Τραβάει το σχοινί στα άκρα με την Ευρώπη η Τουρκία: Δεν δέχθηκε επιθεώρηση σε πλοίο της από την δύναμη της ΕΕ έξω από την Λιβύη

Κοινοποίηση:
τουρκικο-πλοιο

Η Τουρκία για ακόμη μία φορά αρνείται να επιθεωρηθεί πλοίο της, επιδεικνύοντας τον «τσαμπουκά» της στα ανοιχτά της Λιβύης, κάτι που έχει προκαλέσει διεθνείς αντιδράσεις, που κατά πάσα πιθανότητα δεν θα  επηρεάσουν τις ενέργειες της χώρας.

Συγκεκριμένα, απογοήτευση εκφράζεται από την επιχείρηση «Irini» για την άρνηση της Τουρκίας να επιτρέψει επιθεώρηση σε πλοίο που φέρει τη σημαία της «σύμφωνα με το ψήφισμα 2292 του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ σχετικά με το εμπάργκο όπλων στη Λιβύη».

Ειδικότερα, η ανάρτηση στο Twitter αναφέρει:

«Η Irini εκφράζει τη λύπη της για τη χθεσινή άρνηση από την Τουρκία αιτήματος συναίνεσης του κράτους της σημαίας για επιθεώρηση του MV Kosovak σύμφωνα με το ψήφισμα 2292 του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ σχετικά με το εμπάργκο όπλων στη Λιβύη.

Επαναλαμβάνουμε την έκκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών να συνεργαστούν όλα τα μέλη του ΟΗΕ στις επιθεωρήσεις».
Θυμίζεται ότι τον Ιούνιο του 2020, ένα εμπορικό πλοίο ξεκίνησε από την Τουρκία με προορισμό τη Λιβύη, υπό τη συνοδεία τριών φρεγατών του Τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, ο Ιταλός Διοικητής, της Ναυτικής Επιχείρησης «Ειρήνη» έδωσε εντολή στο πλήρωμα της Ελληνικής Φρεγάτας «Σπέτσαι» να πλησιάσει το συγκεκριμένο πλοίο και να ελέγξει το φορτίο του. Όμως, κάτι τέτοιο δεν κατέστη δυνατόν, καθώς μία από τις Τουρκικές φρεγάτες απάντησε ότι το συγκεκριμένο πλοίο βρίσκεται υπό την «κρατική εξουσία της Τουρκίας».

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. Οι ευρωλιγουρηδες μονο σε μας κανανε τη μαγκια τους λογω του φλουφλη που στειλαμε οτι δηθεν αυτος θα βαραει το νταούλι κι αυτοι θά χορεύουν που τελικα εγινε το αντιθετο.
    Στους μογγολους τσιμουδια και γιατί γινεται αυτο;
    Μα φυσικα γιατι εχουν επενδυσει σε εργοστασια που τους εξυπηρετουν στην τουρκία και φτηνα γιαυτο και δεν θα χαλασουν τη ζαχαρενθα τους ποτε με τους μογγολοειδες

Comments are closed.