Τραγωδία στην Ιταλία: Πώς ένας πεντάχρονος κατάφερε να επιβιώσει από την πτώση του τελεφερίκ

Κοινοποίηση:
720_779427_6b7e827068-ab909a53b97d311f

Δεκατέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην τραγωδία στην Ιταλία, με την πτώση καμπίνας τελεφερίκ στην περιφέρεια Πεδεμόντιο, ενώ οι Αρχές της περιοχής διερευνούν τα αίτια και τις συνθήκες του δυστυχήματος.

Ο μόνος που επέζησε είναι ο πεντάχρονος Έιταν Μπιράν, ο οποίος νοσηλεύεται στην Εντατική και δίνει τη δική του μάχη να κρατηθεί στη ζωή. Σύμφωνα με τους γιατρούς, αυτό που έσωσε τον πεντάχρονο ήταν η αγκαλιά του μπαμπά του.

Οι γιατροί που παρακολουθούν τον Έιταν, ο οποίος ακόμη δεν έχει τις αισθήσεις του και έχει πολλά σπασμένα οστά, λένε πως η αγκαλιά του πατέρα του Αμίτ λειτούργησε προστατευτικά για τον γιο του, καθώς είχε τυλίξει γύρω του τα χέρια σε μία ενστικτώδη αγκαλιά, η οποία λειτούργησε σαν ασπίδα προστασίας στο δυστύχημα όπου σκοτώθηκαν η μητέρα του Ταλ, ο αδελφός του Τομ και οι δύο παππούδες του που ήταν μαζί τους. Η θεία του και οι άλλοι παππούδες του βρίσκονται στο προσκέφαλό του στο νοσοκομείο στο Τορίνο, όπου οι γιατροί λένε ότι ο μικρούλης πρέπει να υποβληθεί σε τομογραφία στον εγκέφαλο, ώστε να δουν πόσο σοβαρά έχει τραυματιστεί. Οι δύο επόμενες ημέρες θα είναι κρίσιμες για την ανάρρωσή του, πρόσθεσαν.

Σύμφωνα με το Ansa, όσοι επέβαιναν στο τελεφερίκ προέρχονταν από πέντε οικογένειες. Οι τρεις ζούσαν στη Λομβαρδία, μία στην Εμίλια Ρομάνα και μία στην Καλαβρία.

Το υπουργείο Εξωτερικών είπε πως πέντε Ισραηλινοί ήταν ανάμεσα στα θύματα: Ο Αμίτ Μπιράν, 30 ετών, η σύζυγός του Ταλ Πελέγκ Μπιράν, 26 ετών, ο ένας γιος τους Τομ Μπιράν, δύο ετών, που ζούσαν στην Πάβια της Λομβαρδίας καθώς και οι παππούδες της Ταλ, Μπάρμπαρα Κοέν Κονίσκι 70 ετών και ο Γιτζάκ Κοέν 82 ετών από το Τελ Αβίβ. Ο άλλος γιος του ζευγαριού, πέντε ετών, νοσηλεύεται στο Τορίνο με σοβαρά τραύματα σε κεφάλι και πόδια. Η διοίκηση του νοσοκομείου παίδων Ρετζίνα Μαργκερίτα είπε τη Δευτέρα πως ο Έιταν υπεβλήθη σε επέμβαση και πως τώρα ήταν σε τεχνητό κώμα. Η θεία του παιδιού, αδελφή του Αμίτ, είναι στο νοσοκομείο, κοντά του. “Πέρασε ήσυχη βραδιά, τώρα το μόνο που μένει είναι να ελπίζουμε” είπε ο γενικός διευθυντής του νοσοκομείου Τζιοβάνι Λα Βάλε.

Ανάμεσα στους νεκρούς είναι ο 29χρονος Αλεσάντρο Μέρλο, η μνηστή του, Σίλβια Μαλνάτι, το ζευγάρι Άντζελο Βίτο Γκασπάρο 45 ετών και Ρομπέρτα Πιστολάτο, ο Βιτόριο Ζορλόνι, η μνηστή του Ελισαμπέτα Περσανίνι, 38 ετών, και ο πεντάχρονος γιος του ζευγαριού, Ματία, καθώς και το ζευγάρι Σερένα Κοσεντίνο, 27 ετών και Μοχαμαντρέζα Σαχαϊσαβάντι 23 ετών.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: