Τρόποι αντιμετώπισης και πρόληψης της ξηροδερμίας στα χέρια λόγω συχνής χρήσης αντισηπτικών και πλυσίματος

Κοινοποίηση:
-804

Αντιμετωπίζετε πρόβλημα ξηροδερμίας; Εντοπίζετε το συγκεκριμένο πρόβλημα στην περιοχή των χεριών; Θέλετε να απεμπλακείτε από το συγκεκριμένο πρόβλημα, αλλά δεν ξέρετε τον τρόπο; Δεν υπάρχει λόγος για να αγχώνεστε. Απλά ακολουθήστε τις παρακάτω οδηγίες:

– Να χρησιμοποιείτε πάντοτε ένα ήπιο σαπούνι ή ένα σαπούνι ειδικά σχεδιασμένο για ξηρές και ευαίσθητες επιδερμίδες.

– Να ξεπλένετε καλά τα χέρια σας αλλά να μην ξεχνιέστε κάτω από το τρεχούμενο νερό.

– Μετά το πλύσιμο των χεριών σας, να τα σκουπίζετε και να τα στεγνώνετε καλά, δίνοντας προσοχή στις περιοχές ανάμεσα από τα δάχτυλα.
– Να εφαρμόζετε στα χέρια σας, εάν είναι εφικτό, μια ενυδατική κρέμα μετά το πλύσιμο των χεριών σας.

– Να φοράτε γάντια όταν θα βγαίνετε έξω στο κρύο.
– Να εφαρμόζετε αρκετά συχνά μια ενυδατική κρέμα στα χέρια σας κατά τη διάρκεια της ημέρας, σε λεπτές στρώσεις, ούτως ώστε να μην σας ενοχλούν στα χέρια ενώ ασχολείστε με κάτι.

– Πριν τον ύπνο, εφαρμόστε μια πιο παχύρευστη ενυδατική κρέμα στα χέρια σας, προκειμένου η επιδερμίδα σας να επωφελείται από τα συστατικά της κατά τη διάρκεια της νύχτας.
– Να φοράτε πάντοτε γάντια πριν ασχοληθείτε με το πλύσιμο των πιάτων, με την καθαριότητα του σπιτιού (όπου χρησιμοποιούνται διάφορα καθαριστικά), κ.λπ.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. ΕΝΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΠΑΡΕΜΦΕΡΕΣ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ, ΕΙΝΑΙ ΟΤΑΝ ΒΑΖΟΥΜΕ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟ ΣΑΠΟΥΝΙ ΚΑΙ ΕΠΙ 20 ΔΕΥΤΕΡΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΡΚΕΙ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ, ΚΑΤΑ ΤΙΣ ΥΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΤΩΝ ΕΙΔΙΚΩΝ, ΝΑ ΜΗΝ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΤΟ ΝΕΡΟ ΝΑ ΤΡΕΧΕΙ ΣΥΝΕΧΩ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ, ΟΠΟΤΕ ΕΛΘΕΙ, ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΝΕΡΟ ΟΥΤΕ ΝΑ ΠΙΟΥΜΕ….

Comments are closed.