Το καμπανάκι του κινδύνου χτυπάει ο καρδιολόγος ΜΑΛΩΛΗΣ ΑΛΙΦΙΕΡΑΚΗΣ – Τι λέει για τους υπερήλικες και τον εμβολιασμό

Κοινοποίηση:
140050847_444764806654781_2880176589663883687_n

Στον Focus FM μίλησε ο καρδιολόγος Μανώλης Αλιφιεράκης, με αφορμή την παγκόσμια ανησυχία αναφορικά με την εμφάνιση παρενεργειών στα εμβόλια σε χώρες όπως η Νορβηγία, το Ισραήλ και η Ινδία.

Ο γιατρός δήλωσε προβληματισμένος για αυτές τις παρενέργειες και επανέλαβε για ακόμα μία φορά ότι έχουμε βιαστεί σε ό,τι έχει να κάνει με το εμβόλιο, ενώ αναφορικά με τους ηλικιωμένους οι οποίοι εμβολιάζονται ξεκαθάρισε το εξής: « Όσοι είναι υπερήλικες και πλησιάζουν στο τέλος της ζωής τους αν δεν έχουν κάποιο σοβαρό λόγο καλό θα είναι να μην μπαίνουν σε νοσοκομεία. Δεν ξέρω κατά πόσο το εμβόλιο μπορεί να βοηθήσει αυτούς τους ανθρώπους».

Τέλος, ο κύριος Αλιφιεράκης σχολίασε τα αυξημένα νούμερα σε θανάτους το τελευταίο δίμηνο του 2020 λέγοντας πως ακόμα κι αν έχουμε αυξημένους θανάτους λόγω COVID παραμένουν εξαιρετικά υψηλά τα νούμερα θανάτων από άλλες αιτίες. Μάλιστα, όπως είπε αν υπολογίσουμε ότι έχουν μειωθεί κατά πολύ τα τροχαία ατυχήματα και οι θάνατοι που προέρχονται από αυτά, τότε αντιλαμβανόμαστε πως λόγω κορονοϊού άνθρωποι με καρκίνους, με καρδιαγγειακά και άλλα νοσήματα δεν έλαβαν την περίθαλψη που θα έπρεπε, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

 1. TAZ Εφημερίδα τού Βερολίνου.
  Παρενέργειες σέ ηλικιωμένους
  Μετά από ειδήσεις γιά παρενέργειες καί θανάτους μέ άτομα άνω τών 80 ετών αλλάζει ή Νορβηγία τίς συστάσεις γιά βαριά ανήμπορους.
  Τά εμβόλια δέν εχουν εξεταστεί γιά άτομα άνω τών 80 ετών.
  Τό βίντεο
  https://taz.de/Nebenwirkungen-bei-Senioren/!5744402/

Leave a Response