Τσιμουδιά από τα ελληνικά ΜΜΕ για τα γεροντάκια που πεινάνε – Ρεπορτάζ «κόλαφος» της DW!

Κοινοποίηση:
δσωσ

Με ένα ρεπορτάζ «καταπέλτη» η Deutsche Welle ούτε λίγο ούτε πολύ κατακεραυνώνει τα ελληνικά ΜΜΕ τα οποία αποφεύγουν να κάνουν αναφορά στην πείνα και την φτώχεια που μαστίζουν τους Έλληνες χαμηλοσυνταξιούχους και ηλικιωμένους οι οποίοι στήνονται σε ουρές για να πάρουν ένα πιάτο φαγητό από τα συσσίτια.

Το ρεπορτάζ κάνει αναφορά στο ζήτημα των ηλικιωμένων οι οποίοι ζουν στα όρια της φτώχειας, τονίζοντας ότι τα τελευταία στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ δημοσιευθήκαν πριν την πανδημική κρίση και ότι δεν υπάρχει καμία αναφορά από τα ελληνικά ΜΜΕ για την κατάσταση μετά την πανδημία του κορωνοϊού.

Το δημοσίευμα φιλοξενεί τις δηλώσεις του εφημέριου του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου στη Νεάπολη Θεσσαλονίκης, όπου πλήθος ηλικιωμένων περιμένει στην ουρά προκειμένου να πάρει λίγο φαγητό. Πρόκειται για ανθρώπους άνω των 60 ετών. «Παλιά έρχονταν εδώ 50 με 60 άνθρωποι. Σήμερα 200 με 220» αναφέρει ο πατέρας Ελευθέριος Κουτσαυτάκης.

«Στην κρίση, με τη σύνταξη που έπαιρναν βοηθούσαν και τα παιδιά τους που ήταν άνεργα. Γι αυτό τα εισοδήματά τους έπεσαν ακόμη περισσότερο και έχουν ανάγκη από βοήθεια» τονίζει και προσθέτει ότι πολλοί δεν έχουν χρήματα να πληρώσουν το ρεύμα, για να ζεσταθούν ή να αγοράσουν τα απαραίτητα τρόφιμα: «Παρατηρούμε ότι αυτοί οι άνθρωποι νιώθουν αποκομμένοι από την κοινωνία. Γι αυτό προσπαθούμε να τους δείξουμε αγάπη κι ότι είναι μέλη αυτής της κοινωνίας. Όταν μοιράζεσαι το πρόβλημά σου μικραίνει» τονίζει ο εφημέριος ο οποίος με τη βοήθεια των εθελοντών διατηρεί ανοιχτές τις πόρτες της εκκλησίας για όλους όσους σπεύδουν για ένα πιάτο ζεστό φαγητό….

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

3 Σχόλια

  1. Είδα στον ύπνο μου τι έρχεται. Δεν μπορείτε να φανταστείτε από τέλη Δεκέμβρη πόσο πάνω θα πάνε οι τιμές στα πάντα. Θα έχουμε νεκρούς από την πείνα και το κρύο το χειμώνα. Το λάδι που σήμερα έχει 4 ευρω το λίτρο θα πάει στα 10 το λίτρο.

  2. Έχει καμιά σημασία τι ψήφισαν; ότι και να ψήφισαν η γραμμή ήταν κοινή Για όποιο κόμμα ερχόταν στην εξουσία,,αλλαγη σκυταλης για τους ανίκανους πολιτικους με μειωσειςμισθων,συντάξεων,κατάργηση δώρων , και ότι έχει να κανει με κοινωνικη πολιτική στις ευαλωτες ομαδες,

  3. Η αληθεια ειναι οτι τους χαμηλοξυνταξιουχους τους πετσοκοψαν.
    Αληθεια ομως ειναι οτι ψηφισαν και συνεχιζουν να ψηφιζουν τους ιδιους κλεφτες!

Comments are closed.