Τραγωδία στην Ερέτρια: Ξεκίνησε η πραγματογνωμοσύνη για τα αίτια του δυστυχήματος

Κοινοποίηση:
deh-deddhe-dei-deddie-diakopi-reumatos-diakoph-revmatos-2019

Άρχισε σήμερα η αυτοψία των ειδικών κλιμακίων, στο σημείο του δυστυχήματος αλλά και στο γερανοφόρο όχημα που την 1 Απριλίου τρεις εργαζόμενοι βρήκαν τραγικό θάνατο όταν κατά την διάρκεια εργασιών, έπαθαν ηλεκτροπληξία και πέθαναν ακαριαία.

Άνθρωποι της επιθεώρησης εργασίας, τεχνικοί σύμβουλοι, μηχανικοί ηλεκτρολόγοι αλλά και ο ειδικός πραγματογνώμονας των τριών οικογενειών βρέθηκαν στο σημείο του τραγικού δυστυχήματος, που συνέβη όταν ηλεκτροφόρο καλώδιο κόπηκε και χτύπησε τους τρεις εργάτες με 24.000volt.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα ειδικά κλιμάκια πραγματοποίησαν τεχνικούς ελέγχους, προκειμένου να διαπιστώσουν εάν τηρήθηκαν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας από τις εταιρίες που συνεργάστηκε ο ΔΕΔΔΗΕ και κατά πόσο οι τέσσερις εργάτες είχαν την δυνατότητα αυτή.

Αξίζει να σημειωθεί πως τα κλιμάκια έλεγξαν και το γερανοφόρο όχημα για να διαπιστώσουν πώς πέρασε το ρεύμα μέσα από το μεγάλο φορτηγό και σκότωσε τους ανθρώπους που βρίσκονταν στο έδαφος.

Οι οικογένειες των θυμάτων έχουν ορίσει δικό τους τεχνικό σύμβουλο προκειμένου να έχουν μια ιδιωτική επιστημονική άποψη γύρω από το θάνατο των δικών τους ανθρώπων.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: