Τρόμος στα Ιωάννινα – Βούτηξαν τις οικονομίες από ηλικιωμένη προσποιούμενοι βλάβη σε φορτηγό

Κοινοποίηση:
αστυνομιαα

Με το πρόσχημα ότι το Ι.Χ. φορτηγό τους είχε υποστεί μηχανική βλάβη σταμάτησαν δύο άνδρες και μία γυναίκα έξω από το σπίτι μιας ηλικιωμένης στην Αγία Μαρίνα Ιωαννίνων, δήθεν για να ζητήσουν βοήθεια. Έτσι, κατάφεραν να την απασχολήσουν και να αρπάξουν τις λιγοστές οικονομίες της.

Η ανυποψίαστη γυναίκα βρισκόταν στην αυλή του σπιτιού της, το απόγευμα της Τετάρτης, όταν κατέβηκαν οι τρεις δράστες που άρχισαν να ψαχουλεύουν τη μηχανή, δήθεν για να επιδιορθώσουν την βλάβη. Όταν ο ένας από αυτούς ζήτησε από την ηλικιωμένη να τηλεφωνήσει στην οδική βοήθεια, εκείνη του επέτρεψε να μπει στο σπίτι, χωρίς να φαντάζεται ότι θα ερευνούσε συρτάρια και ντουλάπια και θα άρπαζε τα 100 ευρώ που είχε όλα κιόλα.

Οι δράστες διέφυγαν με το φορτηγό, όμως η άμεση ανταπόκριση των αστυνομικών της Ο.Π.Κ.Ε. και της Άμεσης Δράσης είχε ως αποτέλεσμα να συλληφθούν λίγη ώρα αργότερα στην ευρύτερη περιοχή. Στην κατοχή τους κατασχέθηκαν ένα διαρρηκτικό εργαλείο, γάντια και τα κλεμμένα χρήματα που αποδόθηκαν στην ηλικιωμένη και οδηγήθηκαν στην Ασφάλεια. Εκεί, σχηματίστηκε σε βάρος τους δικογραφία για κλοπή από κοινού και παραπέμφθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

Leave a Response