Τώρα ηρεμήσαμε! Παγώνη για ευλογιά των πιθήκων: «Δεν υπάρχει κίνδυνος πανδημίας»

Κοινοποίηση:
ΠΑΓΩΝΗ

«Δεν υπάρχει κίνδυνος πανδημίας», τόνισε η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Αθήνας- Πειραιά, Ματίνα Παγώνη, σχετικά με την ευλογιά των πιθηκών που εξαπλώνεται σε όλο τον κόσμο σημειώνοντας ότι και στην Ελλάδα θα υπάρχουν κρούσματα, αλλά δε χρειάζεται πανικός.

«Είναι ενδημική νόσος στην Αφρική χρόνια τώρα. Το πρώτο κρούσμα σε άνθρωπο ήταν στο Κονγκό το 1970», ανέφερε και επισήμανε ότι χρειάζεται να ακολουθούνται οι κανόνες ατομική υγιεινής.

«Μεταδίδεται δια της αναπνευστικής οδού με τα σταγονίδια και με την επαφή, και κυρίως εκεί που υπάρχουν δερματικές αλλοιώσεις», τόνισε.

Σε ό,τι αφορά στα συμπτώματα, διαρκούν περίπου 3-4 εβδομάδες, και είναι κυρίως πυρετός, κεφαλαλγία, μυαλγία, διόγκωση λεμφαδένων και εξάνθημα με φυσαλίδες.

Ερωτηθείσα ποια είναι η διαφορά με την ανεμοβλογία, υπογράμμισε ότι «στην ανεμοβλογιά υπάρχει κνησμός, ενώ στην ευλογιά των πιθήκων υπάρχει πόνος».

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

7 Σχόλια

  1. Γιά τήν ευλογιά τών πιθηκων δέν υπάρχει πιό κατάλληκος ειδήμων από τήν Παγώνα.
    Γιάννης Λάκων

  2. ΤΡΑΒΑ ΡΑΨΕ ΚΑΜΙΑ ΓΡΑΒΑΤΑ ΓΚΙΟΣΑ

  3. Στον τελικό κυπέλλου είχε 50.000 κόσμο. Εκεί δεν υπήρξε διασπορά κοροιδοιού παγώνη; Ή μπας και ισχύει ότι ο κοροιδοιός κάνει διακοπές το καλοκαίρι; Και τότε πως αυξήθηκαν τα κρούσματα πέρσι τον Δεκαπενταύγουστο, στη γιορτή της Παναγίας; Ακαταδίωκτοι δεν θα σας σώσει το ακαταδίωκτο για όσα κάνατε, θα σας πουλήσουν οι πολιτικοί για να σώσουν το τομάρι τους και τις μίζες τους.

  4. Αυτοί λένε και ξελένε για την πλάκα. Τόσο «ειδικοί» είναι.

  5. Tην καλουν τα συστημικα βοθροκαναλα , μπας και εισπραξουν το κατι τις τους απο την τηλεθεαση.ψωνισαμε απο σβερκο αφου τα ειπε το παγονι

  6. Κυρα Παγωνη δεν παιρνεις σιγα σιγα τη συνταξουλα σου , τραβα στη κουζινα σου να ψιλοκοβεις κρεμυδακια κι αννιθο κι ολα καλα που λεει κι ο Σακης!
    Αντε μανουλα μου αποκτησε το γνωθι εαυτον εστω και αργα! Το παιζεις star στα γεραματα! Καλη ψυχη ευχομαι!

  7. απορώ ότι υπάρχουν ακόμα “δημοσιογράφοι” που καλούν την κούκλα του σατανά, να μιλήσει στην τιβί !

Comments are closed.