Τύμπανα πολέμου στο Ισραήλ! Στις φλόγες η Μέση Ανατολή: Χαμάς και Ισλαμική Τζιχάντ «χτυπούν» σε Τελ Αβίβ (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

Κοινοποίηση:
HJ2miBuuu_0_180_1280_721_0_x-large

Κλιμακώνεται ώρα με την ώρα η κατάσταση στα Ιεροσόλυμα και την ευρύτερη περιοχή.

Οι εικόνες βίας των τελευταίων ημερών στο Ισραήλ και τη Λωρίδα της Γάζας διαφέρουν πολύ από τις προηγούμενες και προαναγγέλλουν ραγδαίες εξελίξεις στην περιοχή καθώς στόχος είναι τα Ιεροσόλυμα και ο έλεγχός τους με το βλέμμα στην ανέγερση του Τρίτου Ναού.

פגיעה באוטובוס בחולון

זירת פיצוץ הרקטה בחולון
(צילום: AFP)

פגיעה באוטובוס בחולון

פגיעה באוטובוס בחולון

Το απόγευμα της Τρίτης και μετά από μια σειρά ισραηλινών αεροπορικών επιδρομών στην Γάζα, η Χαμάς απείλησε να «χτυπήσει» με ρουκέτες στο Τελ Αβίβ, την πολυπληθέστερη πόλη του Ισραήλ, εάν «το εβραϊκό κράτος συνεχίσει να στοχεύει κατοικημένες περιοχές», όπερ και εγένετο.

Η Λωρίδα της Γάζας εκτόξευσε πυραύλους προς την κατεύθυνση του Τελ Αβίβ αργά το βράδυ της Τρίτης πυροδοτώντας σειρήνες σε όλο το κέντρο της χώρας.

Ένας από τους πυραύλους χτύπησε ένα λεωφορείο στο Χόλον, ακριβώς νότια του Τελ Αβίβ, σύμφωνα με αρχικές αναφορές, ως απάντηση στον βομβαρδισμό ενός κτιρίου 13 ορόφων στην Γάζα.

Η πολυκατοικία ύψους 13 ορόφων κατέρρευσε, αφού επλήγη κατά τους ισραηλινούς αεροπορικούς βομβαρδισμούς απόψε, ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες.

Οι ένοικοι του πολυώροφου κτιρίου, καθώς και όσοι κατοικούσαν γύρω από αυτό, κλήθηκαν να εκκενώσουν την περιοχή, περίπου μία ώρα πριν από τον βομβαρδισμό.

Το Ισραήλ πραγματοποίησε επιθέσεις εντός της πόλης της Γάζας σήμερα, μερικές από τις οποίες ήταν στοχευμένες εναντίον της Χαμάς και των διοικητών της Ισλαμικής Τζιχάντ. Το Ισραήλ λέει ότι πολλοί τρομοκρατικοί στόχοι «κρύβονται» σκόπιμα σε κατοικημένες περιοχές για να τους προστατεύονται από τις επιθέσεις.

Δείτε τη συγκλονιστική στιγμή που ρουκέτα σκάει μέσα στο πλήθος.

.

Στην περιοχή επικρατεί κόλαση, καθώς καμία πλευρά δεν κάνει πίσω!

Η κλιμάκωση μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων «πρέπει να σταματήσει αμέσως» υπογράμμισε απόψε, σε ανακοίνωση που εξέδωσε, ο γενικός γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες, δηλώνοντας ότι «ανησυχεί σοβαρά» για την κατάσταση που διαμορφώνεται στην περιοχή.

«Οι ισραηλινές δυνάμεις ασφαλείας πρέπει να επιδείξουν τη μέγιστη αυτοσυγκράτηση και να ελέγξουν την προσφυγή τους στη βία», τόνισε ο Γκουτέρες. «Η τυφλή εκτόξευση ρουκετών και βλημάτων όλμων προς κατοικημένες περιοχές του Ισραήλ είναι απαράδεκτη», πρόσθεσε.

«Τα Ηνωμένα Έθνη εργάζονται με όλες τις πλευρές για να αποκλιμακώσουν την κατάσταση», πρόσθεσε, χωρίς να δώσει άλλες διευκρινίσεις.

Τουλάχιστον 26 Παλαιστίνιοι και δύο Ισραηλινές έχουν σκοτωθεί στη Λωρίδα της Γάζας και το νότιο Ισραήλ, στη χειρότερη κλιμάκωση της βίας των τελευταίων ετών, που ξεκίνησε από τις ταραχές στην Ανατολική Ιερουσαλήμ.

 
ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: