Το χωριό που ξέχασε ο χρόνος: Οι κάτοικοί του ζουν όπως το ’50 – Ρούχα και σπίτια άλλης εποχής

Κοινοποίηση:
kkk

Δεν έχουν ηλεκτρικό, αποφεύγουν τις φωτογραφίες και τα ρούχα τους θυμίζουν μια άλλη εποχή. Πολύ μακρινή. Τα μέλη μιας αίρεσης στη Βολιβία ζουν εντελώς διαφορετικά από εμάς.

Ο φωτογράφος Ζορντί Ρουζ Τσιρέρα έπεισε κάποια από τα μέλη της εν λόγω αίρεσης να ποζάρουν στο φακό του, επιτρέποντας έτσι σε όλους εμάς τους υπολοίπους να ρίξουμε μια κλεφτή ματιά στην καθημερινότητά τους.
Τα μέλη της Μενονιτών έχουν επιλέξει να ζήσουν τη ζωή τους εξολοκλήρου στο παρελθόν.

Ο φωτογράφος για να κερδίσει την εμπιστοσύνη των Μενονιτών έζησε μαζί τους για μεγάλο χρονικό διάστημα. Για να καταλάβει, μάλιστα, τον τρόπο ζωής και σκέψης τους έμεινε μαζί τους, στα σπίτια τους. «Κάτι που πραγματικά με συγκλόνισε ήταν η έλλειψη χόμπι και παιχνιδιών, η έλλειψη δημοσίων χώρων, η απουσία κοινωνικής ζωής», είπε ο Τσιρέρα μιλώντας στο Slate. «Δεν υπάρχουν καφετέριες και εστιατόρια, γήπεδα ποδοσφαίρου, πλατείες ή κήποι. Υπάρχει μόνο μια εκκλησία και ένα κατάστημα. Η ζωή τους όλη επικεντρώνεται στην εργασία τους και τη φροντίδα της οικογένειάς τους. Επίσης απαγορεύεται να πίνουν αλκοόλ, να ακούν μουσική και να οδηγούν».
Οπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες, οι Μενονίτες φορούν όλοι τα ίδια ρούχα, μένουν σε παρόμοια σπίτια και έχουν τα ίδια χόμπι, ωστόσο, όπως σημειώνει και ο Τσιρέρα έχουν καταφέρει να διατηρήσουν την ατομικότητά τους.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

3 Σχόλια

  1. Είδαμε και τις δικές μας προκοπές,που έχουμε όλα αυτά που (υποτίθεται) ότι στερούνται αυτοί οι άνθρωποι…

    1. Για δεν πας να ζησεις εκει μαζι τους για να προκοψεις και εσυ,αφησε την τεχνολογια την συγχρονη ιατρικη ζησε χωρις ιντερνετ χωρις κοινωνικη ζωη κτλ κτλ κτλ…και πηγαινε…τι; όχι;;; Και αν δεν εχεις την δυνατοτητα να πας εκει για δεν πας να ζησεις στο αγιο ορος για παντα;

Leave a Response