Το παραδέχθηκε ο Σταϊκούρας! Βαθιά η ύφεση αλλά του χρόνου…

Κοινοποίηση:
staikoyras

Ο Υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής του συνέντευξης, ανέφερε πως οι εκτιμήσεις που έστειλε η Ελλάδα στην Ε.Ε., κάνουν λόγο για ύφεση από 10% έως 13,2% στο δυσμενές σενάριο, λόγω της πανδημίας κορωνοϊού.

«Εκτιμούμε όμως ότι με τα μέτρα που έχουμε λάβει και αυτά που θα ακολουθήσουν, συνολικού ύψους 24 δισ., θα μπορέσουμε να περιορίσουμε την ύφεση από 5 μέχρι 8%» πρόσθεσε.

Ο υπουργός Οικονομικών διευκρίνισε ότι αυτές είναι οι πρώτες εκτιμήσεις, οι οποίες επικαιροποιούνται διαρκώς.

Τόνισε δε ότι ένας μήνας lockdown η περιορισμού των ταξιδιών «μεταφράζεται» σε πτώση 2,5-3% του ΑΕΠ ειδικά για την Ελλάδα, η οποία εξαρτάται από τον τουρισμό.

«Βαθιά ύφεση φέτος, ισχυρή ανάπτυξη του χρόνου»

Αναφερόμενος στην Ευρώπη συνολικά, παρατήρησε ότι η εκτίμηση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας κάνει λόγο για ύφεση από 5 έως 12%.

«Θα είναι βαθιά ύφεση αλλά του χρόνου θα έχουμε ισχυρή ανάπτυξη» υπογράμμισε και επικαλέστηκε εκτίμηση της Κομισιόν, κατά την οποία στο τέλος του 2021 η ανεργία θα είναι χαμηλότερη από το τέλος του 2019.

Σε ό,τι αφορά τη φορολογία, είπε ότι υπάρχουν διάφορες εισηγήσεις για την εστίαση, τον τουρισμό και άλλους κλάδους που πλήττονται, προκειμένου να υπάρχουν επιπλέον ενισχύσεις μέσω της φορολογίας.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

2 Σχόλια

  1. Το Βαθιά είναι υπονοούμενο για το πόσο μεγάλο θα είναι το 🥒που θα φάει στον πισινό ο Έλληνας.
    Καταλάβατε,θα το νιώσουμε πολύ καλά το cucumber.
    Αλλά μπορεί και να είναι watermelon,εκεί να δεις ζορισμα.

  2. “Το παραδέχθηκε ο Σταϊκούρας! Βαθιά η ύφεση αλλά του χρόνου…” Θα τα κανουμε ακομα χειροτερα. Μπορουμε αρκει να μας ψηφιζεται.

Comments are closed.