Το πρόγραμμα εορτασμού των Τριών Ιεραρχών – Τι ισχύει για τα σχολεία

Κοινοποίηση:
ierarxes

Αύριο, 30 Ιανουαρίου, ημέρα εορτασμού των Τριών Ιεραρχών θα πραγματοποιηθούν στα σχολεία εορταστικές εκδηλώσεις και εκκλησιασμός, αλλά μετά θα τηρηθεί κανονικά το ωρολόγιο πρόγραμμα, σύμφωνα με την σχετική εγκύκλιο που εξέδωσε η υφυπουργός Παιδείας κ. Ζέττα Μακρή.

Αν και μέχρι πρότινος η θρησκευτική γιορτή των Τριών Ιεραρχών ήταν ημέρα αργίας για τα φροντιστήρια και τα κέντρα ξένων γλωσσών, αυτή καταργήθηκε με υπουργική απόφαση, η οποία υπεγράφη από την Υφυπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού Ζέττα Μ. Μακρή.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για την απόφαση με αριθμ. 8778/Ν1/26-01-2024 με την οποία τροποποιείται η με αριθμ. 219434/Α5/21.12.2016 (Β΄ 4212) απόφαση με θέμα: «Ημέρες διακοπών και αργιών φροντιστηρίων και κέντρων ξένων γλωσσών».

Με την συγκεκριμένη υπουργική απόφαση καταργείται από το σημείο II του στοιχείου Β. ΑΡΓΙΩΝ μόνο η θρησκευτική γιορτή των Τριών Ιεραρχών για τα φροντιστήρια και τα κέντρα ξένων γλωσσών. Κατά τα λοιπά ισχύει η ανωτέρω Υπουργική Απόφαση, οπότε καθιερώνεται πλέον ενιαίο καθεστώς για τα σχολεία και τα φροντιστήρια.

Οι εορτασμοί

Σε όλα τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας όσο και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, δημόσια και ιδιωτική, ο εορτασμός των Τριών Ιεραρχών γίνεται καθολικός και ενιαίος.
Πραγματοποιούνται εορταστικές εκδηλώσεις, οι οποίες μπορεί να περιλαμβάνουν θρησκευτικές και εκπαιδευτικές δραστηριότητες σχετικά με την προβολή του κοινωνικού και παιδαγωγικού έργου των Μεγάλων Πατέρων και της προσφοράς τους στην Εκπαίδευση και τα Γράμματα.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: