ΥΠΟΘΕΣΗ ΑΓΡΙΑΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ ΜΠΑΜΠΗ: «ΤΟΝ ΕΦΑΓΕ ΤΟ ΚΥΚΛΩΜΑ» – ΟΙ ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ ΓΙΑ ΑΡΧΑΙΟΚΑΠΗΛΙΑ ΚΑΙ ΔΑΝΕΙΚΑ – ΤΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΣΥΝΕΒΗ;

Κοινοποίηση:
ΜΠΑ

Την ώρα που οι έρευνες στην υπόθεση της άγριας δολοφονίας του Μπάμπη Κούτσικου συνεχίζονται, στο Μεσολόγγι, ώστε να βρεθεί το φονικό όπλο, οι ειδικοί αναλύουν τα ευρήματα, εκτιμώντας πως ο κρεοπώλης δύσκολα θα σπάσει τη σιωπή του.

«Έχω πει ότι δύσκολα ο συγκεκριμένος άνθρωπος (σ.σ. ο κρεοπώλης) θα μιλήσει. Μακάρι να ρίξει φως αλλά θεωρώ ότι είναι πολύ σκληρός άνθρωπος. Δεν ξέρουμε μήπως από τις νεότερες καταθέσεις κάποιων ή κάποιου άλλου βρεθεί άκρη στο τι ακριβώς σημαίνει», ανέφερε σε τηλεοπτική εκπομπή, νωρίτερα σήμερα το πρωί, o ιδιωτικός ερευνητής, Γιώργος Τσούκαλης και συνέχισε:

«Το σημείο (σ.σ. που βρέθηκε η σορός) είναι κοντά στο σημείο που χάνεται το σήμα του 50χρονου και επιστρέφει ξανά στο σπίτι του. Είναι και κοντά στο σημείο που χάνεται και το σήμα του άτυχου Μπάμπη. Η περιοχή είναι κοντά σε όλα τα συμβάντα. Ο χρόνος ήταν δικός του για να διαπράξει αυτό το αποτρόπαιο έγκλημα, είτε μόνος του είτε μαζί με κάποιον άλλον. Υπήρξε τουλάχιστον κάποιος ο οποίος γνώριζε τι έγινε ή τον βοήθησε. Αν δεν έγινε εκεί (σ.σ. το έγκλημα) ένας λόγος παραπάνω να πιστέψουμε ότι κάποιος να μεταφέρει τη σορό του διότι στο δικό του αυτοκίνητο δεν υπάρχουν ούτε DNA ούτε σημάδια».

Ο ίδιος αναφέρθηκε και στην οικογένεια του αδικοχαμένου νέου, εξηγώντας πως βρίσκεται σε τραγική κατάσταση. «Σε κάθε περίπτωση, οι έρευνες συνεχίζονται μέχρι να δούμε τι ακριβώς συνέβη. Πιστεύω ότι παγιδεύτηκε. Υπάρχει ένα άρωμα χρυσοθηρίας, υπάρχουν και άλλα θέματα που πρέπει να διερευνηθούν. Υπάρχει ένα τετράδιο στην κατοχή της μητέρας το οποίο έχει κάποιες σημειώσεις σημαντικές και αυτό μπορεί να μιλήσει πάρα πολύ. Ο Μπάμπης είχε δώσει χρήματα σε αρκετούς, ενδεχομένως δεν ήταν μόνο οι 17.000 του κρεοπώλη», επεσήμανε ο Γιώργος Τσούκαλης.

«Τον έφαγε το κύκλωμα»
Στο ίδιο μήκος κύματος, ο ταξίαρχος ε.α. Θανάσης Κατερινόπουλος, έκανε λόγο για κύκλωμα αρχαιοκαπηλίας το οποίο δραστηριοποιείται στην περιοχή.

«Δεν υπάρχει τέλειο έγκλημα. Από την πρώτη στιγμή που αρχίσαμε να συζητάμε, μίλησα για ένα έγκλημα με συμμετοχή περισσοτέρων ανθρώπων και όχι του ενός. Ο φερόμενος ως δράστης δε μίλησε ποτέ και λέει ‘δεν το έκανα εγώ’. Είναι λογικό να το λέει αυτό με την προϋπόθεση ότι υπήρχαν και άλλα άτομα», εξήγησε αρχικά και συμπλληρωσε:

«Ίσως και ο ίδιος να μην περίμενε αυτήν την εξέλιξη, μετέφερε τον Μπάμπη στο σημείο οπού εκεί τον περίμεναν κάποιοι. Αυτοί οι κάποιοι είχαν κάθε λόγο να τον βγάλουν από τη μέση, γι’ αυτό και τούτος αρνείται, και με τον φόβο ότι αν μιλήσει και αποκαλύψει πράγματα θα έχει την ίδια τύχη. Είμαι σχεδόν βέβαιος ότι υπάρχουν και άλλα άτομα».

