    1. συμφωνω το ειδιο ηθελα και γω να πω ο Τουρκος οταν εχει απεναντι του γιουσουφακια κουνιεται γενικα και το παιζει και ειρηνιστης εδω θαρθει στιν Αθηνα και ειδη εχει εκδωσει την ειδια μερα Νοταμ για ασκησεις στο μισο Αιγαιο…..και τα δικα μας τα σκουπηδια πεταναι χαρταετο

Comments are closed.