Τσαβούσογλου : “Αποσύραμε το Oruc Reis γιατί θέλει συντήρηση”

Κοινοποίηση:
mevl-thumb-large-thumb-large--2-thumb-large--2

Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου μίλησε σε τηλεοπτικό κανάλι της Τουρκίας για τη μη έκδοση νέας Navtex στην Ανατολική Μεσόγειο και την επιστροφή του Oruc Reis στην Αττάλεια.

«Δεν εκδώσαμε νέα Navtex, επειδή το Oruc Reis χρειάζεται συντήρηση. Δεν υπήρχε κανένας λόγος για νέα Navtex υπό αυτά τα δεδομένα. Κάποιοι αντιλήφθηκαν την κίνηση αυτή σαν οπισθοχώρηση, και η αντιπολίτευση της χώρας σκέφτηκε έτσι, αλλά αυτό δεν είναι αλήθεια» ανέφερε αρχικά ο Τσαβούσογλου.

Και συνέχισε, με αιχμές για την Ελλάδα και τη Γαλλία: «Η Ελλάδα κινείται κι ενεργεί σαν μικρή χώρα. Αν είχαν καλές προθέσεις, δεν θα αρνούνταν τον Χάρτη της Σεβίλλης για τις θαλάσσιες ζώνες. Μια χώρα που έχει δίκιο, όπως εμείς, είναι έτοιμη να το υπερασπιστεί απέναντι σε όλους. Υπάρχουν κυρώσεις, πυ καθοδηγούνται από τη Γαλλία, την Ελλάδα και τη Νότια Κύπρο. Αυτές οι τρεις χώρες δουλεύουν πάνω σε αυτές τις κυρώσεις. Ωστόσο, υπάρχουν χώρες μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, που λένε όχι σε αυτές τις κυρώσεις».

Για πιθανή συνάντηση με τον Κ. Μητσοτάκη: «Μπορούμε να συναντηθούμε με τον κ. Μητσοτάκη, ωστόσο όσο η Ελλάδα δεν σέβεται την υφαλοκρηπίδα μας, δεν αφήνει στην άκρη τις μαξιμαλιστικές θέσεις για τα νησιά, η ένταση θα συνεχίσει να υπάρχει.

Για το θέμα των κυρώσεων, είπε: «Δεν περιμένω να μας επιβληθούν κυρώσεις στις 24-25 Σεπτεμβρίου. Αν συμβεί, θα στοχεύσει στα πλοία και στους ανθρώπους μας, έχει συμβεί ξανά στο παρελθόν. Μας έχουν αποτρέψει τέτοια πράγματα παλαιότερα; Όχι!»

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

3 Σχόλια

  1. ΤΟ Oruc Reis ΠΗΓΕ ΣΤΗΝ ΑΤΤΑΛΕΙΑ ΓΙΑ ΑΛΛΑΓΗ ΛΑΣΤΙΧΩΝ – ΜΠΟΥΖΙ – ΦΙΛΤΡΟ ΑΕΡΟΣ – ΚΑΙ ΕΛΕΝΓΧΟ ΚΑΥΣΑΕΡΙΩΝ ////// ΑΠΛΑ ΓΙΑ ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ

  2. ΟΣΟΙ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ”οι τούρκοι”ΘΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΣΦΙΛΕΣ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ,ΟΘΩΜΑΝΙΚΟ ΠΛΙΑΤΣΙΚΟ ΕΝΑΙ ”ΓΕΛΑΣΜΕΝΟ”ΚΑΙ ΕΠΙΕΙΚΩΣ ΑΦΕΛΕΙΣ.ΜΟΝΟ Η ΔΙΑΛΥΣΗ ΚΑΙ Ο ΔΙΑΜΕΛΙΣΜΟΣ-ΑΦΑΝΙΣΜΟΣ”του κράτους”ΤΑΡΑΞΙΑ-ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗ-ΔΟΛΟΦΟΝΟΥ ΘΑ”ΣΗΜΑΝΕΙ”ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΣ …

  3. Οι ανεγκέφαλοι δικοί μας έσπευσαν αμέσως νά κάνουν δηλώσεις διθυραμβικές γιά τήν υποχώρηση τής Τουρκίας !!! Βρε ηλιθιοι δέν μάθατε ακομη το μάθημα…νά μήν βιάζεσθε στις αντιδρασεις σας ; Σάς ταλεγε ο Ozal ….λίγο κράτει …επειδή σάς ξέρουμε σάς πετάμε δολώματα καί εσείς τά τσιμπάτε αμέσως !

Leave a Response