Ο ίδιος στάθηκε στο ζήτημα της αρχαιοκαπηλίας, εξηγώντας πως στην περιοχή υπάρχουν δύο αρχαιολογικοί χώροι ανεκμετάλλευτοι. «Μην ξεχνάτε ότι κατά τη διάνοιξη της ΙΟΝΙΑΣ Οδού είχαν βρεθεί αρχαία στην περιοχή. Το παιδί (σ.σ. ο Μπάμπης) βεβαίως ήταν δουλευταράς, αλλά όσο δουλευταράς και αν είσαι δε μαζεύεις, κατά τη μητέρα του η οποία βγήκε και είπε ότι είχε ένα τεφτέρι στο σπίτι και έχει δανείσει κάπου κοντά στις 70.000 ευρώ. Είναι πολλά τα λεφτά», επεσήμανε και συνέχισε:

«Ένας άνθρωπος που είναι στην Ιταλία, δεν στέλνει δανεικά λεφτά από την Ιταλία μέσω λογαριασμού. Άνοιξαν οι λογαριασμοί και θα φανεί από εκεί αν αυτές οι δανειοδοτήσεις γίνοντας τραπεζικά ή χέρι με χέρι».

«Μην ξεχνάτε ότι εκεί τα προηγούμενα χρόνια είχαμε άλλους δύο νεκρούς»
Ο Θανάσης Κατερινόπουλος σημείωσε πως σε περίπτωση που συμμετείχε και ο Μπάμπης στο κύκλωμα της αρχαιοκαπηλίας, κάπου χάλασε το «παιχνίδι» στη μοιρασιά. «Αν η μάνα του άτυχου αυτού παιδιού, που μια ζωή θα είναι πονεμένη, επιχειρήσει κάποια στιγμή να φρεσκάρει λίγο το μυαλό της, ίσως να δώσει περισσότερα στοιχεία στις Αρχές. Για να μην φτάσουμε και παραπέρα να μιλήσουμε για γραφολογικές εξετάσεις που υποθέτω οι Αρχές θα κάνουν», είπε και συμπλήρωσε:

«Μιλάμε για ένα κύκλωμα το οποίο δραστηριοποιείται στην περιοχή του Μεσολογγίου και όχι μόνο στο Μεσολόγγι. Μην ξεχνάτε ότι εκεί τα προηγούμενα χρόνια είχαμε άλλους δύο νεκρούς και ο ένας μάλιστα ήταν και αρχαιοφύλακας, ο άλλος βοσκός που δε δικαιολογείται ο θάνατός του».

Τέλος, ο ταξίαρχος ε.α. κατέληξε στην διαπίστωση, πως το Μπάμπη τον «έφαγε το κύκλωμα». «Εγώ αυτό πιστεύω, ήταν μπροστά (σ.σ. ο κρεοπώλης) και φοβάται να μιλήσει. Ίσως κάποια στιγμή να μιλήσει, αλλά εγώ πιστεύω θα μιλήσουν τα υπόλοιπα στοιχεία. Το κινητό δεν πιστεύω να βρεθεί, όπως και το όπλο, αν υπάρχει κύκλωμα. Γιατί να το αφήσουν εκεί; Το άλλο θέμα είναι ότι είναι ένα σημείο που δεν είχε ψαχτεί τις προηγούμενες ημέρες. Θα πρέπει να ψαχτούν και άλλα πράγματα. Πρέπει να ψάξουν και τις προηγούμενες ημέρες. Σίγουρα έγινε μια αυτοψία», είπε και τόνισε:

«Δεν υπήρξε πάλη μεταξύ του φερόμενου ως δράστη και του θύματος. Αν υπήρχε πάλη θα φαινόταν. Δεύτερον, δεν χρησιμοποιήθηκε το όπλο του δράστη. Τρίτον, δεν ξέρουμε αν χρησιμοποιήθηκε το όπλο που είχε μαζί του ο Μπάμπης ή κάποιο όπλο. Μιλάμε για αιφνιδιασμό. Αν ήταν οι δυο τους και δεν υπήρχε τρίτος θα έπρεπε να πάρει την καραμπίνα του Μπάμπη ο φερόμενος ως δράστης και με αυτήν να τον πυροβολήσει. Εκεί θα έρχονταν στα χέρια, κάτι θα γινόταν. Εκτιμώ ότι το όπλο δεν είναι εκεί γιατί φαίνεται ξεκάθαρα ότι δεν υπήρξε αντίδραση του Μπάμπη και δεν υπήρξε πάλη μεταξύ τους. (…) Είμαι βέβαιος, σχεδόν, ότι υπήρχαν και άλλα άτομα. Ήταν ένα ραντεβού θανάτου για το οποίο μπορεί να μην γνώριζε ο φερόμενος ως δράστης ότι θα καταλήξει σε θάνατο. (…) Είτε είναι αυτός (σ.σ. ο δράστης), που κατά την εκτίμησή μου δεν είναι, θα πρέπει να ξετυλιχτεί το κουβάρι».

Την ίδια ώρα, στην Πάτρα αναμένεται να πραγματοποιηθεί η ιατροδικαστική εξέταση της σορού του άτυχου Μπάμπη. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, είναι σε προχωρημένη αποσύνθεση και ο άτυχος 31χρονος αναγνωρίστηκε από τα ρούχα που φορούσε.

