Τ.Κάρλσον για υποβοηθούμενη ευθανασία στον Καναδά: «Είναι μία γενοκτονία! – Είναι το πιο σκοτεινό πράγμα που έχω δει»

Κοινοποίηση:
σδωδωδ

Ο Καναδάς εισήγαγε τον ιατρικά υποβοηθούμενο θάνατο μετά την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου το 2015 ότι η απαίτηση από τους ανθρώπους να αντιμετωπίζουν αφόρητα δεινά παραβιάζει τα θεμελιώδη δικαιώματα στην ελευθερία και την ασφάλεια.

Η αμφιλεγόμενη πολιτική θα επέτρεπε σε οποιονδήποτε στον Καναδά με ανίατη ιατρική πάθηση να υποβάλει αίτηση για υποβοηθούμενη αυτοκτονία, ακόμη κι αν η ασθένεια δεν είναι σε τερματικό στάδιο, γεγονός που καθιστά τον νόμο ένα από τα πιο ελαστικά προγράμματα υποβοηθούμενης αυτοκτονίας στον κόσμο.

Η χώρα του Τζάστιν Τριντό έχει σχέδιο επέκτασης του προγράμματος σε άτομα με ψυχικές ασθένειες κάτι που έχει διχάσει τους Καναδούς, ανέφεραν οι New York Times.

Πάνω από 13.000 Καναδοί υπέστησαν ευθανασία στο πλαίσιο του προγράμματος το 2022, με τοςυ αριθμούς να παρουσιάζουν αύξηση 31% σε σχέση με το 2021!

Σε πρόσφατη επίσκεψή του στον Καναδά, ο γνωστός Αμερικανός δημοσιογράφος, Τάκερ Κάρλσον, είχε αναφερθεί σε έξαλλη κατάσταση πάνω στην επέκταση του συγκεκριμένου προγράμματος:

«Τι είναι αυτό; Είναι μία γενοκτονία! Είναι το πιο σκοτεινό πράγμα που έχω δει».

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. Δουλευει και ο Καναδας στο προγραμμα μειωσης του πληθυσμου.

Comments are closed.