Τυφλή υπακοή στην εξουσία: “Το πείραμα του Μίλγκραμ” που ΣΟΚΑΡΕ τον κόσμο!(ΒΙΝΤΕΟ)

Κοινοποίηση:
Το πείραμα του Μίλγκραμ

Οι άνθρωποι είναι πάντα πρόθυμοι να υπακούσουν στις εντολές που θα πάρουν, ακόμη και αν πρόκειται να κάνουν ηλεκτροσόκ στους συνανθρώπους τους. Εννέα στους δέκα θα έκαναν κάτι τέτοιο, αν αυτή είναι η άνωθεν εντολή, όπως απέδειξαν Πολωνοί κοινωνικοί ψυχολόγοι, οι οποίοι επανέλαβαν το διάσημο Πείραμα του Μίλγκραμ, με το οποίο ο αμερικανός ψυχολόγος είχε σοκάρει τον κόσμο στη δεκαετία του 1960.

Τότε, σε ένα πείραμα-ορόσημο για την επιστήμη της ψυχολογίας, το οποίο «φώτισε» τις συνθήκες που επικρατούσαν στη ναζιστική Γερμανία (και όχι μόνο), ο Στάνλεϊ Μίλγκραμ του Πανεπιστημίου Γιέηλ είχε αποδείξει ότι, υπό συνθήκες πίεσης από την εξουσία, οι άνθρωποι είναι πρόθυμοι να εκτελέσουν τις εντολές, ακόμη και αν θα βλάψουν τους άλλους. Αν και στην πραγματικότητα το πείραμα δεν περιλάμβανε πραγματικά ηλεκτροσόκ, οι συμμετέχοντες -που νόμιζαν ότι κάνουν ηλεκτροσόκ- υλοποίησαν στην πλειονότητα τις άνωθεν εντολές.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

2 Σχόλια

  1. Το πείραμα του Παβλόφ είναι αρκετό για τους νεοέλληνες.

  2. Κάποτε σας είχα γράψει το εξής σχόλιο που επανειλημμένως δεν αναρτουσατε. Και τώρα μόνοι σας απλά το επιβεβαιώνετε. Η αργή αντίληψη είναι προτιμότερη από την καθόλου . Εύγε!!!
    Το σχόλιο:
    ΤΑ ΦΑΣΙΣΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΤΟΥ ΨΗΦΙΑΚΟΥ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΦΑΣΙΣΜΟΥ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΣΦΡΑΓΙΑΔΑ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ.
    Ελπίζω να μην έχετε συγγένεια Α’ βαθμού με χρυσόψαρα.

Comments are closed.