Το πράγμα που δεν πρέπει να βάλεις ποτέ στο πλυντήριο ρούχων – Θα το καταστρέψεις

Κοινοποίηση:
plyntirio

Αδιαμφισβήτητα, το πλυντήριο ρούχων, αποτελεί ίσως από τις πιο σωτήριες ηλεκτρικές συσκευές που υπάρχουν μέσα στο σπίτι.

Ενώ τώρα, χωρίζεις τα ρούχα σου σε λευκά, σκούρα ή χρωματιστά, βάζεις τη χρωμοπαγίδα σου για να είσαι ακόμα πιο ασφαλής και να μην ξεβάψει τίποτα και that’s it! Υπάρχει, ωστόσο, ένα item του μπάνιου σου που δεν πρέπει ποτέ μα ποτέ να το βάλεις στο πλυντήριο ρούχων.

Ποιο είναι αυτό; Το χαλάκι του μπάνιου.

Μπορεί να νομίζεις ότι το πλυντήριο ρούχων είναι μια πολύ ανθεκτική συσκευή, ότι μπορεί να τα πλύνει και να τα καθαρίσει όλα, όμως, δεν είναι έτσι.

Το χαλάκι του μπάνιου δεν πρέπει ποτέ να το βάλεις στο πλυντήριο ρούχων. Κι αυτό όχι γιατί θα χαλάσει το χαλάκι, αλλά γιατί θα καταστρέψεις το πλυντήριό σου.

Συγκεκριμένα, οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι το πρόβλημα είναι πως τα χαλάκια μπάνιου απορροφούν τόσο πολύ νερό, που ζυγίζουν περισσότερο από αυτό που σχεδιάστηκε να «αντέχει» το πλυντήριο. Κατά συνέπεια, αυτό το αυξημένο βάρος είναι ικανό να «διαλύσει» το πλυντήριο.

Το πλύσιμο στο χέρι είναι η λύση (όσο κι αν δεν σ’ αρέσει)

Τα χαλάκια σου, λοιπόν, μπορείς να τα πλένεις στο χέρι. Μην τρομάζεις! Δεν είναι και τόσο δύσκολο.

Γέμισε την μπανιέρα σου με νερό, ρίξε απορρυπαντικό σε σκόνη και βάλε μέσα το χαλάκι του μπάνιου. Τρίψε με μια παλιά οδοντόβουρτσα τυχόν λεκέδες που έχει το χαλάκι και άδειασε το νερό. Βγάλε το χαλάκι και άπλωσέ το στην απλώστρα να στεγνώσει. Έτοιμη!

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: