Τριών Ιεραρχών: Κανονικά το μάθημα στα σχολεία – Κλειστά φροντιστήρια και κέντρα ξένων γλωσσών

Κοινοποίηση:
μασκα-σχολειο

Την γιορτή των Τριών Ιεραρχών εορτάζει η χώρα αύριο, Δευτέρα (30/1) με τα σχολεία όλων των βαθμίδων να πραγματοποιούν κανονικά τα μαθήματά τους όπως προβλέπει η εγκύκλιος του υπουργείου Παιδείας που εκδόθηκε στις 25 Ιανουαρίου.

Στην εγκύκλιο που υπογράφεται από την υφυπουργό Παιδείας, Ζέττα Μακρή, αναφέρεται χαρακτηριστικά:

«Σας ενημερώνουμε ότι την 30η Ιανουαρίου, ημέρα εορτασμού των Τριών Ιεραρχών, στις σχολικές μονάδες (δημόσιες και ιδιωτικές) Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης πραγματοποιούνται εορταστικές εκδηλώσεις για την προσφορά των Τριών Ιεραρχών στα Γράμματα και εκκλησιασμός. Κατά τα λοιπά θα τηρηθεί το Ωρολόγιο Πρόγραμμα των μαθημάτων της ημέρας. Επισημαίνεται ότι οι εορταστικές εκδηλώσεις και ο εκκλησιασμός θα πραγματοποιηθούν σύμφωνα με τις εκάστοτε ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις για την προστασία από τη διάδοση του κορωνοϊού COVID-19 και την υπ’ αρ. Δ1α/Γ.Π.οικ.50908/07-09-2022 Κ.Υ.Α.(Β΄4695)».

Δείτε την εγκύκλιο

Αντίθετα κλειστά θα μείνουν αύριο, Δευτέρα (30/1), φροντιστήρια και κέντρα ξένων γλωσσών καθώς γι’ αυτά εξακολουθεί να ισχύει κοινή υπουργική απόφαση του του 2016 σύμφωνα με την οποία η ημέρα του εορτασμού των Τριών Ιεραρχών αποτελεί αργία.

Στην συγκεκριμένη ΚΥΑ ορίζεται ότι αργίες και διακοπές για φροντιστήρια και Κέντρα Ξένων Γλωσσών είναι:

Α. Διακοπές
I) Χριστουγέννων, από την 24η Δεκεμβρίου μέχρι και
τη 2η Ιανουαρίου
II) Πάσχα, από τη Μεγάλη Πέμπτη μέχρι και την Τρίτη
μετά το Πάσχα

Β. Αργίες
I) Όλες τις Κυριακές
II) Τις θρησκευτικές γιορτές των Τριών Ιεραρχών και
του Αγίου Πνεύματος
III) Τις εθνικές επετείους της 28ης Οκτωβρίου και 25ης
Κλείσιμο
Μαρτίου
IV) Τη 17η Νοεμβρίου
V) Την ημέρα των Θεοφανίων
VI) Την Καθαρά Δευτέρα
VII) Την 1η Μαΐου
VIII) Την κατά τις ισχύουσες διατάξεις ημέρα αργίας για την έδρα κάθε φροντιστηρίου και κέντρου ξένων γλωσσών, λόγω τοπικής θρησκευτικής ή εθνικής γιορτής
VIIII) Τη γιορτή Κοιμήσεως της Θεοτόκου

 

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

3 Σχόλια

  1. Τα εχουν κανει σ@ατα σαν τα μουτρα τους.Οι διαβολοι τα ισοπεδωσαν ολα.Ντροπη σας ολα αυτα στα σπιτια σας μεσα θα πεσουν.Ειναι δυνατον ο διαβολος να θελει τον Χριστο ;;;; Φωτια θα ερθει πανω σας.Αντιχριστοι.Αν ειχα παιδια του σχολειου,γυμνασιου η λυκειου ΔΕΝ θα τα αφηνα αυτη την μερα να πανε σχολειο.Δεν ντρεπεστε ολα τα κανατε με το διαβολο πλακακια

  2. Ντροπή να γίνονται μαθήματα των τριών Ιεραρχών.Τα έχουν ισοπεδώσει όλα δεν έχουν ιερό και όσιο .

  3. Με υπογραφη Κεραμεως φυσικα! Κυρα πρωτα εξομολογησου και μετα κοινωνησε της αχραντου ευλογιας οινου και αρτου ! Δυστυχως για ολους εσεις οι νεοταξιτες επιταχυνετε τη Δευτερα Παρουσια και την υλοποιηση των αναγραφομενων στην Αποκαλυψη απο τον Ευαγγελιστη Ιωαννη!

Comments are closed.