«Τσουχτεροί» λογαριασμοί για καταναλωτές με πράσινα – κίτρινα τιμολόγια ρεύματος

Κοινοποίηση:
light_bulb

Νέες αυξήσεις περιμένουν τους καταναλωτές, που χρησιμοποιούν τιμολόγια με κυμαινόμενη τιμή ρεύματος την 1η Ιουλίου 2024.

Η ανατιμολογήσεις αφορούν άτομα, οικογένειες κι επιχειρήσεις, που έχουν προτιμήσει πράσινα και κίτρινα τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος.

Η χονδρική τιμή ρεύματος έχει ανέβει ξανά και οι τιμές κινούνται στα 100€/MWh.

Η διαφορά στην τιμή της μεγαβατώρας είναι μεγάλη αν σκεφθεί κάποιος ότι η χοντρική τιμή του Ιουνίου κυμάνθηκε έως 96 ευρώ/ MWh, όταν η μέση του Μαΐου ήταν στα 81 ευρώ. Η αύξηση κυμαίνεται δηλαδή κοντά στο 18% και δεν αποκλείονται νέες αυξήσεις στην τιμή του ρεύματος.

Αξίζει να σημειωθεί πως τον Γενάρη τα πράσινα τιμολόγια για τους οικιακούς καταναλωτές στα σπίτια άρχισαν από τα 13,6 κι έφταναν ως τα 17,06 του ευρώ ανά κιλοβατώρα.

Αλλάζουν τα δεδομένα

Μιλώντας στην τηλεόραση του OPEN για τις αυξήσεις στο ρεύμα ο ενεργειακός επιθεωρητής Μιχάλης Χριστοδουλίδης τόνισε ότι από 1ης Ιουλίου θα αυξηθεί κατά 20% η μέση τιμή στο πράσινο τιμολόγιο κι από 15 λεπτά πάει στα 17.

Να υπενθυμίσουμε πως τα τιμολόγια του Ιουνίου 2024 είχαν αυξήσεις από 11,6% έως 66,84% εξαιτίας της ανόδου της χονδρεμπορικής τιμής του ρεύματος.

Οι νέες τιμές στην τιμή του ρεύματος πρόκειται να ανακοινωθούν την πρώτη Ιουλίου και θα διαμορφωθούν και από τις εκπτώσεις που θα δώσουν οι προμηθευτές.

Η μέση χονδρεμπορική τιμή του ρεύματος τον Ιούνιο έχει αυξηθεί γύρω στο 18% συγκριτικά με τον Μάιο.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: