Τρόποι αντιμετώπισης και πρόληψης της ξηροδερμίας στα χέρια λόγω συχνής χρήσης αντισηπτικών και πλυσίματος

Κοινοποίηση:
-804

Αντιμετωπίζετε πρόβλημα ξηροδερμίας; Εντοπίζετε το συγκεκριμένο πρόβλημα στην περιοχή των χεριών; Θέλετε να απεμπλακείτε από το συγκεκριμένο πρόβλημα, αλλά δεν ξέρετε τον τρόπο; Δεν υπάρχει λόγος για να αγχώνεστε. Απλά ακολουθήστε τις παρακάτω οδηγίες:

– Να χρησιμοποιείτε πάντοτε ένα ήπιο σαπούνι ή ένα σαπούνι ειδικά σχεδιασμένο για ξηρές και ευαίσθητες επιδερμίδες.

– Να ξεπλένετε καλά τα χέρια σας αλλά να μην ξεχνιέστε κάτω από το τρεχούμενο νερό.

– Μετά το πλύσιμο των χεριών σας, να τα σκουπίζετε και να τα στεγνώνετε καλά, δίνοντας προσοχή στις περιοχές ανάμεσα από τα δάχτυλα.
– Να εφαρμόζετε στα χέρια σας, εάν είναι εφικτό, μια ενυδατική κρέμα μετά το πλύσιμο των χεριών σας.

– Να φοράτε γάντια όταν θα βγαίνετε έξω στο κρύο.
– Να εφαρμόζετε αρκετά συχνά μια ενυδατική κρέμα στα χέρια σας κατά τη διάρκεια της ημέρας, σε λεπτές στρώσεις, ούτως ώστε να μην σας ενοχλούν στα χέρια ενώ ασχολείστε με κάτι.

– Πριν τον ύπνο, εφαρμόστε μια πιο παχύρευστη ενυδατική κρέμα στα χέρια σας, προκειμένου η επιδερμίδα σας να επωφελείται από τα συστατικά της κατά τη διάρκεια της νύχτας.
– Να φοράτε πάντοτε γάντια πριν ασχοληθείτε με το πλύσιμο των πιάτων, με την καθαριότητα του σπιτιού (όπου χρησιμοποιούνται διάφορα καθαριστικά), κ.λπ.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. ΕΝΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΠΑΡΕΜΦΕΡΕΣ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ, ΕΙΝΑΙ ΟΤΑΝ ΒΑΖΟΥΜΕ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟ ΣΑΠΟΥΝΙ ΚΑΙ ΕΠΙ 20 ΔΕΥΤΕΡΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΡΚΕΙ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ, ΚΑΤΑ ΤΙΣ ΥΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΤΩΝ ΕΙΔΙΚΩΝ, ΝΑ ΜΗΝ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΤΟ ΝΕΡΟ ΝΑ ΤΡΕΧΕΙ ΣΥΝΕΧΩ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ, ΟΠΟΤΕ ΕΛΘΕΙ, ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΝΕΡΟ ΟΥΤΕ ΝΑ ΠΙΟΥΜΕ….

Leave a Response