Τρελά πράγματα στην Λομβαρδία: Απαγόρευση και διαχωρισμός αντρών και γυναικών!

Κοινοποίηση:
italia-coronovirus-1536x1024

Ένα… οχι και τόσο προοδευτικό μέτρο εφαρμόζει η πόλη Κανόνικα ντ’ Άντα στη Λομβαρδία, που αποφάσισε πως άνδρες και γυναίκες θα βγαίνουν εκ περιτροπής και συγκεκριμένες ημέρες για ψώνια!

Αυτό προκειμένου… να μειώσει και τις αρνητικές επιπτώσεις στα καταστήματα και να προστατέψει τον πληθυσμό από την επιδημία του κορονοϊού.

Οι δημοτικές αρχές της Κανόνικα ντ’ Άντα θέσπισαν και πρόστιμο 400 ευρώ για τους παραβάτες της εκ περιτροπής εξόδου ανδρών -γυναικών.

«Την Τρίτη, Πέμπτη και Σάββατο, μπορείτε να πηγαίνετε στον φούρνο, αντίθετα τις άλλες μέρες μπορεί να πηγαίνει ο σύζυγός σας», ενημερώνει ένας αστυνομικός της πόλης αυτής κοντά στο Μπέργκαμο, που έχει αναδειχθεί σε μαρτυρική πόλη του κορονοϊού στην Ιταλία.

20 νεκροί στην Πόλη
Σύμφωνα με τον Τζανμαρία Τσερέα, δήμαρχο της πόλης, με πληθυσμό 4.400 κατοίκων, ο κορονοϊός “σκότωσε περίπου” 20 συμπολίτες του τον Μάρτιο, μόλο που η Κανόνικα ντ’ Άντα δεν είναι από τις πιο πληγείσες πόλεις στη Λομβαρδία, “κόκκινη ζώνη ” της πανδημίας.

Το διάταγμα, που καθορίζει ποιες ημέρες θα μπορούν γυναίκες και άνδρες να κάνουν τα ψώνια τους, «θεσπίσθηκε ώστε να προστατευθεί η δημόσια υγεία. Είμαι υποχρεωμένος να εγγυώμαι την δημόσια υγεία, ακόμη κι εάν αυτό μπορεί να προκαλέσει επικρίσεις», τόνισε ο Τσερέα.

Η 62χρονη συνταξιούχος Τσίντσια Ινβερνίτσι δεν αμφισβητεί μεν την λογική του μέτρου αυτού, αλλά εκφράζει την απορία της γιατί επιτρέπεται «μία επιπλέον ημέρα εξόδου στους άνδρες , όταν το 80% των αγορών σε τρόφιμα τις κάνουν οι γυναίκες, κι όχι οι άνδρες».

Κατά τον Τσερέα, την Κυριακή θα παραμένουν ανοικτά μόνον ένα μικρό σουπερμάρκετ και το μοναδικό φαρμακείο της πόλης, που εξαιρούνται από το διάταγμα. «Χρειάσθηκε να αποφασίσουμε για την επιπλέον ημέρα κι επιλέξαμε τους άνδρες για να κάνουν τον εφοδιασμό», εκείνη την ημέρα.

Η Λομβαρδία είναι η περιοχή της Ιταλίας που έχει θρηνήσει τα περισσότερα θύματα, με 9.500 θανάτους, αριθμό που αντιστοιχεί σε περισσότερους από τους μισούς νεκρούς στη χώρα.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

Leave a Response