Το Al Jazeera αποκαλύπτει Ουκρανούς στρατιώτες να χρησιμοποιούν ασθενοφόρα του Ερυθρού Σταυρού για να μετακινηθούν!(ΒΙΝΤΕΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ)

Κοινοποίηση:
Croix-Rouge-768x482

Στο παρακάτω βίντεο, το Al Jazeera TV κατέγραψε ένοπλους με εξοπλισμό παραλλαγής να βγαίνουν από ασθενοφόρο του Ερυθρού Σταυρού.


Ασθενοφόρο που συνήθως προορίζεται για τραυματίες, γυναίκες, παιδιά και πολίτες.

Είναι μια τακτική που χρησιμοποιείται συνήθως από τις πιο βάναυσες εξτρεμιστικές ομάδες που δεν σέβονται τους κανόνες του πολέμου.

Μια τακτική που είναι μόνο μισή έκπληξη αν σκεφτεί κανείς πώς οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις και τα εθνικά τάγματα —όπως το Azov— έστησαν τις θέσεις τους σε κτίρια κατοικιών, σχολεία και νοσοκομεία για να κρύβονται πίσω από αμάχους, ως ανθρώπινες ασπίδες.

Ήταν κατά τη διάρκεια μιας ζωντανής μετάδοσης από το Mykolaiv – μια πόλη στη νότια Ουκρανία – που ένας δημοσιογράφος εξέπληξε τη σκηνή. Η κάμερα κινείται ελαφρά και διακριτικά στα δεξιά της και βλέπουμε ένα ολόκληρο ουκρανικό τάγμα να βγαίνει με τα όπλα του από το βαν του Ερυθρού Σταυρού. Η διακριτικότητα αυτών των στρατιωτών προφανώς δεν πέρασε απαρατήρητη.

Ο πρώτος αναπληρωτής υπουργός Πληροφοριών της ΛΔΔ, Daniil Bezsonov, κατέληξε στο κανάλι του στο Telegram: «Χάρη σε αυτές τις τυχαίες εικόνες, μάθαμε ότι στην πραγματικότητα χρησιμοποιούν ιατρικά οχήματα ως μέσο μεταφοράς. Δυστυχώς, οι τραυματίες θα υποστούν τις συνέπειες, αφού ο ρωσικός στρατός θα πρέπει πλέον να σταματήσει τα οχήματα του Ερυθρού Σταυρού, για να ελέγξει ότι δεν κυκλοφορούν στρατιώτες ή όπλα του Αζόφ. Όλα αυτά θα γίνουν εις βάρος των θυμάτων πολέμου που χρειάζονται επειγόντως θεραπεία.

«Είναι απαράδεκτο να χρησιμοποιούνται ασθενοφόρα για τη μεταφορά στρατιωτών της AFU (Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας) που είναι σαφώς καλά στην υγεία τους. Αυτό είναι απαράδεκτο, είτε από ηθική άποψη είτε από την άποψη διεθνών συμφωνιών, για παράδειγμα, συμφωνιών για τις δραστηριότητες της Διεθνούς Επιτροπής του Ερυθρού Σταυρού», δήλωσε ο Anatoly Wasserman, βουλευτής της Κρατικής Δούμας.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: