Το Bloomberg λέει πικρές αλήθειες! «300.000 Έλληνες θα χάσουν τη δουλειά” εξαιτίας του lockdown

Κοινοποίηση:
1

Το Bloomberg σε άρθρο του για την κατάσταση του τουρισμού στην Ελλάδα υποστηρίζοντας πως το καθυστερημένο άνοιγμα θα βλάψει τη χώρα, αφού από τις 300.000 εργαζομένους να χάνουν τη δουλειά τους, καθώς οι πρώτες κρατήσεις είναι για τις 20 Ιουλίου. 

Φυσικά ρόλο σε αυτό έπαιξε η κυβερνητική πολιτική η οποία παραμένει «θολή» όσον αφορά τις χώρες που θα επιτραπούν τουρίστες από την 1η Ιουλίου, το «αλαλούμ» με τα ξενοδοχεία τα οποία άνοιξαν και ξαναέκλεισαν για ένα τυπικό λάθος, καθώς και η υπερβολική εξουσία της επιτροπής των λοιμωξιολόγων, πολλά μέλη της οποίας συνεχίζουν να κάνουν τρομολαγνικές και αντιτουριστικές δηλώσεις. 

Ως συνέπεια αυτών των λαθών στο άνοιγμα του τουρισμού, οι τουρίστες φοβούνται πλέον περισσότερο τους κανόνες και τους περιορισμούς που θα αντιμετωπίσουν όταν φτάσουν στην Ελλάδα παρά τον κορωνοϊό, ο οποίος άλλωστε έχει περάσει πλέον σε ύφεση στις περισσότερες χώρες του κόσμου, κάτι που σημαίνει πως και η φονικότητά του έχει πέσει, αφού πλέον τα συστήματα υγείας δεν «υπερφορτώνονται».

Συγκεκριμένα αναφέρει:

Ο Βαγγέλης Γιακούμης ανησυχεί. Με το καλοκαίρι προ των πυλών, ο 28χρονος κανονικά θα προετοιμάζονταν για τη σεζόν ως μπαρμαν σε ένα ξενοδοχείο στη Γλυφάδα, στα παράλια της Αθήνας.

Φέτος, φυσικά, τα πράγματα είναι διαφορετικά. Μετά την ολοκλήρωση του lockdown τον περασμένο μήνα, η Ελλάδα μόλις τώρα αρχίζει να υποδέχεται τους ξένους επισκέπτες, με τις πτήσεις να επανεκκινούν στις 15 Ιουνίου και με διαφορετικούς κανόνες ανάλογα με το αεροδρόμιο προέλευσης.

«Οι κρατήσεις είναι υποτονικές, τα ξενοδοχεία περιμένουν να δουν τι θα συμβεί με τις διεθνείς πτήσεις», δήλωσε ο Γιακουμής. «Πόσες πτήσεις θα υπάρχουν, ο αριθμός των τουριστών θα είναι ουσιαστικός;»

Από την απάντηση σε αυτή την ερώτηση κρίνονται πολλά, για τον Γιακούμη, τους συναδέλφους του αλλά και την Ελλάδα συνολικά.

Ενώ η κυβέρνηση επέτρεψε στα ξενοδοχεία 12μηνης λειτουργίας να επανεκκινήσουν την λειτουργία τους από την 1η Ιουνίου – και στα εποχιακά από τις 15 Ιουνίου – τα περισσότερα εξακολουθούν να περιμένουν για να διαπιστώσουν εάν αξίζει να ξανανοίξουν.

Στη Γλυφάδα, όλοι οι υπάλληλοι στο οικογενειακό ξενοδοχείο όπου εργάζεται ο Γιακούμης, περίπου 30 άτομα, παραμένουν σε κατάσταση αναμονής και πληρώνονται μέσω του κρατικού χρηματοδοτούμενου προγράμματος. Εάν οι προβλέψεις επαληθευτούν, πολλοί εργαζόμενοι στο ξενοδοχείο δεν θα επιστρέψουν στις δουλειές τους.

Σχεδόν οι μισοί από τους 600.000 υπαλλήλους στον κλάδο εστίασης και τουρισμού στην Ελλάδα θα χάσουν τη δουλειά τους φέτος, σύμφωνα με τον Γιώργο Χότζογλου, πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Επισιτισμού Τουρισμού

«Δεν υπάρχουν κρατήσεις έως τις 20 Ιουλίου», δήλωσε ο Χότζογλου. Ακόμα κι αν κάποια ξενοδοχεία ανοίγουν για μερικούς μήνες μετά τις 20 Ιουλίου, πολλοί εποχιακοί εργαζόμενοι «θα πρέπει να ζήσουν τους επόμενους 12 μήνες με 2.800 ευρώ στο καλύτερο σενάριο ή 1.200 ευρώ στο χειρότερο».

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αντιμετωπίζει τον κίνδυνο αύξησης της ανεργίας αφού η οικονομία υπέστη έξι εβδομάδες πλήρους lockdown την άνοιξη. Η ανεργία είχε μειωθεί στο 16,1% το Φεβρουάριο από 27% στο αποκορύφωμα της δεκαετούς κρίσης χρέους της Ελλάδας.

