Το κόλπο για να αποκτήσετε μία αποκλειστική λειτουργία των Android στο iPhone σας – Πώς να το ρυθμίσετε

Κοινοποίηση:
iphone-google-lens

Μια νέα αποκλειστική λειτουργία για Android που έχει χαρακτηριστεί «παγκόσμια πρωτοτυπία» κάνει τις αναζητήσεις στο Google ταχύτερες – και ακριβέστερες – από ποτέ.

Ωστόσο αυτήν την λειτουργία δεν μπορούν να την χρησιμοποιήσουν οι κάτοχοι των iPhone. Μέχρι τώρα.

Το «Circle to Search» στα iPhone

Πρόκειται για το «Circle to Search» που κυκλοφόρησε μαζί με το νέο Pixel 8 της Google και τη σειρά Samsung Galaxy S24. Με το «Circle to Search» οι χρήστες μπορούν να κυκλώσουν οτιδήποτε στην οθόνη τους με το δάχτυλό τους για να το αναζητήσουν στο Google.

Το εργαλείο που βασίζεται σε χειρονομίες σημαίνει ότι οι χρήστες δεν χρειάζεται πλέον να περιγράφουν κάτι που έχουν δει και θέλουν να μάθουν περισσότερα γι’ αυτό, ελπίζοντας ότι η Google θα το καταλάβει. Είτε πρόκειται για ένα ρούχο που σας αρέσει είτε για ένα μνημείο που εντοπίσατε.

Introducing a new way to search | Circle to Search

Οι κάτοχοι Android και iPhone μπορούν ήδη να χρησιμοποιήσουν τη δωρεάν εφαρμογή Google Lens για να κάνουν τα περισσότερα από αυτά. Ωστόσο, η ευκολία του «Circle to Search» έχει κερδίσει τους χρήστες.

Ειδικοί του CNET βρήκαν έναν τρόπο για τους κατόχους iPhone να ρυθμίσουν τη λειτουργία στις δικές τους συσκευές. Και το μόνο που χρειάζονται είναι η εφαρμογή της Google.

Πώς να το ρυθμίσετε

Οι κάτοχοι iPhone μπορούν να κάνουν χρήση των συντομεύσεων (Shortcuts) της Apple, έτσι ώστε όταν κάνουν screenshot, τότε να ενεργοποιείται η οπτική αναζήτηση του Google Lens. Λειτουργεί με τον ίδιο τρόπο όπως η λειτουργία Circle to Search του Android – μόνο που οι κάτοχοι iPhone πρέπει να κάνουν screenshot αυτό που αναζητούν.

Για να το ρυθμίσετε:

  • Αν δεν την έχετε ήδη, κατεβάστε την εφαρμογή Google στο iPhone σας.
  • Στη συνέχεια, μεταβείτε στην προεγκατεστημένη εφαρμογή Συντομεύσεις (Shortcuts).
  • Πατήστε το κουμπί «+» πάνω δεξιά για να δημιουργήσετε μια νέα συντόμευση.
  • Στη συνέχεια, πατήστε Προσθήκη ενέργειας.
  • αναζητήστε και πατήστε Αναζήτηση εικόνας με Lens (Search Image with Lens) και, στη συνέχεια, πατήστε Τέλος.

Τώρα θα πρέπει να φτιάξετε έναν τρόπο για να ενεργοποιήσετε τη συντόμευση.

Αν έχετε iPhone 15 Pro ή 15 Pro Max, μπορείτε να επιλέξετε το κουμπί δράσης. Απλώς μεταβείτε στις Ρυθμίσεις, πατήστε Κουμπί ενέργειας > Επιλέξτε συντόμευση και επιλέξτε τη συντόμευση Αναζήτηση εικόνας με Lens (Search Image with Lens)

Αν έχετε οποιονδήποτε άλλο τύπο iPhone, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη λειτουργία προσβασιμότητας Back Tap για να ενεργοποιήσετε τη συντόμευση. Στις Ρυθμίσεις, μεταβείτε στην επιλογή Προσβασιμότητα > Άγγιγμα > Πίσω πάτημα > Διπλό/τριπλό πάτημα και επιλέξτε τη συντόμευση Αναζήτηση εικόνας με Lens (Search Image with Lens).

 

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

Leave a Response