Το σημείο όπου βρέθηκε ο νέος φυλάσσεται από την Αστυνομία καθώς ξεκίνησαν νέες έρευνες για την εύρεση του όπλου και τον εντοπισμό κινητού τηλεφώνου και άλλων προσωπικών αντικειμένων από τα οποία μπορούν να προκύψουν στοιχεία για την αξιολόγηση της υπόθεσης. Μάλιστα, αναμένεται να εξεταστεί εκ νέου το βιντεοληπτικό υλικό που έχει στην διάθεσή της η αστυνομία.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

12 Σχόλια

 1. Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΣΤΗΝ ΕΠΑΡΧΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΧΡΗΣΤΗ..ΟΛΗ ΜΕΡΑ ΣΤΑ ΚΑΦΕΝΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΣΤΑ ΚΟΛΟΜΠΑΡΑ…ΞΗΛΩΜΑ ΟΛΩΝ ΣΤΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ ΚΑΙ ΣΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ…ΑΡΧΑΙΟΚΑΠΗΛΕΙΑ , ΤΟΚΟΓΛΥΦΕΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΜΠΑΤΣΟΙ ΚΟΙΜΟΥΝΤΑΙ;;;

 2. NOMOI HΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ ΕΧΟΥΝ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΠΟΣΟΣΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΑΣ…ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ-ΦΟΝΟΙ-ΓΥΦΤΟΜΑΧΑΛΑΔΕΣ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΟΚΑΠΗΛΕΙΑ;;;

 3. Οπως η αλλη με βιτριόλι δεν ειπε ποτε τον λογο που το εριξε Αλλα ουτε και το θυμα ηθελε να μαθευτει…καμια φορα εαν ανοιξεις το στομα σου το κοστος να ναι μεγαλυτερο. Το μονο σιγουρο ειναι πως ο κρεοπώλης ανακουφίστηκε εξου κ δε τον νοιαζει. Σαν να ηταν δίκοπο μαχαιρι η φαση

  1. για το βιτριολι υπαρχει απαντηση… (ειχε βγει πρωτοσελιδο του μακελειο)… ψαξε το

 4. ΡΕ ΤΙ ΣΤΗΝΟΥΝ ΟΙ ΝΟΥΔΟΥΛΟΙ ΓΙΑ ΠΡΟΠΕΤΑΣΜΑ ΚΑΠΝΟΥ ΣΤΑ ΒΡΩΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΑ ΤΟΥΣ. ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΟΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ

 5. Εχει γιομωσει η Πατριδα μπουμπουκο Μπαμπηδες!

 6. Αν δεν σπασει τον σπας . Δε χρειαζεσαι και πολλα στοιχεια για να τον στειλεις ισοβια ? Ξεκινας απο απο τα περιουσιακα στοιχεια με την εφορια παντα να βρισκει ατασθαλιες και να του δεσμευεις τα παντα με προστιμα που δεν θα μπορει να πληρωσει και συνεχιζεις με διαφορα αλλα κολπα που μπορεις να τα δεις ακομα και στο ΝΕΤΦΛΙΞ .Να δεις σπαει η δεν σπαει ? Πιανεις και τον φιλο του που βρισκοταν στο σημειο του κανεις τα ιδια κλπ κλπ .Στον σπαω εγω με συνοπτικες διαδικασιες.Χρειαζεται και υπομονη φυσικα .Του προσθετεις μετα και χρονια φυλακης για τις μαλακιες που σου εκανε .

 7. Βάλτε του καβούρια μέσα στο σωβρακο να δειτε πως θα τα πει όλα τραγουδιστά. Αλλά πουλάει το θέμα ε κωλοτρυπιδια;

 8. Aνθρωπος …. το αγριότερο θηρίο που πάτησε το ποδι του σε αυτόν τον πλανήτη ….

 9. Αφού διαβάσει καλά το άρθρο περιμένω να σχολιάσει ο χθεσινος που έλεγε με έναν άλλο ότι είμαι χουντικός επειδή μου έκανε εντύπωση που βρήκε τόσα λεφτά. Άντε βλάκες, ποντίκια δημοκράτες στην τρύπα σας.

 10. Νομος Αιτωλοακαρνανιας διαβας πρεζας απο τα…βορεια προαστια της Αλβανιας, αρχαιοκαπηλεια και τα ρεστα! Αιωνια του η μνημη και καλη.. διαμονη του χασαπη στη ψειρου! Ειναι μεγαλο το κυκλωμα και πολλα τα φραγκα στην εποχη ανεχειας που ζουμε!

 11. Ο Θεός να τον συγχωρέσει, άδικο και απάνθρωπο θάνατο βρήκε. Όμως οι βρωμοδουλειες και τα κυκλώματα αυτό έχουν. Γιατί χθες κάποιοι έβριζαν εμάς που βλέπουμε την πίσω πλευρά του νομίσματος.

Comments are closed.