Ποιο είναι άραγε το πιο βρώμικο σημείο μέσα σε μία κουζίνα που δεν καθαρίζουμε όσο συχνά πρέπει;
Μπορεί ο νεροχύτης της κουζίνας και το σφουγγάρι πιάτων να είναι δύο από τα βασικά σημεία -γνωστά για τα μικρόβια που μπορεί να συγκεντρώσουν, όμως, και οι πάγκοι και οι επιφάνειες κοπής χρειάζονται τακτικό καθαρισμό για να διατηρηθεί η κουζίνα καθαρή χωρίς μικρόβια και βακτήρια.
Το σημείο για το οποίο γίνεται λόγος είναι εκεί όπου τα επιδαπέδια ντουλάπια συναντούν το πάτωμα.
Σύμφωνα με τον Chris Willatt της υπηρεσίας καθαρισμού σπιτιών του Ντένβερ, Alpine Maids, ο χώρος μεταξύ των ντουλαπιών και του δαπέδου είναι ένας χώρος που πάντα ξεχνάμε να καθαρίσουμε.
Το σημείο αυτό «τραβά» σαν μαγνήτης τις τροφές που πέφτουν από τον πάγκο και με την πάροδο του χρόνου σχηματίζουν μια λιπαρή και κολλώδη στρώση. Επιπλέον, είναι μια περιοχή που τα έντομα και τα τρωκτικά δεν θα αφήσουν απροσπέλαστη.
«Κάτω από το ντουλάπι υπάρχει συνήθως μια μικρή προεξοχή ακριβώς πάνω από το πάτωμα που συλλέγει βρωμιά με την πάροδο του χρόνου», λέει ο Chris, στο homesandgardens.com
Προτείνει να χρησιμοποιείτε ένα καθαριστικό γενικής χρήσης με ένα πανί μικροϊνών και να τρίψετε καλά κάτω από την προεξοχή πριν την αφήσετε να στεγνώσει στον αέρα.