Με δεδεμένες τις προσπάθειες για την επανεκκίνηση του τουρισμού – ο οποίος αντιπροσωπεύει περίπου το ένα πέμπτο του ΑΕΠ της Ελλάδας και σχεδόν το 22% των θέσεων εργασίας – η ανεργία εκτιμάται ότι θα αυξηθεί στο 20% φέτος.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. “300.000 Έλληνες” που τους είδε ο ειδησεογραφικός συντάκτης τους Έλληνες εργαζόμενους με 1.000.000 άνεργους Έλληνες; Τρομολαγνία και ασχετοσυνη έμμισθων εντεταλμένων για να φοβερίσουν το κόσμο, ενώ διατυπώνουν δημόσια κάτι που δεν ισχύει / δεν ίσχυε εδώ και χρόνια εκθέτοντας για την νοημοσύνη που δεν διαθέτουν αυτοί που τα γράφουν.

    Πόσο αδαής είναι κάποιος που υπογράφει δημοσιογράφος και αμείβεται για αυτό τι στιγμή που στο νησί Μύκονος αλλά και σε όλα των Κυκλάδων οι Έλληνες εργαζόμενοι είναι πολύ μικρή μειονότητα και ένας ελάχιστος αριθμός. Κάτι που επιβεβαιώνεται από τους ίδιους πρώην πελάτες και τους ίδιους πρώην εργαζόμενους Έλληνες, που πήγαν, σιχάθηκαν, τους κακομεταχειρίστηκαν, εκμεταλλεύτηκαν στο μέγιστο και σηκωθήκαν και έφυγαν και δεν ξαναπήγαν ποτέ μα ποτέ. Πρώτη υπηκοότητα στη Μύκονο, με όλα τα γνωστά συνοδευτικά γνωρίσματα και περιεχόμενο, είναι οι Αλβανοί, μετά Βούλγαροι, Ρουμάνοι, Σκοπιανοί, Πολωνοί, Γεωργιανοί, Πακιστανοί, και άλλοι. Πολλοί εξ αυτών ανασφάλιστοι, σχεδόν όλοι δεν μιλάν αγγλικά, δεν έχουνε κατάρτιση, δεν έχουνε σπουδάσει τίποτα τίποτα, και δεν διαθέτουν καν βιβλιάριο υγείας καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, όπως και πολλοί είναι παράνομα διαμένοντες στη Ελλάδα όπως και οδηγούν χωρίς δίπλωμα οδήγησης από σκάφος έως αυτοκίνητο..

    Τα μαγαζιά που σας κοροϊδεύουν με ψεύτικες ζητήσεις προσόντων σε αγγελίες ξεγελώντας σας με instagram, facebook φωτογραφίες και με μια σειρά άλλων ανοησιών που γράφουν στις αγγελίες τους διαθέτουν τάγματα συγκεκριμένων αλλοδαπών τέτοιων για αυτό και ξανά και ξανά συχνά και ετήσια βάζουν αγγελίες ζήτησης προσωπικού. Το 90% των εργοδοτών είναι εντελώς αγράμματοι, “χωριάτες” σε φέρσιμο, κουτοπόνηροι και σιχαμένοι, γνωστά όλα αυτά. Η εκμετάλλευση είναι κάτι παραπάνω από τεράστια. Τα ίδια είναι και σε όλες τις τουριστικές περιοχές της επικράτειας, είναι γκέτο συγκεκριμένων αλλοδαπών που σπεύδουν οι επιχειρηματίες της καρπαζιάς Έλληνες κερδοσκόποι να τους προσλάβουν για να τους εκμεταλλευτούν, ενώ είναι άσχετοι, πολύ πολύ μέτριοι, αγράμματοι, αγενείς και ότι άλλο είναι γνωστό σε όλους.

    Για αυτό βλέπετε ξανά και ξανά αγγελίες με μεγάλη πληθώρα προσφοράς εργασίας (δήθεν) στα ίδια και στα ίδια ξενοδοχεία και καταστήματα, γιατί όποιος Έλληνας πάει φεύγει, και ο συγκεκριμένης υπηκοότητας αλλοδαπός που παραμένει εκεί τα κάνει σαν τα μούτρα του μιας και είναι άσχετος ανίκανος αγράμματος με ένα Έλληνα “αφεντικό” δερβέναγα “χωριάτη” να απαιτεί και με θρασύτατα να διατάζει εσένα το Έλληνα να δείξεις, πεις, στο στουρνάρι το αλλοδαπό έως και να κάνεις τις δουλειές που είναι να κάνει αυτός αλλά αυτός να αμειφθεί όπως και να κάνεις το μεταφραστή για αυτό. Όσοι έχετε πάει διακοπές σε τέτοιους “βόθρους” θα έχετε δει τα τάγματα αυτά και κατανοείται ότι αυτά που ισχυρίζεται ο εντεταλμένος συντάκτης ειδήσεων ειναι μπούρδες για να σας φοβίσουν. Φάτε τώρα τι ψηφίσατε και μην διαμαρτύρεστε.

Leave a Response