Το «κολπάκι» που θα σε βοηθήσει να βρεις πολύ εύκολα την ηλικία ενός αυτοκινήτου [ΦΩΤΟ]

Κοινοποίηση:
ΔΓΔΦΓΦ

Υπάρχει ένα «κολπάκι» το οποίο θα σε βοηθήσει να βρεις πολύ εύκολα την ηλικία ενός αυτοκινήτου, χωρίς καν να χρειαστεί να δεις τα έγγραφά του.  

Ως γνωστόν ένα μεταχειρισμένο αυτοκίνητο είναι πολύ πιθανόν να κρύβει παγίδες, τις οποίες ωστόσο μπορεί κανείς να αποφύγει αν γνωρίζει πώς να αποκωδικοποιήσει αριθμούς, σύμβολα και… σημάδια τα οποία συνήθως βρίσκονται σε κοινή θέα.

Ανατρέχοντας λοιπόν στα όσα αναγράφονται στα… ψιλά γράμματα ενός παρμπρίζ ή ενδεχομένως στα πλευρικά παράθυρα, μπορούμε να εντοπίσουμε και την ημερομηνία κατασκευής του υαλοπίνακα και κατά επέκταση του οχήματος.

Υπάρχει βέβαια και η περίπτωση η ημερομηνία κατασκευής να αναγράφεται με κωδικοποιημένη μορφή, όπως με μικρές τελίτσες οι οποίες μαρτυρούν τον μήνα παραγωγής (π.χ. τρεις τελείες για τον Μάρτιο μήνα) και έναν αριθμό, ο οποίος αντιστοιχεί στο έτος (π.χ. 2 για το 2002).

Υπό κανονικές συνθήκες, η ημερομηνία κατασκευής του υαλοπίνακα θα είναι παραπλήσια εκείνης του αυτοκινήτου, καθώς σε διαφορετική περίπτωση το πιο πιθανόν είναι να έχει υπάρξει θραύση και αντικατάσταση.

Μολονότι η θραύση ενός παρμπρίζ και συνεπώς η αντικατάστασή του δεν αποτελεί ένα ιδιαίτερα σπάνιο φαινόμενο είναι πιθανόν να μαρτυρά και την εμπλοκή του αυτοκινήτου σε ένα σοβαρό ατύχημα.

Στην περίπτωση, λοιπόν, που εντοπίσουμε κάποια αναντιστοιχία θα πρέπει να ελέγξουμε σχολαστικά και τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά του οχήματος ώστε να αποκλείσουμε ή όχι το ενδεχόμενο εμπλοκής του σε ατύχημα.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: