Τρεις είναι οι εστίες κορωνοϊού που ανησυχούν την κυβέρνηση. Τα νέα μέτρα

Κοινοποίηση:
magazia1

Οι τρεις εστίες ανησυχίας για την εξάπλωση του κορωνοϊού, σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Στέλιο Πέτσα, είναι οι διελεύσεις από τα χερσαία σύνορα, οι συναθροίσεις σε μπαρ, γάμους, βαπτίσεις κλπ. και τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Παράλληλα, ανακοίνωσε την απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 11 το βράδυ έως τις 7 επεκτείνεται σε όλες τις χερσαίες πύλες εισόδου στην χώρα, με εξαίρεση τον Προμαχώνα.

“Αν χαλαρώσουμε θα το πληρώσουμε” επανέλαβε ο εκπρόσωπος, λέγοντας ότι χτυπούμε συνεχώς την καμπάνα του κινδύνου. Δήλωσε μάλιστα, πως αυτή τη βδομάδα κρίθηκε αναγκαίο να την χτυπήσουμε ακόμα πιο δυνατά, με την ενημέρωση Τσιόδρα-Χαρδαλιά και επιπλέον μέτρα.

Στη συνέχεια ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπογράμμισε ότι «από την πρώτη στιγμή που η κυβέρνηση δρομολόγησε τη σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων είχαμε κάνει δύο βασικές επισημάνσεις στη μάχη μας κατά του κορωνοϊού:

1. Ότι ο ιός δεν έφυγε. Είναι εδώ και τρέφεται από τον εφησυχασμό. Έχουμε επισημάνει πολλές φορές ότι δεν πρέπει παρά την κόπωση της κοινωνίας μετά από τόσους μήνες μάχης να αφήσουμε τον εαυτό μας να χαλαρώσει γιατί αν χαλαρώσουμε θα το πληρώσουμε.

2. Ότι το σχέδιο που δρομολογήσαμε για την επανεκκίνηση της οικονομικής και κοινωνικής δραστηριότητας θα μετριέται θα αξιολογείται και θα αναπροσαρμόζεται διαρκώς με βάση τα πραγματικά δεδομένα. Εδώ και μερικές εβδομάδες ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση χτυπάμε διαρκώς την καμπάνα του κινδύνου. Όχι μόνο με δηλώσεις αλλά και με διαδοχικές αποφάσεις που αφορούν στην ένταση των ελέγχων και την επιβολή πρόσθετων μέτρων. Ιδίως μάλιστα τη χρήση μάσκας σε όλους τους κλειστούς χώρους με εξαίρεση τα καταστήματα εστίασης αλλά και τον περιορισμό των ανθρώπων που μπορεί να μετέχουν σε κοινωνικές εκδηλώσεις».

Αναφορικά με τα μέσα μεταφοράς, έχει καταστεί από την περασμένη Τρίτη υποχρεωτική η χρήση μάσκας και στους εξωτερικούς χώρους των πλοίων. Επιπλέον, έχουν ανακληθεί άδειες εργαζομένων στις αστικές μεταφορές, προκειμένου να πυκνώσουν τα δρομολόγια και να περιοριστεί ο συνωστισμός.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. ναι ρε φιλε αλλα ο ιος εξαπλωνετε μονο στις βαπιισεις τους γαμους στα μπαρ και οχι στα προεδρικα μεγαρα???????????????????????????? και η βαπτιση μια φορα γινεται και ο γαμος και η κηδεια τι λογικη ειναι αυτη η δικη σας δηλαδη ο ιος κυνηγαει εμας και αφηνει εσας? ρωταω πως γινεται καθε φορα πριν απο μια μεγαλη γιορτη να αυξανονται τα κρουσματα

Leave a Response