Τραυματίες και 30 συλλήψεις στην Κύπρο – Ξεσηκώθηκαν κατά των περιοριστικών μέτρων

Κοινοποίηση:
cyp

Τέσσερις τραυματίες αστυνομικοί, τριάντα συλλήψεις, ζημιές σε καταστήματα και δημόσια περιουσία, είναι ο απολογισμός των σοβαρών επεισοδίων που εκτυλίχθηκαν χθες βράδυ, στη διάρκεια της εκδήλωσης διαμαρτυρίας για τα μέτρα για τον κορωνοϊό, στη Λεμεσό.

Εννέα από τους συλληφθέντες οδηγούνται ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού για έκδοση διατάγματος κράτησής τους για αδικήματα οχλαγωγίας.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, χθες βράδυ συνελήφθησαν συνολικά 30 άτομα. Συνολικά 11 πολίτες καταγγέλθηκαν και αφέθηκαν ελεύθεροι επειδή παραβίασαν τον περί λοιμοκαθάρσεως νόμο, δύο πολίτες κατηγορήθηκαν γραπτώς για μέθη, ανησυχία και παρεμπόδιση αστυνομικών κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους και ένας πολίτης για επίθεση εναντίον αστυνομικού. Εννέα πολίτες συνελήφθησαν και τέθηκαν υπό κράτηση για οχλαγωγία.

Τέσσερις αστυνομικοί τραυματίστηκαν ελαφρά και διακομίστηκαν στο νοσοκομείο από όπου, αφού τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες, πήραν εξιτήριο.

Στη διάρκεια των επεισοδίων τα μέλη της αστυνομίας εντόπισαν κρυμμένες, πίσω από κάδο απορριμμάτων έξι βόμβες μολότοφ έτοιμες για χρήση.

Από τα επεισόδια προκλήθηκαν ζημιές σε τρεις βιτρίνες καταστημάτων, κάηκαν κάδοι απορριμμάτων, δεκαοκτώ πέτρινες ζαρτινιέρες και επτά κολώνες ηλεκτροδότησης.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: